Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 1

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (879)

Foox 

všechny recenze uživatele

Fandím každýmu trošku ujetýmu projektu, ale o to víc mě pak mrzí nevyužitý potenciál. Když už tvůrci sehnali peníze na něco takového, doufal jsem, že zkusí trošku nekonvenční přístup a zahodí všechny hollywoodské šablony, bohužel se nestalo. Šílený námět dostane několik okamžiků slávy, ale poté spadne do hrozné předvídatelnosti a tuctovosti, škoda.. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se tesil.. no jak to rict, asi jako decko nez otevrou cukrarnu nebo jako stepni koza na dest. Hltal jsem kazdou zminku, trailer vypadal take slibne a ac bylo jasne, ze pujde tak nejak o ptakovinu, nic nenasvedcovalo ze by se melo neco pokazit. Ale ouha, Finove jsou vetsi "bouraci" nez jsem kdy mohl myslet. Tak neuveritelnou slataninu, resp. spis hovadinu, s nenavazujicimi scenami, milionem nelogicnosti, trapnosti primo srsici z platna, jsem opravdu jeste nevidel. Ani vskutku povedena vesmirna bitva na konci nemuze tu miru ubohosti vykompenzovat a proto jedinou hvezdicku davam za naprosto neodolatelnou bohyni jmenem Julia Dietze a jeji sametove-medovou nemcinu i anglictinu ;) ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi nechce věřit, že za počátečními festivalovými ohlasy o temné, vtipné a formálně precizní satiře stojí něco jiného, než víra, že crowdsourcing je nový náboženství. Na něco víc je tahle záležitost moc crazy, nevyrovnaná a v zásadě i tak prostá, aby i ten nejposlednější divák pochopil, že variace na Sarah Palin má nějakej ten podtext, stejně jako galaktický křižník, pojmenovaný po posledním republikánském prezidentovi. Má to svý momenty, vesmírný bitvy někdy vypadají jak z Pomsty Sithů a některý vtípky dokážou čas od času zaseknout, ale nakonec je to stejně jenom splnění vlhkýho geekovskýho snu plnýho gigantických výstřihů, béčkové verze Samuela L. Jacksona a meteorblitzkriegu. Jak řekl Zdeněk, takovej Sky Captain, akorát s horším střihem a vzájemnou návazností jednotlivých scén. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

První široce sledované dítko crowdfundingu sice utvrzuje naději, že díky internetu budou moct někteří tvůrci realizovat své vize přímo za podpory fandů a tedy bez kastračního vlivu tradičních investorů či filmových studií. "Iron Sky" ale současně ukazuje na limity celého zlatého telete, které přesně vystihuje heslo "from fans for fans". V současnosti snímek plní tvůrce i některé diváky nekritickým nadšením právě coby success-story, ale až vzniknou desítky dalších variací přímočaře oslovujících fanovské cítění okatými popkulturními eintopfy a hrstkou vtípků převzatých z diskusních fór, bude i crowdfundingový průmysl najednou čelit problému, jak z diváků vytáhnout peníze na další projekt. Lze spíš předpovídat, že crowdfunding se stane do budoucna alternativou financování nových počinů pro již etablované tvůrce, a to navíc z mediálních oblastí méně nákladných než je kinematografie. Naopak začínající tvůrci budou muset přicházet s opravdu originálními a nápaditými věcmi, aby si jich vůbec někdo všimnul. Názorně je to již teď vidět na propastných rozdílech ve vybraných částkách jednotlivých videoherních projektů na Kickstarteru - dle očekávání dostávají hromady peněz i nad stanovené cíle tvůrci a společnosti, které již mají jméno či přímo fanovskou komunitu (Double Fine, nový Carmageddon či Shadowrun apod.) ale tisíce bezejmenných prostě nemají šanci. ____ Čistě jako film "Iron Sky" nezapře treckie původ svých tvůrců, takže ani nemůže končit jinak než dlouhou vesmírnou bitvou. Ta i vše ostatní ve filmu je ale vlastně jen fanboyovský nápad, který vytváří pouze konceptuální kulisu, ale nikoli záživné či hlubší zaujetí budící dílo. Celý projekt tak vlastně funguje na podobném principu jako špatné exploatační filmy - navnadí na lákavou premisu, ale nedokáže ji už nápaditě rozvést do koherentního a gradujícího vyprávění. Příznačně pak snímek spíše působí jako imprese z brouzdání diskusními fóry, kde se prolínají popkulturní aluze s historickou fikcí, bezzubým zesměšňováním dobové mezinárodní politiky, juvenilními vtípky o pohlaví a filmovými citacemi. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně šílené, pitomé, ale opravdu zábavné béčko. Už jenom ten námět o nacistické základně na odvrácené straně Měsíce je dost odvážný. Fantazii se meze nekladou, a tak je v mnoha případech doveden na samou hranici absurdna a ztřeštěnosti. A tak přetlaková komora svléká vnadné učitelky, černoch je předělán na blonďáka, I-phone na zastaralé německé základně platí za počítač budoucnosti, vesmírný koráb přistane v marihuanovém poli, nacističtí vojáci listují stránkami Playboye a komentují vyholené pipiny atd atd. Když si do toho připočtu kupu hlášek ("Ten musí mít nejmenšího ptáka ve vesmíru.") a povedené efekty (lodě dokonce super, s destrukcemi už je to horší), jsem rohodně spokojen. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • Jména čtyř Nacistických vesmírných korábů - "Rheingold", "Walkure", "Siegfried" a "Götterdämmerung" - pocházejí z Wagnerovy nejslavnější operní tetralogie "Prsten Nibelungův". (Conspi)
  • Lunárny modul, ktorý sa objaví na začiatku filmu je skutočný návrh NASA nového lunárneho modulu Altair a veliteľského modulu Orion z projektu Constellation. (Lorax)
  • Na motivy filmu byla vytvořena i stejnojmenná videohra. (Corpsegrinder)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama