Reklama

Reklama

Epizody(5)

Soutěž Big Brother je v plném proudu, zbývá posledních pár soutěžících. Tam venku, za zdmi studia, se ale začíná cosi dít...něco podivného, krvavého, nezvratného. Televizní štáb ani soutěžící ještě netuší, že už zanedlouho budou mít jiné starosti než jak si vzájemně nelézt na nervy. Zombie epidemie je tady, a je potřeba se jí postavit tváří v tvář. Nic jiného totiž ani nezbývá. (Trash)

(více)

Recenze (285)

Psema 

všechny recenze uživatele

Žádná palba. Jeden výtečný nápad (Big Brother feat. Dawn of the Dead) přetavený do přetaženého a filmařsky otupělého seriálového balení, jemuž by neuškodila jak redukce stopáže (víc jak dvě hodiny na tak řídkou zápletku?), tak (a to především) zajímavější zpracování. Šedý filtr a epileptická kamera sice zakryjí slabý rozpočet, ale začnou brzy nudit. Pořád ale lepší trocha akce, než sledovat tolik idiotských postav, jejichž osudy jsou dopředu očividně nalajnované. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jednalo o krátký seriál to bylo hodně dobré a mělo z počátku vtipný nápad. Vtip a legrace se během času rychle vytrácí, až zbyde bezvýchodné, smutné a snad i trochu vypovídající drama. Herecké výkony jsou špičkové, triky taky, ovšem trhaná kamera při akci a brutalitách mi vadila. Nemám tento styl natáčení rád a Britové jsou na něj přímo "experti". Hodně dobré a zajímavé. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zombie diela nie sú moja káva a tak nedokážem naplno oceniť účelovú brutalitu a explicitnosť záberov na rozmašírované telá a striekajúce mozgy. Neustále chrčanie zombíkov a prehliadka všetkých spôsobov, ako jedným šupom rozfláknuť niekomu hlavu, ma proste do extázy neprivádzajú. Dalo by sa diskutovať o tom, ako táto miniséria šikovne narába s klasickými zombie a hororovými klišé, aby iné klišé pre zmenu so spikleneckým žmurknutím oka porušila, ale akosi sa mi nechce. No iba preto im (horko-ťažko) pridám tretiu hviezdičku, lebo tieto šikovné finty považujem za zámerné odkazy scenáristov. Inak to bola pomerne nuda s občasným zábleskom popkultúrneho humoru. Užívateľ Djkoma to popísal konkrétnejšie. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad roztažený na 5*36minut působí dost sterilně a zbytečně. Je to škoda, protože Big Brother jako takový se zombíky za branami domu je myšlenka překvapivě jednoduchá a fungující. Jenže postavy se chovají jak totální idioti a příběh samotný nedává nikomu pochybnosti, že postavy jsou jen loutky, které prostě mají vše jisté dopředu. Žádná snaha, žádné přemýšlení, prostě jen čekání. Hororově to funguje z počátku, kdy zombíci nejsou všude a tak je všude nečekáte, ale později to přejde do pouhého krvavého představení, které nekončí a nekončí a nekončí a ... velký bratr se dívá. Taková postava zrzky, která nesnese čekání v místnosti s režisérem, to je vrchol demence. Pokud takhle chtěl scénárista nějakým zvráceným způsobem zkusit divákovi ukázat nějakou tu "barbínu z kosmetického salonu" tohle přehnal a to výrazně. Proč tedy sledovat? zajímavá myšlenka s první cca hodina je opravdu fajn, ale pak se to zvrtne a z hororu se stane nesmyslná vyvražďovačka, která člověka přestane rychle bavit. A na strach zapomeňte. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jist, že zrovna tohle dílko patří do Top 200. Má spoustu pozitiv - skloubení zombie žánru s reality show má MEGA potenciál a sociální satira ála Romero mi také nevadí. Nicméně i přes nepříliš dlouhou délku má celkem dost hluchých momentů, některé postavy jsou zhola zbytečné a roztřesená kamera mě také zrovna neoslnila. Rozpolcené pocity, ale přikláním se k lepšímu hodnocení, přestože je především za odvahu a samotný nápad. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Při premiéře na Channel 4 vidělo pilotní epizodu 1,5 milionu diváků. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno