Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 3

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (622)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neočekávané se stalo Očekávaným! Pro mně tohle byla Bomba jako Prase!! Quantum Vydařených Lekaček, Spousty Kvalitního Gore.. Jízda jako Prase od začátku do KOnce.. Můj malý bratranec, který má 13 se dočista Posral!! Jednu hvězdu Ubírám,, Že Fredy už není Fredým.. šlo poznat, že to není Englund.. Ale já si pustil film v Domnění, že se budu Bavit.. a bavil jsem se Nadmíru! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Všechno špatně. Nejnovější remake z producentské stáje Michaela Baye má blízko k filmovému odpadu. Postavy do jedné nesympatické, každý se tu chová jako debil (nezvykle vedou rodiče), filmařsky to o strachu neslyšelo a kdysi velký Freddy je upozaděná figurka s pár hláškami a naprosto mrtvolnou (a směšnou) novou ohořelou maskou. Žádná mimika, žádný styl - šeptající béčkový psychopat, který svému předchůdci nesahá ani po kotníky. Věřil jsem, že když naběhne onen známý hudební motiv a Freddyho drápy začnou úřadovat, vezmu to na milost. Jenže atmosféra se z tohohle remaku vypařila. Osobně doufám, že má Bay za tuhle ubohost pořádné noční můry. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nevěřl jsem, že to bude až takhle špatné. Nejsem z těch, kteří by hned ke každému remaku zaujali nepřátelské stanovisko, takže moje hodnocení rozhodně není jen jakýsi protest vůči "znásilňování" starých horoorových klasik. Ačkoli je stará Noční Můra jedním z mých vůbec nejoblíbenějších hororů, dával jsem nové verzi jisté šance, že by se z ní mohl vyklubat slušný film. Nevyklubal. Něco tak neuvěřitelně sterilního jsem už dlouho neviděl (beru-li v potaz snímky s větším rozpočtem než vyloženě nízkorozpočtovým). Jakékoli pokusy o strašení a budování atmosféry končí tragickým nezdarem. Zkuste si třeba všímat, kolikrát postavy říkají to, co říkají, kolikrát je nějaká scéna natočená tak, jak je natočená, jenom proto, že se počítá s tím, že divák ví, jakého filmu remake právě sleduje. Takhle se to dělat přece nedá. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Komerční znásilnění kultovní hororový série - který radši ani nemělo vzniknout - zachraňuje snad jen výborná hudba, kostýmy a solidní efekty. Tvůrci se spolíhali na lekačky, který jsou jasně předvídatelný, ale díky rázným decibelům se člověk i sem tam lekne. Ty 2* tomu nakonec dám, ale i remake Pátku třináctého mě zaujmul mnohem víc. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek, který vyrůstal na předchozích dílech je pro mě remakové ztvárnění utrpením. Co v předešlích dílech fungovalo zde nefunguje vůbec. S klidným svědomím doporučuji předešlé díly (nepočítám Freddyho smrt - Poslední noční můra), u kterých se budete bavit dvojnásob. Zde naprosto chybí invence, a to se jedná o vraha, který se objevuje ve snech. Kde jsou ty nápady z původní série, jako například oživlá motorka, holka měnící se na hmyz, týpek jako loutka, hlava pojídající dívku, Harry Potter atd., a to jsou tyto hororové klasiky o 20 let starší. Chybí tomu ta zábavná krutost, zde je jen nuda... Dopadlo to přesně tak, jak se od produkce Michaela Bayleho dalo očekávat. Mé hodnocení 1 hvězdička... ()

Galerie (101)

Zajímavosti (26)

  • Bylo napsáno 15 různých verzí scénáře. Film je kombinací 4 z nich. (HellFire)
  • Pôvodne sa malo jednať o prequel, v ktorom by sme videli, ako ešte živý Freddy Krueger vraždí deti, uniká spravodlivosti a na konci je zaživa upálený nahnevanými obyvateľmi mestečka. Nakoniec sa producenti rozhodli ísť na istotu a nakrútiť tradičný remake. (tron)
  • Hlavní natáčení trvalo 70 dní. (Langy10)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama