Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

cariada 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem sledoval asi půl roku než jsem to zdárně dokoukal, hlavně úvod mě dal hodně zabrat, vůbec mě to nebavilo a moc jsem se v tom nevyznal, celé to bylo moc točené ve tmě což z toho dělalo hodně nepřehledný paskvil, ale když už jsem to měl stažené, tak jsem to postupně sledoval dál, až mě to začalo docela i bavit. Hlavně ke konci 1.série se to velice slušně rozjede a přenese i do 2.série, což už bylo jiný kafe . Škoda, že nechali umřít nejhezčí postavu tak brzo. Dějově jsou nejlepší ty pasáže, kdy se děj přelívá do více dílů a ne kdy jsou epizody uzavřené, ty obvykle za moc nestojí, ale najdou se i výjimky. Závěr seriálu už jsem si dal docela v kuse, protože už jsem to chtěl mít konečně dokoukané občas jsem i něco přetáčel. Jako celek to hodnotím tak za 50%. Pravda je , že místy vás to chytne, ale určitě ne natolik, abych to dal za pár týdnů, jako jiné seriály. Určitě vím jednu věc a to, že už do toho znova nepůjdu. ()

Phical 

všechny recenze uživatele

Úžasný nápad, chabé spracování. To je asi tak všechno, co se dá o tomhle seriálovém dílku říct. Místy se dají speciální efekty a počítačové dodělávky přehlédnout možná i splést s něčím, co by nemuselo být natočeno na zeleném plátně, ale místy to přímo bije do očí... a to opravdu, opravdu hodně! Navíc, proč jsou všichni tak moc do žluta? 3* za seriál samotný (nápad je to fakt parádní) 1* za mojí oblíbenkyni - úžasnou Amandu Tapping! ()

Reklama

kleopetra 

všechny recenze uživatele

Klasika: na začátku se ukazuje, "jak se dali dohromady" - Helen Magnus (Amanda Tapping obarvená na tmavo) přemlouvá soudního psychiatra WIlla Zimmermana, aby se k ní přidal v pomáhání "příšerám" - resp. poskytnout jim útočiště, protože oni jsou hodní a většinou "jen vystrašení". Helen má dceru Ashley, která jí pomáhá a také se ukazuje nejspíš úhlavní nepřítel John Druit (kdysi Jack Rozparovač). Normálně se mi podobné typy seriálů líbí, zde ale kromě Amandy Tapping není nikdo zajímavý. U prvního dvojdílu jsem se děsně nudila a za to, že jsem ho dokoukala do konce může jen to, že jsem s i u toho dělala manikůru a nebylo nic jiného po ruce. Možná další díly budou lepší, ale příšery mi připomínají triky původního Star Treku nebo naopak moc digitální. Uvidím, jestli se mi naskytne příležitost vidět další díl, třeba to už pak bude lepší (nechápu zdejší vysoké hodnocení), ale pátrat po nich rozhodně nebudu... ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný seriál, zajímavý nejen svým zpracováním, ale i tématem. Jistě obdoba Dívky od jinud, Grimma a podobných, přesto nemůžu říci, že bych se nudila. Pochopitelně byly díly velmi dobré, průměrné i úplně odpadové, ale to tak je u všech komerčních seriálů. Za mne nejlepší postava, která táhla seriál díky hláškám dost nahoru je Nikol Tesla. Jako celek dávám dvě a čtvrt hvězdy, tedy 50%. Ps: navzdory nedotaženosti jsem ráda, že seriál nepokračoval, neboť měl sestupnou tendenci. ()

Redswif 

všechny recenze uživatele

Hvězdičky za zpracování prostředí a herece. 3D zpracované okolí je vcelko pěkné škoda že tvůrci radši pak nesáhli i k virtuálním hercům, možná by pak nedošlo k fiasku při zakomponování herců do digitalního prostředí. I příběh celkovš je tak možná horší průměr, snažící se vytáhnout to nejlepší z různých žánrů. Jednat se o nějaký amaterský projekt tak smeknu klobouk, ale vzhledem k tomu že se jedná o dílko známých tvůrcí, tak nezbývá než prohlásit: "Kluci, něco tomu chybí!!" ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • V osmé epizodě čtvrté řady seriálu s názvem "Fugue" se přímo po úvodních titulcích objeví záběr na stěnu, které jsou napsána jména Kindler, Tapping a Wood. Jedná se o trojici hlavních producentů seriálu. Kindler je navíc scenáristou, Amanda Tapping představitelkou hlavní postavy a Martin Wood režisérem. (StarPlate)
  • Celý seriál je natáčen před zeleným pozadím, veškeré pozadí a okolí (kromě některého nábytku) je doděláno počítačovými efekty v postprodukci. (woylin)
  • V 3. díle 2. série se Will (Robin Dunne) ptá Big Guye (Christopher Heyerdahl), jaký má názor na ságu Stmívání, na což mu odpoví, že se mu nejvíce líbila postava Marcuse. Postavu Marcuse ztvárnil právě Christopher Heyerdahl. (MakinaB)

Reklama

Reklama