Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Moc dobrý seriál. V tomto žánru něco nového, nepočítám-li filmy, takže bod k dobru. Čtyři hvězdy dávám proto, že mě cca první 3 díly moc nebavily a proto, že poslední díl je neukončený a já chci mít úplný konec. Jinak často jsem dost přemýšlela, jak bych se ve stejných situacích chovala já, takže psychologie seriálu fungovala na 100%. Další bod k mínusu má také dabing, za což seriál samozřejmě nemůže. Bohužel se mi to nepodařilo sehnat v originále. Do seriálů prostě dabing z mého pohledu nepatří, vadilo mi to.... Každopádně od 4. dílů až do konce jsem si to nesmírně užila, takže jsem se v podastatě dívala pořád a dala ho celý během pár dní. Překvapivě pro mě příjemná role byla postava "(ne)napraveného kriminálníka" Toma. Líbilo se mi sledovat jeho povahu a jedna scéna s ním mě nejvíc z celého seriálu dojala k slzám. Kdyby byla ještě třetí série, určitě bych dala 5 hvězd, takhle z výše uvedených důvodů prostě nemůžu. ()

Bardolin 

všechny recenze uživatele

Ptáte se proč jen 1 hvězda? Víc si tento vyumělkovaný, kostrbatě napsaný seriál s postavami bez hlubšího vývoje či plastičnosti nezaslouží. První série doukoukaná jen z donucení a s největším sebevypětím. Od britů, kteří jsou experti na seriály bych takový seriál rozhodně nečekal. Vše je šito horkou jehlou. Dialogy nepřesvědčivé. Hlavní hrdinka Vám se svým "spasitelským" syndromem začne velmi brzy lézt na nervy. Ona ani ostatní postavy v seriálu nedostávají přiliš prostoru. Velmi odbytý seriál, který si tu jednu hvězdu zaslouží jen za skvělou kameru a úvodní melodii. Již nikdy víc přežít Přežít! ()

Reklama

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Musel jsem dát 5 hvězdiček..Sledoval jsem celý seriál (2 série) dvakrát a znovu jsem si ověřil že ve Velké Británii se prostě natáčí kvalitní věci. To i díky BBC která tento televizní seriál nakonec sice zrušila z důvodů snížení rozpočtu stanice, ale všm fandům post apo záležitostí i tak vřele doporučuji. Skvělí herci, až na pár nelogičností i velmi kvalitní scénář a v neposlední řadě i Anglický venkov:) Kdyby jen natočili i nějaké zakončení, diváci by si to zasloužili. ()

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Lidstvo zdecimoval záhadný virus. Přežilo jen pár jedinců. Svět se změnil a lidé v něm také. Co já NATO? Jednotlivé postavy jsou poměrně sympatické a není problém si najít svého hrdinu (u mě zvítězil zbohatlický floutek Al). Díly na sebe plynule navazují i když jsou ohraničeny uceleným příběhem. Seriál přichází se zajímavými nápady (především skupina vedena bývalou ministryní, je nadmíru zajímavá) a nebojí se ukázat lidskou stránku z druhé "temnější" strany. Suma sumárum: nečekaně milé překvapení s pár mouchami. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že Briti opět natočili skvělý seriál. Tradičně málo epizod je zatím znát na vysoké kvalitě jednotlivých dílů(krom docela nudnýho pilotu). Postavy sympatický a konec parádní navnadil na nadcházející druhou sezonu (škoda, že až za rok). EDIT: druhá řada zkouknuta, bylo to sále dobré, škoda, že dokončení se nedočkáme ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Roger Lloyd-Pack je jediný herec, který hrál jak v původní verzi z roku 1975, tak i v remaku z roku 2008. (Mara12)
  • Natáčelo se na pětatřicetimilimetrový film, kterému dali producenti přednost před digitálními kamerami s vysokým rozlišením. Je totiž mnohem citlivější a stačí mu méně světla. (Lembi4)
  • Předlohou nebyl ani tak stejnojmenný seriál ze 70. let jako spíše román „Survivors“ od Terryho Nationa, napsaný až po odvysílání původního seriálu. (Lembi4)

Reklama

Reklama