Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Harry Callahan is back a s ním aj skvelé hlášky, spravodlivosť a ..odporný pes :) Dôstojný štvrtý diel série, ktorý predsa len za svojimi predchodcami kvalitatívne zaostáva. Clint vo svojej najvydarenejšej filmovej roli opäť obstál na výbornú napriek pribúdajúcim šedinám. Jeho réžijné umenie však nezakryje pár scenáristicých lapsusov a logickým medzier. Finále na kolotoči je práve jedna z tých nepodarenejších scén a pripomína mi nepodarený záver Hitchovho Strangers on a Train. Celkovo je to však stále nadpriemerné, Harry je skrátka sympaťák porovnateľný s Rockym :) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dirty Harry a odstrelené gule. "Mňa už len tak niečo neznechutí. Zvykol som si na násilie i korupciu, na starenky zabité kvôli dôchodku i učiteľov vyhodených zo 4. poschodia kvôli zlým známkam. Ale z čoho sa mi fakt dvíha žalúdok, je ten tvoj hot-dog. Ako to môžeš žrať s kečupom?!" Po mierne slabšej trojke návrat ku kvalite. Aj napriek tomu, že Clint sa už pri peších naháňačkách a pästných súbojoch riadne zadychčí. Dostatok akcie, hlášok i zaujímavé kriminálne pátranie. Eastwoodova réžia je tradične presná, sústredená a ani na okamih nenudí. Záverečný ikonický nástup a brutálne rozstrieľanie zloduchov novou búchačkou je možno najlepšia scéna celej série. No a samozrejme, bod za prdiaceho psa :-). ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Harry se nám na starý kolena zamiloval. Ale ani to mu naštěstí nezkřivilo mušku, díky čemuž je tu víc mrtvol než ve všech třech předchozích filmech dohromady. I scénář pozbyl změn, protože všechno nepodstatné z minulých dílů se tu vyškrtalo a na papíře zůstala jen slova BANG BANG, pomsta a zapadákov s kolotočem (víc nebylo potřeba), což mně osobně se hodně zamlouvalo, i když se to celé posunulo spíše do série Přání smrti .. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Harry Callahan byl v tomto filmu o dvanáct let starší než ve svém prvním snímku, v tom bych ale problém neviděl. Hlavní slabina filmu spočívala v tom, že mi nedal ani na moment zapomenout na fakt, že sleduji jen pohyblivé obrázky. Nebyl dostatečně přesvědčivý, abych se dokázal "zažrat" do děje. Tuhle režii holt Clintu Eastwoodovi nepochválím. K nepřesvědčivému pocitu z filmu notně přispěly i značné mezery v logice a některé zcela zbytečné postavy. Snímek mě tak úplně nepřesvědčil už před lety, když jsem ho viděl poprvé a po dnešním shlédnutí jsem se ve svém názoru jen utvrdil. / Poučení: Pozor na kolotoče. 3*- ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $67,642,693Tržby Celosvetovo $67,800,000║ Séria o drsnom Harrym sa mi začína čím ďalej viac páčiť, má to štavu, skvelého Eastwooda, svižný dej, dravú akciu a šikovné prestrelky ako z divokého západu. /80%/ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Pro natáčení bylo vybráno město Santa Cruz. (ClintEastwood)
  • Hudební skladatel Lalo Schifrin se vrátil k cyklu o Drsném Harrym a složil hudbu, která splývá s akčností snímku, ale její tón je víc pochmurný. (ClintEastwood)
  • Eastwood se rozhodl, že pokud bude mít kvalitní scénář, film sám natočí. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama