Reklama

Reklama

Akční komedie Zombieland společnosti Columbia Pictures vypráví příběh dvou mužů, kteří se snaží přežít ve světě, ovládaném zombies. Columbus (Jesse Eisenberg) je obrovský zbabělec – ale jak se ukazuje, pokud máte hrůzu z toho, že vás sežerou zombies, dokáže vás strach udržet naživu. Tallahassee (Woody Harrelson) je drsňácký zabiják zombie, který je motivován touhou získat poslední čokoládovou tyčinku na světě. Když spojí své síly s Wichitou (Emma Stone) a Little Rock (Abigail Breslin), které také objevily vlastní způsoby, jak přežít nadvládu zombie, budou muset zjistit, co je horší: spoléhat se jeden na druhého nebo se nechat přemoci zombies. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (1 722)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

proto aby jste si tento film pustili, existují jistá pravidla :-) Pravidlo č. 1 - Pohodlně se usaďte! Pravidlo č. 2 - Nejezte u toho! Pravidlo č. 3 - Svým plyšovým kamarádům zakryjte oči v cholostivých situacích, jinak Vás budou koupat ze spaní! Pravidlo č. 4 - Nenenchte se rušit jinými aspekty, či dokonce jinými lidmi! Pravidlo č. 5 - Mějte úsměv na tváři při jakékoliv scéně! a nejdůležitější Pravidlo č. 6 - V tomto filmu se radujte z maličkostí!! :-) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Koncem 70. let George A. Romero příznačně své době zasadil zombie apokalypsu do nákupáku. V současnosti se ideální dějiště nemůže přesunout jinam než do Hollywoodu. Zombieland je splněný sen geeků a filmových fandů, a to doslova – ústřední postava je geek, který dá vale své trudné existenci asociála, začne žít v žánrovém filmu, kámoší se s největším borcem široko daleko, dostane úžasnou holku (takže žádnou fiflenu), přestane trčet zalezlý doma, stane se hrdinou, dostane se do Hollywoodu a dokonce i potká svůj idol. A k tomu samozřejmě coby geek má klíč k ovládnutí žánrového univerza, neboť zná všechny jeho zásady. "Úsvit mrtvých" přes zombie satirizoval konzum a "Zombieland" je využívá k vystavění alegorie pro fandom - skupina fandů (všechny žijící postavy k sobě poutá vyznávání stejných hodnot stran popkultury) semknutě čelí atakům masy tupých konzumentů. Po éře filmů, které po divácích jen podbízivě pomrkávaly tím, že odhalovaly citace na klasiky, nastal čas točit filmy které si umí chytře hrát se samotnými základy žánrů a ne jen s povrchem kanonických děl. "Zombieland" navíc, podobně jako "Pařba ve Vegas" i "Star Trek", fascinuje tím, že je nejen chytrý a promyšlený, ale také až požitkářsky zábavný. Více v recenzi na Aktuálně.cz. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Lidi jsou čím dál větší hovada a svět se kvůli porušování pravidel řítí do řádných sraček... tohle film odráží, ale vůbec nijak neřeší. Naopak tento fakt bere jako vhodnou záminku k rozpoutání divoké, stoprocentně bezohledné zábavy. Sympatické. Jedinou stabilní hodnotou sice nadále zůstává rodina, ale v tomto případě rodina poněkud umělá a stmelená litry krve a kopci tělesných orgánů. Bezplatný (thx POMO) večer v Zombielandu byl srovnatelně příjemný i přínosný jako den v nejmodernějším zábavním parku. Ničím víc film být nechce, na nic víc si nehraje. Vy-víte-která scéna s BM se pak nachází mimo jakákoliv hodnotící měřítka - so fucking unbelievable! Kéž by šlo o pilotní díl televizního seriálu. Apendix: Abigail Breslin (ta málo pěkná dívenka z Little Miss Sunshine) rychle dospívá v mnohostrannou herečku. 80% Zajímavé komentáře: genetique, 2-Xtreme, JFL ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23,6miliónaTržby USA $75,590,286Tržby Celosvetovo $102,791,207Tržby za predaj DVD v USA $31,692,388 //počet predaných kusov 1,996,354║ Fajn oddychovka z celkom zaujímavým obsadeným, réžia nie najhoršia, spomalovačky, triky, masky, uspokojili ale nejak ma to na viac než na klasický priemer neohúrilo, ale aj tak spokojný. /60%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uvod s pravidlama je fajnovej, vtipnej a krvavej. Skoda, ze prostredni cast je slabsi, tvurci rozhodne mohli vic pritlacit na pilu a ne furt dokola omylat ke konci uz otravny pravidla, prostredek tak zachranuje hlavne dokonaly cameo Murraye. No a zaver je totalni rezba. Proste jsem cekal zombie jizdu stoleti a dostal "jen" paradni zombie komedii, u ktery se nebudete vubec bat, ale bohuzel se ani zas nejak extremne nenasmeje, coz je taky trochu dany tim, ze Fleischer neni zkusenej reziser a proste nektery sceny neumi spravne podat a pritom potencial byl velikej. Nicmene sem tam nejaka slusna hlaska prilitne, nejakej ten vtipek se taky povede, cely je to spravne brutalni a krvavy a obcas vykoukne i nejakej ten dobrej napad, to vse navic podporeny sympatickejma hercema v cele s master drticem Woodym, kterej si to teda uziva ve velkym a jehoz motivace pro zmasakrovani desitek zombiku je ziskani buchticky. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (70)

  • Do kin byl snímek dodáván pod krycím názvem "Point of Origin". (HellFire)
  • Hlavní hrdinové použijí auta Hummer H2, Cadillac Escalade, GMC Yukon XL Denali, BMW 650i a Saab 9-5. (imagoo)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

04.01.2019

Už je v podstatě jasné, že studio Disney místo klasického pokračování Pirátů z Karibiku hodlá celou sérii rebootovat. Poslední díl totiž vydělal „jen“ 794 milionů a to je po miliardových dílech pád,… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Reklama

Reklama