Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

Redswif 

všechny recenze uživatele

Hvězdičky za zpracování prostředí a herece. 3D zpracované okolí je vcelko pěkné škoda že tvůrci radši pak nesáhli i k virtuálním hercům, možná by pak nedošlo k fiasku při zakomponování herců do digitalního prostředí. I příběh celkovš je tak možná horší průměr, snažící se vytáhnout to nejlepší z různých žánrů. Jednat se o nějaký amaterský projekt tak smeknu klobouk, ale vzhledem k tomu že se jedná o dílko známých tvůrcí, tak nezbývá než prohlásit: "Kluci, něco tomu chybí!!" ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy tomu naprosto sluší. Ano, občas mě to bavilo na čtyři, ke konci čtvrté série už spíše na dvě, triky, některé dějové zvraty a naopak zkratkovitý děj člověka drží v silně televizních mantinelech. Jak už psalo více lidí, některé diváky tyto věci nejspíš odradí, pokud se však nad to dokážete povznést, dostanete slušný seriál se sympatickými postavami, s dobrým námětem, který je dobře rozvíjen, a často i gradujícím dějem, při kterém můžete mít zažít úžasnou seriálovou vlastnost, kdy Vás to nutí pustit si další a další díly, abyste věděli, co bude dál. 65 % ()

Reklama

char_t 

všechny recenze uživatele

Webizody vypadaly slibně - originální atmosféra, fajn obsazení, všechno tak nějak sedělo, i ty primitivní efekty. Prostě z toho bylo cítit nadšení z tvorby a ne komerce. Čtyři hvězdy bez mrknutí oka. Pilot "opravdového" seriálu to všechno postavil na hlavu. Záporákovy motivy jsou najednou prapodivné, wookie si taky nezahrál tolik co na webu, přitažlivé flashbacky z viktoriánské Anglie jsou ty tam, stejně jako atmosféra a logika, škoda... Uvidíme, jak to bude pokračovat. Zatím klesám na tři hvězdy. První série: Come on, seriously? Z Morganiných čarodějnic s propracovaným historickým a mystickým pozadím udělat majetek 1300 let staré "Dan-Brown-by-měl-radost" sekty? To snad nemyslíte vážně. Tam, kde websérie gradovala, v seriálu mlátím hlavou o zeď a těším se na konec. Dvě hvězdy a další sledování si setsakra rozmyslím. Druhá série: Na přelomu série se začíná zase objevovat invence z webizod, vracím se nad průměr - ***. Třetí série už zavání rutinou, občasné otření o upíry sice přidává na zábavnosti, ale jinak už se držíme v šedém průměru, tři hvězdy sedí. Čtyřka už jen otravně nastavuje čas, naprosto nudné příběhy, recyklace starých zápletek, muzikálový díl už je vyloženě výsměch. Snižuju na dvě. ()

Locksmith 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál má potenciál, který bohužel zůstal zejména v první řadě značně nevyužit. Kvalita se začala zvedat teprve v druhé polovině 2. řady. Natáčení před zeleným plátnem, které někteří kritizují, mi v nejmenším nevadí a v některých případech mi naopak přijde vysloveně vhodné. Jednotlivé postavy jsou dost rozporuplné, značné množství z nich nebylo podle mne využito ve svém plném potenciálu (Clara Griffithová, James Watson), některé by si vysloveně zasloužily víc prostoru (Nikola Tesla, dle mého názoru zatím nejlepší postava). Po shlédnutí začátku třetí řady, která si zatím drží zvýšenou kvalitu (zejména výborný díl Bank Job): čtyři hvězdičky. ()

Phical 

všechny recenze uživatele

Úžasný nápad, chabé spracování. To je asi tak všechno, co se dá o tomhle seriálovém dílku říct. Místy se dají speciální efekty a počítačové dodělávky přehlédnout možná i splést s něčím, co by nemuselo být natočeno na zeleném plátně, ale místy to přímo bije do očí... a to opravdu, opravdu hodně! Navíc, proč jsou všichni tak moc do žluta? 3* za seriál samotný (nápad je to fakt parádní) 1* za mojí oblíbenkyni - úžasnou Amandu Tapping! ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • Jako první seriál v Severní Americe používá tzv. RED One kamery. Tato kamera snímá obraz v rozlišení 4096x2048px, což je daleko vyšší rozlišení než FullHD (1920x1280px). (woylin)
  • V lednu 2007 byl natočen původní webový seriál o osmi dílech a celkovém rozsahu dvou hodin. (woylin)
  • Celý seriál je natáčen před zeleným pozadím, veškeré pozadí a okolí (kromě některého nábytku) je doděláno počítačovými efekty v postprodukci. (woylin)

Reklama

Reklama