Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v malé jihomoravské vesnici Mouřínov, v níž končí silnice. Obyvatelé touží stát se obcí „průjezdní“, a protože je mezi nimi přeborník ve vábení jelenů, vynaloží velké úsilí, aby se v obci konalo mistrovství Evropy v této ojedinělé, avšak zajímavé disciplíně. Obec žije přípravami, ale nejen jimi. Souběžně s nimi se rozvíjejí zřejmé i nevyslovené vztahy obyvatel, a jak přípravy ovlivňují jejich život, tak jejich vztahy ovlivňují průběh příprav. A jednoho dne konečně mistrovství vypukne... Jak dopadne, a zda budou mít obyvatelé skutečně obec „průjezdní“, na to si už počkejte do uvedení filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

bourec 

všechny recenze uživatele

Nevim jak to říct,ale jsem v rozpacích.Začátek mi trochu připomněl starý dobrý vesnický komedie,ale jak přijel premiér a začala ta soutěž,film ztratil glanc,a občas sklouznul až k nudě.Jinak je ale pravda že přesně vystihnul tu podstatu návštěv politickejch špiček na podobnejch akcích.Nažrat se ,nachlastat,naslibovat a pak s pohrdavym úšklebkem hodit do hajzlu/pole/.Hodnocení?Zatim 60%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tož, na dědině, né nepodobné téjto, bývám. Ludé sú všude stejní. Po čuni kvůli babě si dajů, o kraviny sa hádajů, dobrého starostu aj prachama nabúchaného podnikatelů majů. Blbé je, že je to takový ten další z řady pokusů o ten ‚venkovský folklóreček‘, který tentokrát překvapivě nedojede na postavy (byť některým pražákům ten postoj ‚seno a vidle‘ prostě neuvěříte), ale na strašlivě ospalé tempo bez ničeho a zbytečnou epizodnost, která vám nedovolí se ničeho pořádně chytit. Za 3 hvězdičky s krvácejícím srdcem, protože Sedláček ční nad typově podobnými kolegy o dvě hlavy, ale nemůžu si odpustit otázku, jak to kdysi ti Formani, Menzelové a Svěrákové dělali… ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Máme radost, že pan premiér má radost." Soutěž ve vábení jelenů, protkaná lokálním politickým lobbingem, měla slušné šance skončit v mém soukromém septiku, ale kupodivu se tak nestalo. Je to patrně způsobeno tím, že jsem se nechal navábit na absurdity v podobě týpka chrápajícího celou noc na klaksonu v autě, křesťanského demokrata v čele materialisticky zaměřené země či Ilony Csákové v roli transvestity napodobujícího Ilonu Csákovou. Mně zkrátka někdy stačí ke spokojenosti hrozně málo. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Povětšinou velice slušné, čas od času velice dobré, asi dvakrát nebo třikrát vyloženě výborné... Celkově rozhodně slušný český film, výrazně vybočující z masové produkce a spolu s ním režisér, který se sice ještě hledá, ale rozhodně umí velice dobře psát... Martin Trnavský je naprosto neuvěřitelný... ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Všimli jste si vůbec, že to není ani trochu hloupé? To je u moderního českého filmu věc nevídaná. Slavnosti sněženek 21. století. Vynikající scénář, postavy jak ze škatulky, neskonale vtipné a zábavné. O panu Sedláčkovi ještě uslyšíme a já se natěšeně chystám do kina na jeho Posledního z Čechů, protože v záplavě všech těch Vejdělků a Bařinů konečně zase někdo vystrčil bradu a trošku tady profoukl začpělé ovzduší. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se mimo jiné na nádvoří zámku Milotice. (X_mole)
  • V jedné scéně, kdy se auto zasekne na železničním přejezdu, je konstatováno, že tady jezdí i Pendolina. Jenže to jsou elektrické vlaky a trolejové vedení na této trati prokazatelně chybí. (Lkprak)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama