Reklama

Reklama

Jedná se o českou verzi britské televizní pěvecké soutěže Pop Idol. Z neznámých amatérských zpěváků se díky televizi stávaly známé tváře, které lidi prosili o podpisy. První řada v roce 2004 u nás byla oblíbená. Diváci posílali hlasy pomocí SMS a telefonátů a dva s největším počtem hlasů postoupili do finálových kol. V první řadě postoupilo do finálových kol 10 účastníků, ve druhé 12 a ve třetí, která byla vysílaná v roce 2006 10 účinkujících. V každém finálovém kole opět hlasovali diváci a účastník s nejmenším počtem hlasů byl vyřazen. Vítězem se stal ten, který zůstal jako poslední nevyřazen; od producentů, kteří jsou partnery soutěže, dostane smlouvu na vydání alba. (duklak2)

(více)

Recenze (219)

m.a.rtin 

všechny recenze uživatele

První řada byla kvalitní, pak ještě i ta druhá, ale s dalšími řadami už to šlo dost z kopce. Ve svých 13 letech, když tuto řadu vysílali, jsem nestál zrovna v popředí fanouškovských davů, ale soutěž se mi celkově líbila a některé písně mi zněly v uších ještě hodně dlouho. Minus Nově za to, jak nadhodnotila cenu hlasovacích diváckých SMS ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že tohle byli aspon volby. Zapojil se celý národ a všichni jsme posílali smsky a nova vydělávala. Něco nového ze zahraničí a pořádná kvalita. Už ne více nějaké trapné DOREMI. Tedka to bylo natvrdo. Bud jsi nejlepší, nebo jsi nejhorší. Když nejsi ani to, tak jdi domů, nemáš tady co dělat. Bohužel všichni časem zapomeneme. Ti co vyhráli a byli v první dvanáctce jsou stále lidi. Nic víc. Nenašel jsem něco neobyčejného. Umí zpívat a toho si cením. Vážím si toho, když mě dokáží pobavit. Aneta Langerová je miss zpěvu. Mám rád její písně, ale bohužel další zapadly. Řekl bych, že možná volby měli menší procentní účast, než tady ta naše čeká soutěž. Ale více ji nechci vidět. Stačilo by mi to za pět let. ()

Reklama

AlchENEMY 

všechny recenze uživatele

První série byla super, druhou jsem sledovala na jendo oko, třetí na půl oka. Jde to poznat i na výsledcích a uchycení jednotlivých soutěžících, kam se ztratil Vlasta Horváth a Zbyněk Drda? Už to vypovídá o neúspěchu dalších sérií. Mé hodnocení vychází pouze z první série a za pořad jako takový celkově. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

První řadu jsem sledoval, druhou méně, třetí prakticky vůbec. Z téhle soutěže vzešla spousta hvězd a hvězdiček, o kterých (jak tady zmiňuje Fingon) za pár měsíců už nikdo nevěděl. Kdo si vzpomene na Míšu Noskovou, Standu Dolínka, Veroniku Zaňkovou, Martina Ševčíka? Trochu je mi líto poroty, před kterou ostatní poroty z předkol (o kterých mnoho diváků vůbec nemá tušení) posílaly to nejlepší, ale zároveň je nutily sledovat a hrát divadlo v podobě sběře, ze které vzešla Hvězdná pěchota, aby se televizní diváci pobavili. Průměrní zpěváci se pak před porotu prakticky nedostali, protože nikoho nezajímají. Navíc někteří ze zmíněné Hvězdné pěchoty působí dojmem, že ze sebe přišli úmyslně dělat blbečky. Finálové večery se pak nesly v duchu řevu a hvízdání obecenstva, neustálého přerušování výroků poroty, někdy až komicky působící soudržnosti soutěžících a škodolibé radosti diváků z vypadávání soupeřů. I tak mě ale tohle všechno neodradilo od toho, abych tu a tam poslal hlas některé ze sympatických zpěvaček. (405.) ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Ohledne superstar obecne a podobnym "soutezim nebo spise realityshow" si myslim, ze ikdyz podstatne mene vydelecne, tak by bylo podstatne vice uzitecne, kdyby zasedli na zadek odbornici a ne tluchubove, ktery v poslednich kolech(finalovych) uz ani nemaji potrebny slovnik pro to, aby rekli, jak se jim to libilo a nedokazi nic vytknout. Kdyby z toho alespon nedelali divacke orgie pro 11lete divky... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (20)

  • V roce 2004, kdy se pořad vysílal, se na každý díl dívalo více než 2 900 000 diváků u televizorů. (TheSlezy)

Reklama

Reklama