Reklama

Reklama

Americký prezident a britský premiér by šli do války, ovšem ne každý souhlasí, že válka je dobrá věc. Například americký generál Miller (James Gandolfini) a britský ministr pro mezinárodní rozvoj Foster (Tom Hollander) jsou zastánci míru. Když ovšem Simon Foster jaksi nechtěně podpoří vojenskou akci v televizi, získá najednou ve Washingtonu spoustu přátel. Pokud se mu podaří spojit se ve Washingtonu s těmi správnými lidmi a pokud se jeho pobočník (Chris Addison) vyspí s tou správnou stážistkou, možná se jim podaří i zastavit válku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (126)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jistě, pane ministře, verze s hvězdičkou. Nadává se tu prakticky pořád a všude a najít tu větu, kde se neobjeví alespoň jednou slovíčko "fuck", je docela problém. Ale zároveň je to naprosto fantastická satira odhalující náhled za oponu jak britské, tak americké administrativy na pozadí hrozícího válečného konfliktu na Blízkém východě. Herci do jednoho vynikající, ale všem jim jednoznačně vládne naprosto jedinečný Peter Capaldi v roli ředitele pro komunikaci Malcolma. 100% ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Zriedka si film zopakujem okamžite po jeho vzhliadnutí, no In the Loop je však výnimkou a pre priaznivcov konverzačiek znamená malé Vianoce. Takto akosi má vyzerať pastva pre uši, v ktorej jednoznačne kraľuje Majster Peter Capaldi aka „pudlomrd z Londýna“. Dobrej politickej satiry nie je nikdy dosť a krumplovým hlavám z UK sa tú znôšku zúfalcov podarilo vykresliť naozaj znamenite. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

O podobné úrovni politické satiry si u nás můžeme nechat jedině zdát. To, co u nás máme teď (Bubílková, Jablonský, Suchánek s Genzerem,...), je proti tomu upocený, uslintaný, retardovaný mimino. Je nás jenom deset a půl miliónu, snad proto je nemyslitelný, aby se mezi náma našel jedinej člověk, kterej by se takové kvalitě v uvedené disciplíně byť jen přiblížil. Prostě něčeho takovýho nejsme absolutně schopní - aby tady někdo něco takovýho napsal, a pak aby se našel ještě druhej člověk, kterej tomu správně porozumí a udělá z toho film. Tohle je totiž fakt po čertech chytrá a absolutně vychytaná záležitost. Moc, moc, moc dobrý! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe som videl niekoľko "zaručených" britských komédií s typickým anglickým humorom, pri ktorých som onen povestný humor hľadal márne. Preto som aj k In the loop pristupoval skôr skepticky. O to väčšie prekvapenie nastalo, keď som sa po dlhom čase prichytil pri nejakej komédii, že sa nahlas smejem. Na In the loop je najlepšie, že nemusíte ani poriadne pochopiť, o čo tu kráča, komu o čo ide a kto je kto. Jednotlivé dialógy a obrazy sú napísané tak skvostne, že na zábavnosti filmu neuberie nič, ak ho budete brať iba epizodicky. Je to jeden z najukecanejších filmov poslednej doby, takže osobne doporučujem dabing, pri ktorom som vôbec nemal pocit, že by sa niečo stratilo v preklade. Zaslúžený prírastok do edície tisícjednotky a skutočne "the best british comedy in years". Poteší po dlhom čase účasť Anny Chlumsky, ktorú si pamätám z detstva z filmu Moja prvá láska. Pokiaľ film úplne nepochopíte, budete mať po jeho vzhliadnutí chuť si ho vďaka jeho tempu pozrieť znova. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Z počátku dosti nepřehledné, divákovi (to jako mně) dá dost práce zorientovat se v tom, který asistent / poradce / sekretářka / podržtaška patří ke kterému ministerstvu / institutu / výboru / komisi, nedej bože si ještě pamatovat, za kterou stranu ten či onen kope. Nebylo to špatné, ale v průběhu stopáže jsem byl smířen s tím, že mne holt Iannucciho In the Loop netrefilo tak přesně jako jeho loňský Stalin. Avšak závěr, kde se už orientují i pomalejší diváci (to jako já), silně graduje a věřím, že po druhé projekci půjdu do plných... 80% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • V rámci prípravy pre svoju rolu mal Peter Capaldi prístup do Pentagonu, kde viedol rozhovory s viacerými generálmi. (Astonko)
  • Slovo "fuck" zaznie vo filme 135 krát, z toho 86 krát z úst Malcolma (Peter Capaldi). (Astonko)
  • Prvý zostrih filmu mal 4.5 hodiny. (Astonko)

Související novinky

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

09.09.2018

Přesně osm studií vyjádřilo zájem o komediální námět tvůrce seriálu Viceprezident(ka) a filmů Ztratili jsme Stalina nebo Politické kruhy Armanda Iannucciho. Ten přitom svůj nápad sdělil světu… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama