Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niekoľko starších kamarátov si namiesto posedenia pri pive nakrútilo oddychový film. Vákuum nie je cítiť iba vo vesmíre, ale aj v scenári s niekolkými klišé prvkami a dialógmi. Keďže je to oddychovka, tak sa to dá akceptovať. Od Eastwooda ale predsa len čakáme vždy niečo viac. Aj od ostatných hereckých veteránov, ktorí sa v ňom zišli. Hrajú síce dobre, ale chcelo to proste trochu lepší scenár. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Sci-fi? Komédia? Posolstvo o tom, že dôchodcovia nepatria do šrotu? Povedal by som, že toto čudo nenadchne ani dôchodcov (ktorí práve dvakrát na sci-fi veru zrejme neulietavajú), ani milovníkov samotného žánru sci-fi. Škoda, skvelé herecké obsadenie malo na podstatne viac, takže volím prísnejšie hodnotenie. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když si chce banda hereckých veteránů zablbnout, a režie se ujme jeden z nich, nemůže z toho vzejít nic špatného. "Maximálně" jen zcela neškodného, prostého nějakých experimentů - prostě čistá oddechovka. Sice by to sneslo trochu kratší stopáž, ale pro kluky od dvanácti let je to dobrý materiál na zpunktování rodinného posezu před obrazovkou (přece jen se nejde dívat pořád jen na skutečně "rodinné" filmy, že;)). Ryzí sedmdesátka, ze sympatií ke starým sympaťákům. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Vesmírni kovboji” sú v podstate už dedkovia, poberajúci starobné dôchodky, pričom pred rovnými štyridsiatimi rokmi, t. j. v roku 1958 patrili medzi absolútnu špičku stíhacích pilotov ("PROJEKT Daedalus"), predovšetkým plukovníci: Francis D. "Frank" Corvin a William "Hawk" Hawkins, ktorí mali vskutku ozaj veľkú príležitosť - pozrieť sa na vlastné oči do vesmíru, ale kvôli čomu sa tak nakoniec nestalo, sa musíte presvedčiť úplne sami, keď ešte k tomu aj navrch uvidíte, « KTO » ich nahradil... ? V súčasnosti si nevie dať NASA rady s komunikačným satelitom Ikon, ktorý vypustil Sovietsky zväz v roku 1986 na orbitu, no teraz, po 14. rokoch, sa nečakane pokazil. Zrejme majú Amíci vážne dôvody pomôcť im ho opraviť, inak by sa v tejto veci tak intenzívne neangažovali, však ? Táto MISIA s názvom STS 200 má na to iba 30 dní, aby sa vôbec pripravila na let, namiesto, štandardných, dvanástich mesiacov. A obzvlášť pre Franka sa jedná o deligátnu záležitosť, keďže práve táto družica obsahuje jeho skonštruovaný, riadiací systém Skylab, o to viac ho to škrie ! A ak poprípade ešte vstúpi i do atmosféry, všetci sa máme po riti ! Každým dňom klesá o 8 000 metrov, tak aby ste sa už rýchlejšie poponáhľali, vážení páni ! Celkový tým sa skladá z kvarteta, keď citované dve esá, dopĺňajú ďalší dvaja starci - letový Ing. Jerry O'Neill a navigátor "Tank" Sullivan, čiže, vesmírne dobrodružstvo môže odštartovať... / Clint Eastwood ako astronaut v sedemdesiatke a v raketopláne ? Áno, je to bezpochyby pravda-nehynúca ! A zase nielen iba to, kedy na všetko dohliada opäť i za kamerou, že nakrúca čosi sakramentské nové, čo sa nazýva science-fiction, s čím doteraz nemá žiadne skúsenosti, veď sa neustále iba samým westernom a thrillerom venoval, o to lepšie sa s takouto látkou potom sám popasoval, lebo to musela byť veľká výzva... ?! Zaujímavý, filmový projekt, ktorý sa určite každý deň len tak nevidí, keď miestami zaznamenávam » rušivý strih« Joela Coxa, čo trochu zamrzí, ale zase posledný záber z „Mesiaca” , mi akosi vyčaril úsmev na tvári. Jedná sa o akýsi senilný, kinematografický počin, ktorý je čímsi strašne podnetný, asi tým samotným, iniciatívnym zvukom, ktorý má neuveriteľnú dynamiku alebo, žeby touto pohodovou partiou starkých ? ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Již od útlého dětství jsem nesmírně obdivoval sovětský vesmírný program a hrozně chtěl být Valentina Těreškovová nebo Lajka. Můj obdiv k dobyvatelům kosmických dálav přetrval až do dneška, jen už se převlékám do sestřina spodního prádla, lezu po čtyřech a štěkám, pouze když to přeženu s kofeinem a manželka si chce hrát na Lady a Trampa. Stejně ale nemohu filmy o kosmonautech hodnotit objektivně a tak tomu je i u tohoto gerontního dobrodružství. Hledat v dílech Sveřepého starce vtip je stejné, jako ho očekávat v referátu Vladimíra Remka o jaderné fúzy. V tomto případě se ale Clint poněkud utrhl ze řetězu a v několika okamžicích se humoru dopustil, což beru jako příjemné osvěžení a odysea čtyř fosílií vystřelených na orbit alespoň nepůsobí jako typická americká kyselá prdel. Jako výplachová oddechovka vkusné a když si jako bonus zahajlujete před portrétem Wernera von Brauna s pruhy a hvězdami v pozadí, zažijete vskutku příjemný večer. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Ve filmu se původně mělo objevit 50 zvláštních efektů, nakonec jich ale bylo přes 300. Většina z nich se týkala věrného zobrazení kosmického prostoru. (ClintEastwood)
  • „Trochu zestárnete a chtějí po vás, abyste hrál o dvacet let mladší postavy, což je absurdní. Chtějí po vás, abyste hrál nějakého čtyřicátníka. Vy už ale čtyřicátníky hrát nechcete,“ svěřil se se svými pocity Clint Eastwood, který zde hraje jednoho z veteránů, kteří letí do kosmu opravit starý satelit. (ClintEastwood)
  • NASA pro natáčení beztížných scén nabídla zapůjčení letounu KC-135, stejné jako bylo použito při natáčení Apolla 13 (1995). Toto letadlo svým parabolickým letem dokáže vytvářet nulovou gravitaci. Režisér Clint Eastwood ho ale odmítl s tím, že by se v něm starším hercům hohlo udělat natolik nevolno, že by to mohlo ohrozit natáčení. (Chevees)

Reklama

Reklama