Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner v hlavní roli kriminálního thrilleru o nezvyklém přátelství prchajícího vězně a jeho malého rukojmí. Dvojití držitelé Oscarů Kevin Costner a Clint Eastwood stojí proti sobě na opačných stranách zákona v americkém netradičně pojatém thrilleru Dokonalý svět. Zločinec na útěku zajme malého chlapce jako rukojmí a spolu se řítí texaskými okresními silnicemi s policií a speciálně vyškolenou psycholožkou /Laura Dernová/ v patách. Mezi dvěma „samotáři“ dochází k pozoruhodnému sblížení. Oběma totiž v životě cosi chybělo a spolu se vydávají někam k Aljašce, kde snad naleznou „dokonalý svět“. Pro tvrdého zkušeného zločince je setkání s plachým nevinným dítětem přinejmenším příležitostí k zamyšlení, chlapec zase vidí ve svém společníkovi symbol vytouženého otce. Režisérem tohoto novodobého „road movie“ z roku 1993 je jeden z hlavních protagonistů Clint Eastwood. (Česká televize)

(více)

Recenze (447)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood pro mě jako režisér dozrává bohužel až v posledních letech, což mi teď dokázál Dokonalej svět, kterej má silnej námět ale Eastwood s nim naložil trochu divně. Costner je takovej nevyjádřenej a to mi tam nešlape. Ta část s policajtama, v čele s Clintem je jakoby to byla komedie a ač to byl zřejmě záměr, mně to nesedí. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Zase jeden ceněný Eastwood a zase nevím za co. Je to sice zločinec, ale působí kladně, no jasně, jsou rádi, že ho maj. to mě napadá k postavě Kevčy Kosti. Aby bylo jasno, že se někdo pokouší klasické téma zpracovat netradičně mi vůbec nevadí, naopak. Ale o co se vlastně film pokouší, mi zůstává utajeno. Je to trochu jako když se snažej chápat ty pitomce, co se z Thajska pokoušeli pašovat drogy. P. S. Jo, je to navíc nuda. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nesouhlasím s těmi, kteří film odsuzují pro domnělé adorování únosců. Z původního únosce a jeho klienta se stávají parťáci, kteří mohou kdykoliv ze společné cesty odejít a nespoléhat se jeden na druhého. Rozhodně nejde o americkou sentimentální prašivinu, kterou by z původního námětu vykřesala většina amerických režisérů. Drama o volnosti, svobodě a přátelství může takhle dokonale natočit jen Eastwood. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood dostal na režírovanie chuť a rok po úspešných Nezmieriteľných natočil ďalší majstrovský kúsok. Rola trestanca na úteku, ktorý má dobré srdce a vysoké IQ, sadla Costnerovi ako uliata a keď nepočítam jeho výborný western Tanec s vlkmi, tak je to jeho najlepšia filmová úloha. Silná dráma s naozaj smutným záverom. Kapesníky nutné. 90%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Obdobné pohádky nasycené lidskostí má Clint Eastwood nadmíru dobře zmáknuté. Přidá-li se k tomu skvěle hrající Kevin Costner v roli "hodného" únosce a příležitostného filosofa, který si hraje na to, čeho se mu v mládí nedostalo, tak je o zábavu a trochu toho sentimentu postaráno. Celý snímek se nesl v rytmu road movie. Udivuje mě, že zde tento žánr schází. Kluci se projížděli ve svém "stroji času" nádhernou americkou pustinou a povídali si o zajímavých věcech. Musím pochválit skutečně skvěle napsané dialogy, na kterých celý snímek stojí a nádhernou country hudbu. Příjemný snímek, který pohladí po duši. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (13)

  • Způsob přilepení úst černošské rodiny lepící páskou se záběr od záběru mění. (Dvojirakri)
  • V čase 1:30:19, kdy se „nalévá káva“, ve skutečnosti žádná káva z konvice do hrnku neteče. (Winster)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno