Reklama

Reklama

Želví nindžové

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinný film o čtyřech želvách a jedné kryse, kteří v kanále přijdou do styku s neznámou chmeikálií a zmutují. Nepřirozeně rostou a zvyšuje se jim i inteligence. Krysa byla mazlíčkem japonského mistra bojových umění a v klícce se naučil nejrůznější pohyby, které želvy naučil. Sám si říkal Mistr Tříska a své "děti" pojmenoval Leonardo, Michelangelo, Donatello a Rafaelo. Želvyčky jsou hodné a svou znalostí bojových umění pomáhají lidem. Spřátelí se s žurnalistkou April a podivínským ochránce zákona Casey Jonesem, který používá jako zbraně sportovní pomůcky. Společně želvy způsobují nemalé problémy asijskému gangu, který vede tajemný Trháč a ten se rozhodně želvy odstranit. Když ovšem Trháč unese Mistra Třísku, naši nindžové to nenechají jen tak a rozhodnou se ho zachránit. (Sharlay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure jedné generace; sice v animované seriálové podobě, a byť je to dnes k nevíře, tak tato filmová verze byla svého času TA událost. Dnes z toho zbyl již pouze značně "wtf" snímek s kultovně nechtěně směšnou choreografií akčních scén, kdy se herci v kostýmech nemohli příliš hýbat a tak jen nazdařbůh máchají rukama/nohama a protivníci se jim snaží nabíhat do ran. A to ještě ne vždy s úspěchem, protože pro své kostýmy vidí stejné houby jako želváci... To se prostě neomrzí ani po bezmála čtvrtstoletí od natočení. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Tyhle želvy miluji, ty mají vtip, nadsázku a ducha původního seriálu. Masky byly v plenách, i když v oné době bomba. Ale, co hlavně, je to moje dětství. Navíc Tříska Švehlík, to bylo geniální spojení. April byla ještě zrzka, Itálie všude dýchala. Dostali jsme kombinaci želv, Karate kid, které v té době letělo. Hudba osmdesátková ala Policajt z Beverly Hills mixnutou počátkem devadesátek a tehdejším rapem. Navíc sympaťák Casey Jones. Go, Ninja, go. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Adaptace, která nemohla dopadnout dobře, dopadla fakt špatně. Druhou hvězdu dávám za to, že jsem v deseti letech nadšeně koukal na obrazovku a byl vděčen za to, že mi někdo dětské miláčky převedl na plátno. Nicméně už tenkrát mě něco hlodalo, že to zkrátka není ono, želváci jsou příliš umělí a Trhač se jenom drsně tváří. Dřív přijatelné, dnes trapné. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Já půjdu asi důrazně proti proudu, ale první hraná verze legendárních "želvounů" mi přišla naprosto monumentální. Od vykreslení prachem, potem i párou nasátých temných ulic New Yorku, přes (jen v tomto filmu) opravdu charizmatickou April a hlavně Caseyho Jonese až po mírně mystickou atmosféru prošpikovanou "uměním nindžů". Želvouni samotní na svou dobu mimořádně zdařilí, Trhač patřične démonický, potěší i minirole tehdy neznámého "ucha" Rockwella a korunu všemu nasazuje fakt povedený dabing (hlavně Rafaelo v podání Gustava Bubníka je ten správný klaďas-outsider). Jasně, nezastírám, že u mě pátou hvězdu zaručuje nesmazatelná nostalgie. Tohle se zkrátka povedlo, ať si říká kdo chce co chce. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

....typický kultovní produkt 90tých let....pokud vám v roce 90 bylo míň než 7 a víc než 10 tak nejspíš nemůžete pochopit všechny ty děcka co hltaly želví komixy,běhaly po lesích a městech s klackama v rukou a barevnýma páskama přes oči a které si v kině nebo u tv obrazovek poprvé poslintali bradu štěstím :D :D ....Tohle je srdcovka,která vkusně formovala mou dětskou představivost ....teenage mutant ninja turtles 4Ever :D :D ()

Galerie (100)

Zajímavosti (8)

  • Věta z konce filmu "Check out East Warehause on Lairdman Island " v sobě skrývá více informací, než se zdá. Poukazuje na tvůrce želv Ninja Kevina Eastmana a Petra Lairda. (Džejkop)
  • Ve filmu se vyskytují celkem tři novinářky, které se jmenují stejně jako tři měsíce v roce. Jsou to April (duben), May (Květen) a June (červen). (Džejkop)
  • Film celých 9 let držel snímek první příčku nejvýdělečnějších nezávislých filmů. Z vrcholu ho sesadil až horor Záhada Blair Witch (1999). (ledzepfan)

Reklama

Reklama