Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 1

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (879)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně šílené, pitomé, ale opravdu zábavné béčko. Už jenom ten námět o nacistické základně na odvrácené straně Měsíce je dost odvážný. Fantazii se meze nekladou, a tak je v mnoha případech doveden na samou hranici absurdna a ztřeštěnosti. A tak přetlaková komora svléká vnadné učitelky, černoch je předělán na blonďáka, I-phone na zastaralé německé základně platí za počítač budoucnosti, vesmírný koráb přistane v marihuanovém poli, nacističtí vojáci listují stránkami Playboye a komentují vyholené pipiny atd atd. Když si do toho připočtu kupu hlášek ("Ten musí mít nejmenšího ptáka ve vesmíru.") a povedené efekty (lodě dokonce super, s destrukcemi už je to horší), jsem rohodně spokojen. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Iron Sky je skvělý levný finský bláznivý film. Koncept nacistů, kteří se po porážce v druhý světový válce přestěhovali na měsíc je sice originální, ale samozřejmě hodně přepálený. Je jen na divákovi, jak k filmu bude přistupovat ještě než film vůbec zapne. Řekl jsem si, že není od věci si občas odpočinout od předražených hollywoodských blockbusterů a tento počin k tomu přímo vybízí. I když jsem se na konci celkem nudil, tak to není tak úplně chyba filmu, ale mé náladě a vyčerpanosti z neustálého sledování filmů. Nevím jak to udělali, ale finální bitva je prostě epická. Ono vůbec způsob efektů leckomu nemusí sednout, ale mě to celkem vyhovuje...90% ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tomu teda říkám ujetost. Pokud si odmyslíte pár nedostatků, je to celkem zábava. Co kdyby na odvrácené straně Měsíce žili Náckové? Docela děsivé. Určitě by jim nic nebránilo v invazi na Zemi. Film obsahuje spoustu humoru a narážek. Například je tu dobře parodovaná známá scéna z Pádu Třetí říše. Taky je tu dost rasových narážek. Asi to nemá cenu moc rozebírat, člověk to musí vidět. Je poznat, že to není hollywoodská tvorba. "Ten musí mít nejmenší péro ve vesmíru." :D ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Tie baby sú tam dole nejaké vyholené, vyzerajú ako malé dievčatká. Majú tam len taký malý knírek ako náš Fuhrer..." Táto sci-fi paródia má zaujímavý dej s žijúcimi nacistami na mesiaci. Aj keď je to trocha na hlavu (paródia, bratu...) celkom mato bavilo. Z témy sa určite dalo vyťažiť oveľa viac, ale i tak ma to potešilo. Ako píše Big Bear na svoje si prišli hlavne milovníci hry Wolfenstein a ja sa k nim radím. Humor tu je, ale chcelo by to ešte viac. Pobavila ma scéna návštevy kina na film Diktátor s Ch. Chaplinom kde nacistka výjde z kina zlomená po zistení, že film má viac ako 6 minút! Trochu nevyvážené, ale skvelý nápad mnohé zachraňuje. Režisér filmu sľuboval , že natočí film o cestovaní v čase a atentáte na Hitlera. Bože, zasyp toho fínskeho blázna peniazmi nech sa do toho pustí! 60%. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi nechce věřit, že za počátečními festivalovými ohlasy o temné, vtipné a formálně precizní satiře stojí něco jiného, než víra, že crowdsourcing je nový náboženství. Na něco víc je tahle záležitost moc crazy, nevyrovnaná a v zásadě i tak prostá, aby i ten nejposlednější divák pochopil, že variace na Sarah Palin má nějakej ten podtext, stejně jako galaktický křižník, pojmenovaný po posledním republikánském prezidentovi. Má to svý momenty, vesmírný bitvy někdy vypadají jak z Pomsty Sithů a některý vtípky dokážou čas od času zaseknout, ale nakonec je to stejně jenom splnění vlhkýho geekovskýho snu plnýho gigantických výstřihů, béčkové verze Samuela L. Jacksona a meteorblitzkriegu. Jak řekl Zdeněk, takovej Sky Captain, akorát s horším střihem a vzájemnou návazností jednotlivých scén. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • Námet na film sa zrodil v hlave režisérovho kamaráta, ktorému sa snívalo, že počas jazdy na bicykli mu na chrbte sedel Adolf Hitler a čosi mu kričal do uší. Zobudil sa s presvedčením, že musíme natočiť niečo o nacistoch z Mesiaca. (gogo76)
  • Scéna, ve které Vivian Wagner (Peta Sergeant) nadává na reklamní kampaň pro prezidentské volby, je totožná se známou scénou z filmu Pád Třetí Říše (2004). (BabetakCZE)
  • Fanúšikovia sa prostredníctvom internetu aktívne zapojili aj do výroby filmu - prispievali nápadmi, vymýšľali mená pre postavy, dotvárali modely vesmírnych lodí a výdatne projekt propagovali. (krasomama)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama