Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zmizel princ Rujan? Jel zabít draka? Ale kde je ten drak? Vojenský veterán Plavák s pomocí trpaslíka Trpaje a princezny Aurory vyluští ještě víc... Pohádka o vítězství lásky a dobra, ale i o zmoudření a zralých rozhodnutích, ke kterým následníci vládnoucích dynastií v novém postavení dospějí. Princ Rujan (L. Reichl) z království Arkádie zabije draka, kterému měla být obětována princezna (B. Mudrová) z knížectví Akvitánského. Můžeme mít tedy radost z toho, že dobro opět zvítězí, ale tak snadné to nebude… Jsme totiž na samém začátku pohádky, ve které bude mít zlo chvílemi navrch a křivdy z minula se přihlásí o slovo. Stará známá pravda o tom, že každý zlý skutek se později vymstí, se promítá do osudu všech pohádkových hrdinů. (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

kocik1 

všechny recenze uživatele

To, že mi Rujan připomínal průjem, bude ale asi jen můj problém a rozhodně to nemíním zneužít v hodnocení. :-)) Plaváka mají ve mlýně rádi jako vlastního, ale Plaváčku mu neříkají, asi aby nebyl příliš změkčilý. No a skřítek Trpaj zase vypadá jako jeden z Lannisterů, ale (přestože se scénárista snažil) chytrosti pobral o něco méně. Tak a to je asi tak všechno, co stojí v této pohádce za zmínku. Je totiž taková o ničem a to, co jí chybí nejvíc, je nějaké kouzlo. A teď nemyslím to čarodějnické abrakadabra. Chybí jí kouzlo jako okouzlení.:-(. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Mně se tato pohádka líbila, po dlouhé době opět slušně a zajímavě natočená česká pohádka, která není nudná, není zdlouhavá, není praštěná! Dosti si zde pohráli s krásnou krajinou a někdy zastiňuje vše okolo, ale to už je detail. Drak nevypadá jako vycpaná figurína ( což beru jako velké plus, děsila jsem se toho až se drak obejví, co to zase bude za šaškárnu, ale byla jsme příjemně překvapena). A hercio hráli věrohodně. Nenadchlo mě to, ale líbila se mi! ()

Reklama

ssfan odpad!

všechny recenze uživatele

Tato pohádka patří k těm nejhorším, které jsem kdy viděl. Má sice celkem dobrý příběh, ale je příšerně zpracováný. Herecké obsazení stojí rovněž za starou bačkoru. Vrcholem je to, že část postav je nadabovaná. Střih byl dost divný a záběry kamery taky, takže celkově to pak vypadá dost amatérsky. Musím říct, že jsem se nudil od začátku do konce a měl jsem sto chutí odejít od obrazovky, ale nakonec jsem film dokoukal. Váhám mezi jednou hvězdou a odpadem, ale skutečně dám radši odpad, protože na této pohádce jsem mnoho pozitiv nenašel. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Ano, nyní brutálně nadhodnocuji, polovina herců se neumí správně hýbat ani mluvit, exceluje ucho princ Rujan, seznam dabérů je velice výmluvný, ale je to POHÁDKA, která mě nenutila znechuceně si odplivnout. A hlavní hrdina byl poměrně sympaťák. A úvodní písnička od Radúzy byla pěkná. A mělo to ucelený (pravda prostinký) příběh. Jinak v rámci české televizní pohádky nadprůměr, dokonce lepší, než pohádka Štědrovečerní. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Tenhle pohádkový film má jisté přednosti: skvělá úvodní písnička, nádherné exteriéry (hrady Kost a Orava, Dolský mlýn a jeho okolí, poměrně málo známý akvadukt u Chřibské), charismatický hlavní hrdina, pěkný drak, celkem zajímavý příběh. Celé to ale nějak postrádá šťávu. Chybí tu trocha humoru a nadhledu, typického pro české pohádky. Nic proti tomu, pak by ale mělo být přidáno na tajemnosti a ponurosti. Postrádala jsem i větší míru pohádkovosti: mnohé scény působí jako z historického filmu, do kterého byly dodatečně naroubovány pohádkové prvky. Výsledek je takový... jalový. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Filmovalo se i ve Vysoké Lípě a u akvaduktu Chřibská. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčení probíhalo na hradě Kost, Oravském hradě a v okolí Dolského mlýna v Českém Švýcarsku. (otík)
  • Princeznu Auroru hraje Barbora Mudrová, avšak její hlas namluvila Anežka Pohorská, ačkoli Barbora je také češka. Ve skutečnosti má ovšem mnohem hlubší hlas, který by se podle tvůrců k princezně tolik nehodí. Možnost porovnání je v pohádce Sedmero krkavců (2015), kde hraje jedno z venkovských děvčat. (karolina.val)

Reklama

Reklama