Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva opilí kovbojové zohaví prostitutku Delilah a šerif Daggett rozhodne, že místo trestu mají dát šéfovi bordelu sedm koní jako náhradu za "poškozenou" pracovní sílu. Pohoršené prostitutky dají dohromady své úspory a rozhodnou se najmout si pistolníka. Stárnoucí zloděj a bývalý pistolník William Munny díky své ženě pověsil zbraně dávno na hřebík. Po její smrti se jako chudý farmář stará o dvě malé děti. Přestože zpočátku nabídku prostitutek odmítne, nakonec ho vidina peněz, které by mu pomohly řešit svízelnou situaci, přinutí nabídku přijmout. Spojí se s přítelem Nedem Loganem a obdivovatelem slavných pistolníků Kidem a vydají se na cestu. Nejprve Munnyho přepadne zimnice, a navíc ho surově zbije šerif Daggett, když u něj v městečku objeví pistoli. Po neslavném začátku se však pistolníci přece jen pustí do "práce" a zabijí prvního z kovbojů. Zuřící Daggett chytí Logana a utýrá ho k smrti. To byla osudová chyba. Kamarádova smrt totiž změní unaveného a nemocí zesláblého Munnyho v nelítostného mstitele. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (739)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Anti-hrdinský temný western o stárnoucích legendách a nesmyslnosti mnoha mýtů spojených s divokým západem. Co mě zaujalo, že se to odehrávalo kolem Kansasu, ale celý natáčelo v Kanadě - krajinky to byly moc pěkný. V celku podívaná přesně co jsem si od stárnoucího Eastwooda sliboval. Charaktery baví, stejně tak stín co si táhne hlavní hrdina, v závěru pěkný drsný zúčtování. [2. projekce - 4K Alamo Drafthouse 8/2017] ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Naozaj neviem, čo na tomto westerne všetci vidia. Nie je to úplne zlé, ale ani som nenadskakoval na stoličke. Hlavné postavy aj s ich charaktermi sú vybrané dobre, ale tá zápletka teda, povedzme si na rovinu, nestojí za veľa. Traja kovboji idú zabiť dvoch darebákov, čo porezali jednu prostitútku. V meste panuje tvrdou rukou jeden šerif, čo nemá rád zbrane a tak mu ich všetci po príchode do mesta musia odovzdať. Pochopiteľne im chce v plánovanej spravodlivej odplate zabrániť, pretože on už spomínaným obom hriešnikom dal pokutu. Ako vidno, zápletka je hodne slaboduchá a už vo svojej podstate veští nudu, a tá veru prišla. Dej sa vliekol ako slimák po trojdňovej opici, neskutočne pomalé tempo. Mať tak slabý príbeh, tak aspoň zvolím svižnejší a energickejší prístup. Alebo aspoň film obohatím dialógmi, nad ktorými by mohol divák počas nudnejších scénok popremýšľať. Nehovorím, našli sa aj svetlé chvíľky, ale nebolo ich veľa. Koniec svojou atmosférou troška celkový dojem napravil, škoda ale, že to prišlo tak neskoro. 60/100 ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Určitě lahůdka pro všechny westernové fajšmekry. Pěkný originální příběh, příjemná atmosféra a hlavně výborné herecké výkony dávají dohromady silné a poměrně neortodoxní westernové drama, ve kterém souboje muže proti muži nebo šíleně drsní hrdinové nejsou tím hlavním účelem nebo spíše lákadlem. Hodně je tu vše postavené na charakterech a vztazích jednotlivých postav, což se samozřejmě všem nelíbí a ostatně i já jsem měl v průběhu snímku dost rozpačité pocity. Skvělá závěrečná část, kdy se Clint Eastwood hnán touhou po pomstě konečně v toho drsného chlapíka se zatraceně rychlými reakcemi promění, však vymetla téměř všechny pochyby z mé mysli a ukázala mi pravou sílu tohoto žánru. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Vynikající realistický "noir" western v režii Clinta Eastwooda, k tomu v hlavních rolích Hackman, Eastwood, Freeman - a ještě Richard Harris jako Anglický Bob. Je tam všechno z westernů - zbraně, zabíjení, pomsta,... Jen romantika zmizela a zůstal strach a boj o holé existence. Třem nájemným zabijákům je ze střílení lidí na blití, každého vedou jiné důvody. K tomu Hackmanův sadistický šerif, anglickou královnou i zbraněmi provokující Bob a zbabělý pisálek. Temná atmosféra je všudypřítomná, ostatně děj začíná v ohradě s prasaty, dál to není lepší. Trailer: http://www.sms.cz/film/nesmiritelni/ukazka ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I've killed women and children. I've killed everything that walks or crawls at one time or another. And I'm here to kill you, Little Bill!“ Hladce oholený hrdina s šerifskou hvězdou a proti němu zarostlý, alkoholem páchnoucí padouch pálící ze zálohy? Na to zapomeňte, tady střílí ze zálohy a chlastají všichni.. Eastwood zrekapituloval pistolnickou kariéru brilantním antiwesternem a závěr, kdy Munny probouzí své démony, je dechberoucí. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (38)

  • Boty, které nosí Clint Eastwood (Bill Munny), jsou ty samé, které nosil v seriálu Rawhide, a se kterými dá se říct poprvé vkročil na žánrovou půdu westernu. (džanik)
  • Munnyho (Clint Eastwood) děti se jmenují Will a Penny. Jde o odkaz na western Will Penny (1967), ve kterém kovboj-pistolník (Charlton Heston) pomůže vdově s dětmi. Také jména některých dalších postav vycházejí z dřívějších filmů. (džanik)
  • Když Clint Eastwood později hledal nového scenáristu pro nový projekt studia Malpaso, byl mu doporučen David Webb Peoples. Eastwood požádal o ukázku z jeho tvorby a Peoplesův agent mu poslal scénář s názvem „Vraždy Williama Munnyho“. Jednalo se o ten samý scénář, který byl už Malpasem odmítnut, pouze pod jiným názvem. (ClintEastwood)

Související novinky

Poslední Wolverine bude westernový?

Poslední Wolverine bude westernový?

15.07.2015

Hugh Jackman se stále drží rozhodnutí, že bude třetí Wolverine jeho posledním mutantím filmem. Příští rok se ještě mihne v X-Men: Apocalypse, aby mohl tvrdit, že nevynechal ani jeden díl úspěšné ságy… (více)

Nesmiřitelný Artuš

Nesmiřitelný Artuš

21.03.2015

Guy Ritchie (Sherlock Holmes) právě začal natáčet Rytíře kulatého stolu. Jeho nový film nám představí krále Artuše a spol. hezky od začátku, takže není zas takový problém, že se objevil konkurenční… (více)

Rambo bude párat Mexičany

Rambo bude párat Mexičany

24.06.2014

Vietnamský veterán John Rambo ještě nevytrhnul svůj poslední ohryzek. Od filmového debutu akční legendy uplynulo 32 let a opět se před námi začíná rýsovat její páté dobrodružství. Na relativně… (více)

Rambo se přesouvá do televize

Rambo se přesouvá do televize

23.08.2013

Rambo: Do pekla a zpět z roku 2008 nebyl žádný komerční trhák, ale fanoušci akce ocenili jeho žánrovou čistotu a snímek si pamatujeme jako důstojný návrate Slye do slavné role. Dlouho se mluvilo o… (více)

Reklama

Reklama