Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Možná by to byl zajímavý nápad, ale stahovat z internetu párminutové epizody v HD kvalitě co mají 700 mega taky není extra nic příjemného. Sanctuary se nezapře, že na něm pracovali tvůrci Hvězdné brány, kterou já osobně hodně mám rád, ale ačkoliv je vše točeno na modrém plátně, mě to zabavit nijak nedokázalo. Jediné co je na tom dobré je onen nápad, který ale dál podle mě nikam rapidně nepovede. (2/10) ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy tomu naprosto sluší. Ano, občas mě to bavilo na čtyři, ke konci čtvrté série už spíše na dvě, triky, některé dějové zvraty a naopak zkratkovitý děj člověka drží v silně televizních mantinelech. Jak už psalo více lidí, některé diváky tyto věci nejspíš odradí, pokud se však nad to dokážete povznést, dostanete slušný seriál se sympatickými postavami, s dobrým námětem, který je dobře rozvíjen, a často i gradujícím dějem, při kterém můžete mít zažít úžasnou seriálovou vlastnost, kdy Vás to nutí pustit si další a další díly, abyste věděli, co bude dál. 65 % ()

Reklama

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Perfektní seriál. Nic víc, nic míň. Původně jsem viděl jen web-epizody, a ty byly strašné. A tak jsem si s Sanctuary dal pauzu. Dnes se čeká jen dlouhých 170 dní (+-) na třetí sérii, mezitím co já dychtivě sleduji druhou sérii. Opravdu - web-epizody škodily, protože seriál je skvělý. Jde vidět, že to pochází od tvůrců Stargate - vtípky jako v půdovdních SG prostě v sci-fi musí být, skvělá Amanda vypadá na minimálně deset let mínus oproti jejímu skutečnému věku. Ano, má to i negativita, jako například efekty - to že se rozhodli udělat celý seriál na zeleném plátně byl odvážný krok. A i když nemají rozpočet, a efekty tudíž nevypadají nějak extra, občas se nějaký ten dobrý efekt najde, a vzhledem k rozpočtu, který je žalostný, to na kvalitě seriálu nijak nesleví. Na celém seriálu jsou celkem TŘI CHYBY: 1,) První série má pouze třináct dílů. 2,) Druhá série má pouze třináct dílů. 3,) Třetí série bude za dlouhých 172 dní, 7 hodin, 9 minut......-*-*-*EDIT-*-* Dnešním dnem jsem dokoukal zbylé díly druhé série, a mohu říct, jen ... že je neskutečná škoda že to má tak málo dílu, a na další sérii musím čekat tak dlouho...damn! ()

VendaCiki 

všechny recenze uživatele

Webepizody lepší nevidět. Jako první seriál na zeleným plátně je podle mého by to chtělo ještě trošku lépe vypracovat, protože to pozadí je vážně až moc umělé. Jelikož je to první takovej seriál, tak budiž. Shltla jsem všechny série na posezení. Ale je to pořád stejně dlouhý jako každý druhý seriál a pak už o ničem. Jen se modlíte, kdy to skončí. Skončilo. Někdo říká, že to má pokračovat, někdo že to je total konec. Osobně to beru za dobře uzavřený konec. Dál už bych se v tom radši ani nepitvala. Jinak Amanda Tapping, představitelka seriálu "Hvězdná brána", byl dobrý tah v obsazení, sice je to už postarší dáma, ale pořád se dá na ní dívat. ()

Trakat 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál by si tu zasloužil mnohem vyšší hodnocení, ale bohužel místní haters, kteří zde strhali seriál jen po zhlédnutí několika webepizod (které se seriálem kromě několika postav nemají vůbec nic společného), se postarali o modrá čísla...Seriál se zlepšuje s každou epizodou, až se vyvine v plnohodnotný scifi seriál se slušným rozpočtem (na CGI se dá konečně i koukat) a sympatickými postavami, který určitě žádného fandu scifi (a nedejbože Amandy) neurazí. ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • Damien Kindler, tvůrce Svatyně, napsal první scénář k tomuto seriálu již v roce 2000. (woylin)
  • Tvůrci seriálu jsou rovněž tvůrci kultovní Hvězdné brány, což se projeví jak na hereckém obsazení (Amanda Tapping (Dr. Helena Magnusová); sporadicky Kavan Smith (Joe Kavanaugh), ve web-epizodách i David Hewlett (Larry Tolson)), tak i na výstroji, kterou tvůrci z Hvězdné brány převzali - Emilie Ullerup (Ashley Magnusová) nosí občas boty Magnum Hi-Tech či LC2 opasek. U záporáku se rovněž vyskytují prvky výstroje z SG - např. vesta BlackHawk Omega Vest Medic. (O´Neill)
  • V osmé epizodě čtvrté řady seriálu s názvem "Fugue" se přímo po úvodních titulcích objeví záběr na stěnu, které jsou napsána jména Kindler, Tapping a Wood. Jedná se o trojici hlavních producentů seriálu. Kindler je navíc scenáristou, Amanda Tapping představitelkou hlavní postavy a Martin Wood režisérem. (StarPlate)

Reklama

Reklama