Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

EdaS 

všechny recenze uživatele

GO AHEAD, MAKE MY DAY. Harry konečně zase přitvrdil, hláškuje ostošest a dokazuje, že se do hedonistických osmdesátek naprosto ideálně hodí. Sudden Impact má díky změně velkoměstského prostředí za přímořské městečko pomalejší tempo, ale to nevadí, protože je tu Eastwood - režisér, který má působivou atmosféru v malíčku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V otázce, jestli ho má Callahan delšího, než je hlaveň jeho .44, nemám stále jasno, nicméně začínám nabývat jistého podezření.. On, Smith, Wesson a Eastwood jsou kvarteto, co rozehrálo díky hláškám a přesné režii posledně jmenovaného asi nejpoutavější recitál o neústupném, nepříliš asertivním a těžce ozbrojeném magnetu na mrtvoly. Jistě stojí za povšimnutí, že o rok později přišel Terminátor s prosíkem za Harrym, zdali by mu ve své neskonalé laskavosti půjčil sluneční brýle. Kyborg jeden ušatá je pak jistě hodlal vrátit (kdo by si to taky chtěl u Callahana rozházet, že jo), ale jelikož si navždy ustlal pod lis, už to nejspíš nezvládne a ten polda z Frisca bude zase o kus nasranější. Vidím to tak, že důchod stráví jezděním ve zmrzlinářském voze po problémových čtvrtích a jediný nabízený sortiment bude Magnum.. ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Náhlý úder má svým plíživým tempem a filmařskou precizností nejblíže k prvnímu dílu série - Drsnému Harrymu. Tam, kde dva předcházející režiséři pojali sérii jako rutinně natočenou akci s tuctem mrtvol, se Eastwood vrací k pomalému vyprávění série zvláštních zločinů a za pomoci hry světla a stínu nebo kamerových nájezdů buduje hutnou atmosféru jednoho kalifornského zapadákova. A ten výtečný závěr s Clintovou siluetou citující Pro hrst dolarů... ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

V pořadí čtvrtou Callahanovku natočil už sám mistr, a bylo to občas i docela znát, ten jeho styl se už formoval. Příběh zajímavý, akční scény jak z divokýho západu, fakt sranda. Dialogy teda nic moc, občas se Harry snažil až moc o dobrou hlášku, takže to vypadalo lehce trapně. Každopádně, scéna, kdy Harry stojí v záři reflektoru na konci filmu, není mu vidět do obličeje a jen mu u boku ční jeho neskutečná Magnumka, je dokonalá.3* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Veľký komerčný hit tejto série, ale neponúka to zadosťučinenie, ktoré sme si mohli vychutnať v predchádzajúcich filmoch. Asi zrejme preto, že tu Drsný Harry hraje skôr druhé husle a hlavným bijcom je tu pomstychtivá ženská, ktorá má ale na to svoje ´´maľovanie vajec po rozkroku´´, všetko právo. Prečo? No lebo spravodlivosť neexistuje. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Pro natáčení bylo vybráno město Santa Cruz. (ClintEastwood)
  • Ve filmu Náhlý úder se opět objevuje několik charakteristických míst San Francisca, zároveň jde o první film ze série, jehož hlavní děj je soustředěn mimo metropoli, do fiktivního městečka San Paulo. (ClintEastwood)
  • Film sa odohráva v rokoch 1973 a v máji 1983. (westerns)

Reklama

Reklama