Reklama

Reklama

Na cestě

(seriál)
Česko, (2006–2022), 255 h 19 min (Minutáž: 25–30 min)

Režie:

Jaromír Marek, Jiří Diarmaid Novák, Otto Kallus, Jana Počtová, Mojmír Kučera, Jana Boršková (více)
(další profese)

Série(24) / Epizody(587)

Obsahy(1)

Na cestě s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem. (Česká televize)

Recenze (38)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Cestopis, který bude nejvíce po chuti důchodcům. To divadlo se straight manem si možná mohli Donutil s Bartoškou odpustit, je ho tam v takovém množství, že seriálu na vtipnosti ubírá. Jinak vizuální provedení velice povedené a zajímavé. Pokud nemáte alergii na mentorismus (paradoxně mezi herci stejného věku, ale tímto způsobem na diváka před televizí přednes zdejšího typu působí), informační hodnota je slušně bohatá. Když to tenkrát pokrylo nějakou tu školní hodinu, nešlo vůbec o ztrátu. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou perfektní, některé slabší, ale paradoxně - cestovatelské i cestopisné filmy a magazíny jsou rozhodně to nejlepší, co lze na ČT sledovat. Asi není náhoda, že většina této tvorby je nakoupená, nebo produkovaná mimo ČT. Kupodivu, celkem dobrý je i komentář dvojice Bartoška/Donutil, které je lepší slyšet, než koukat v jednom z předchůdců Na Cestě s děsivým tandemem Lábus/Kaiser - zejména nemohu zapomenout na díl o Kubě. Takže doufejme, že Na Cestě vydrží a že v Kameře na cestách budou i nadále především filmy Pietra Bouwerse. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož nejsem vládcem času, nesnáším dlouhodobé kodrcání dopravními prostředky a poněkud pohrdám upřímnou vírou v peníze, tak jedinou mou možností k poznání světa se mi jeví příležitost jednou týdně si na půl hodinky zagaučingovat u pohodového cestopisu a pak si na mapě zakřížkovat místo, kde už to znám. Kde já už všude nebyl. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Cestovatelský a turistický pořady já mám rád a myslím si, že je to jeden z mála projektů televizní zábavy, který stojí za shlédnutí. Viděl jsem díl o Šumavě a byl jsem příjemně překvapen jeho sdělností a pěkným obrazem. Trochu mě tam rozčilovali narátoři Bartoška s Donutilem a jejich "humor", ale přežít se to dá. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Donutil i Bartoška to berou humornou cestou, umí odlehčit, ale i naučit, nepostrádám zde vtip, zajímavosti, tempo, prostě se člověk zábavnou formou něco dozví o různých místech i kulturách. Navíc oba dva umí velice dobře vyprávět, čemuž pomáhají jak jejich zkušenosti, tak velmi přijemně zabarvený hlas. 70% ()

Galerie (4 187)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení dokumentu posloužilo jako způsob financování celoprázdninové expedice tří kamarádů na Nordkapp. (kukide)
  • Plavčíci na pobřeží používají pro potřebu odvozu do nemocnice sanitku UAZ-452. Jedná se o terénní automobil vyráběný ruskou automobilkou UAZ. Výroba modelu 452 s pohonem všech čtyř kol začala v roce 1965. (sator)
  • Vojenskou základnu využívají USA od roku 1902. (M.B)

Reklama

Reklama