Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zmizel princ Rujan? Jel zabít draka? Ale kde je ten drak? Vojenský veterán Plavák s pomocí trpaslíka Trpaje a princezny Aurory vyluští ještě víc... Pohádka o vítězství lásky a dobra, ale i o zmoudření a zralých rozhodnutích, ke kterým následníci vládnoucích dynastií v novém postavení dospějí. Princ Rujan (L. Reichl) z království Arkádie zabije draka, kterému měla být obětována princezna (B. Mudrová) z knížectví Akvitánského. Můžeme mít tedy radost z toho, že dobro opět zvítězí, ale tak snadné to nebude… Jsme totiž na samém začátku pohádky, ve které bude mít zlo chvílemi navrch a křivdy z minula se přihlásí o slovo. Stará známá pravda o tom, že každý zlý skutek se později vymstí, se promítá do osudu všech pohádkových hrdinů. (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Středověká dobrodružná pohádka natáčená v krásném přírodním prostředí s téměř neznámými herci, čemuž odpovídaly i jejich herecké výkony. Příběhu nikterak originálnímu vévodil nesympatický a nepříliš pohledný princ. Kam se poděli všichni naši fešáci? Jediný, kdo mě zaujal byl Petr Štěpán, jehož jméno jsem doposud znala jenom z dabingu známých krimiseriálů. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +prostředí, temná hudba, příběh, neokoukaní herci -nehraje tu nikdo ze známích herců/// Když jsem se na pohádku začál dívat, po několika minutách jsem začal velice kvitovat, že je úplně rozdílná oproti jiným českým pohádkám. Najednou jsem si začal říkat, že je o tolik jinačí, že snad není naše. Do toho přišel otec a říkal, že je francouzká a divil se, že to nepoznám. No nechal jsem se nachytat. Je to česká pohádka, ale její dobrodružný prvek, temná atmosféra a neokoukaní herci z ní dělají něco nového. A tak si ríkám, že Václav Křístek docela umí, tohle je od něj druhá pohádka, která se mi líbila. Trošku mi připomínala mix pohádek Bajaja (drak) a Sedmero krkavců (záporné postavy), ale jen drobnostma./// Celkem 74%/// ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

To, že mi Rujan připomínal průjem, bude ale asi jen můj problém a rozhodně to nemíním zneužít v hodnocení. :-)) Plaváka mají ve mlýně rádi jako vlastního, ale Plaváčku mu neříkají, asi aby nebyl příliš změkčilý. No a skřítek Trpaj zase vypadá jako jeden z Lannisterů, ale (přestože se scénárista snažil) chytrosti pobral o něco méně. Tak a to je asi tak všechno, co stojí v této pohádce za zmínku. Je totiž taková o ničem a to, co jí chybí nejvíc, je nějaké kouzlo. A teď nemyslím to čarodějnické abrakadabra. Chybí jí kouzlo jako okouzlení.:-(. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

začátek mi připomněl polského Zaklínače. I ten herec podobně vypadá (až na ty vlasy nojo). Temné, neveselé, heroické. Vlasáková v pohodě a  Marek taky...Potom se to maličko zvrhlo a ke konci už to byly spíš jejich karikatury. A to se někdy přiházívá, když někoho začnete poznávat blíže, takže nic tragického. Velice kvituji, že postava Trpaje zůstala  daleko před hranicí kýče a trapné vtipnosti obvykle provázející tyle postavy. Takže za mě docela fakt dobrý. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Prostoduchý film (ani ne pohádka) s neznámými a špatnými herci v hlavních rolích. To je spolu se slabým scénářem a podivným dabingem největší slabina tohoto televizního dílka. I jména filmových postav jsou nesympatická, ten lulan Rujan a voják Plavák mě odrazují od dívání, respektive poslouchání filmu. Natáčeno na Oravském hradě, hradě Kosti a v Českém Švýcarsku (Dolanský mlýn). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo na hradě Kost, Oravském hradě a v okolí Dolského mlýna v Českém Švýcarsku. (otík)
  • Filmovalo se i ve Vysoké Lípě a u akvaduktu Chřibská. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Princeznu Auroru hraje Barbora Mudrová, avšak její hlas namluvila Anežka Pohorská, ačkoli Barbora je také češka. Ve skutečnosti má ovšem mnohem hlubší hlas, který by se podle tvůrců k princezně tolik nehodí. Možnost porovnání je v pohádce Sedmero krkavců (2015), kde hraje jedno z venkovských děvčat. (karolina.val)

Reklama

Reklama