Reklama

Reklama

Epizody(5)

Soutěž Big Brother je v plném proudu, zbývá posledních pár soutěžících. Tam venku, za zdmi studia, se ale začíná cosi dít...něco podivného, krvavého, nezvratného. Televizní štáb ani soutěžící ještě netuší, že už zanedlouho budou mít jiné starosti než jak si vzájemně nelézt na nervy. Zombie epidemie je tady, a je potřeba se jí postavit tváří v tvář. Nic jiného totiž ani nezbývá. (Trash)

(více)

Recenze (285)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Málokdy se v TV urodí něco dobrého, ale tohle prakticky nemá chybu. Začít s soutěží Big Brother a postupně z toho udělat zombie horror jak vystřižený od Romera (až na to že tady zombíci obstojně běhají) - no skvělá kombinace. Hezká minisérie, která rozhodně stojí za vidění - pobaví dobrými efekty, maskami i trefnými dialogy. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Kdyby Usain Bolt a Jarmila Kratochvílová byli zombíci, neujelo by jim lidstvo ani na kole a byla by po něm veta. Zombíci ze seriálu Mrtvá souprava sice nejsou žádní rekordmani, stovku zaběhnou za zcela průměrných 10:72 a stačí jim strčit pod nohy vozíčkáře, aby vám přestali funět za zády, přesto dokáží udělat ve vile Velkého bratra pěknou rotyku. Kde jsou ty Romerovy časy, když se oživlé mrtvoly potácely jako na výletě klubu anonymních alkoholiků a zdrhli jste jim i o berlích. Jinak chválím dokonalou zápletku. Je skutečně zábavné, když se skupinka dementů z reality šou chová pod tlakem a v ohrožení života jako skupinka dementů z reality šou. Úplně vidím útok na vilu VyVolených (z fuj fuj pořadu, který nikdy nikdo nesledoval), jak Vladko piští jako nadraná šlapka, Regina živé mrtvé likviduje Biolitem a Petr Zvěřina všechny vypíčuje a unikne na babetě do Prahy. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Co se týče prostředí a hlavního motivu, musí se tvůrcům nechat, že to pojali zase jinak a hlavně originálně. Žel jenom tohle a potenciál nebyl zdaleka a zcela vyčerpán. V 1+4 dílech jede příběh v zajetých kolejích zombie hororů, lidé zažívají různé nepříjemnost a přepady a všechno je to stokrát viděné. A k tomu, sympatické hrdiny bych musel hledat mikroskopem, takovou bandu dementů, debilů a spol. jsem viděl asi poprvé. Protože Big Brothera jsem naštěstí neviděl nikdy.. Když jsem ale občas něco zahlédl, musím uznat, že tvůrci očividně měli nějaký smysl pro humor (v některých scénách to je dokázáno) a ze všech sérií a dílů BB je tohle určitě nejlepší. A má to jednoho opravdu prvotřídního hajzla - producenta. U těch jeho keců jsem si jenom říkal, jak můžou takovýto lidé existovat, na druhou stranu moje temnější stránka se musela smát, protože bylo jasný jak skončí a taky byl svým způsobem sakra vtipný (pak ještě ta zástupkyně blondýn, která nebyla tak úplně blond). Jinak jsou ale postavy kromě nezajímavosti taky amatérsky zahrané a tedy jim opravdu nešlo fandit. Celou dobu jsem fandil těm krvežíznivému stádu, které už před tím ukázalo svoji inteligenci a že milovali své "hrdiny" k sežrání, bylo ted jenom dobře. Po technické stránce zato výborné, kamera střídá různé úhly a taky BB pohledy, střih je správně zombie hororový a je z toho cítit ta anglická nekonvenčnost na každém kroku - hodně hodně brutální hlavně v závěru. Ten samotný je ovšem největší díra ve scénaři a jestli to mělo být nějaké překvapení, zklamalo to. Nicméně přes všechny chyby jsem to sjel za pár hodin a musím uznat, že díky tomu prostředí a nenávisti k BB (uměle vypěstované, ale nemyslím si, že na škodu) to šlo a ironie tam byla. Slabší 4 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Dead Set" přináší nabízející se aktualizaci Romerova konceptu zombie apokalypsy coby reflexe soudobé společnosti. Paralela mezi zombiemi a diváky reality show typu "Big Brother" sice je zde zcela doslovná, ale současně adekvátně rozvedená. Jestliže se v původním "Úsvitu mrtvých" zombie mátožně ploužily chodbami nákupáku, tentokrát adekvátně době se agresivně ženou za masem a jako rozumu zbavená masa fanoušků se snaží uloupnout si kousek své celebrity. Navzdory své přímočarosti, ale "Dead Set" zombie žánru navrací důstojnost - v době, kdy se zombie filmy staly doménou nadšených samouků a zetkových producentů vyhlížejících zisky za mrzké investice, udržuje laťku vysoko svou jasně uchopenou vizí, dobře profilovanými postavami i formálním ztvárněním. Vyprávění v několika rovinách rozvádí rámec reality show a do pozice hlavní atrakce staví nikoli krvavé řádění zombíků, nýbrž ponorkové konflikty nenakažených postav. Nicméně přes televizní rodokmen projekt drží žánr a nebojí se obsáhnout explicitní či sugestivní scény násilí. Současně se ale při kvalitě produkce nabízí otázka, proč "Dead Set" nevznikl jako celovečerní film, který by měl mnohem větší šanci se uplatnit i v zahraniční distribuci. Bez ohledu na formát či distribuční platformu se jedná o jeden z nejkvalitnějších nehumorných zombie titulů posledních let (na rozdíl od plytké snůšky klišé a retardačních dialogů "Walking Dead"). ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Už námět sám o sobě skoro nemá chybu. Big Brother je v plném proudu a do toho vypukne venku zobmie apokalypsa, která se mílovými kroky nezadržitelně blíží k účastníkům soutěže. Hodně svěží, rychlá a ujetá podívaná, v čele s výborným Patrickem, která nám servíruje zábavu přímo za čerstva, snad aby se maso nezkazilo:-) Konec, absolutně bez chyby a celkově hodnotím tuto minisérii velmi pozitivně. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Při premiéře na Channel 4 vidělo pilotní epizodu 1,5 milionu diváků. (Chatterer)

Reklama

Reklama