Reklama

Reklama

Vražda

(seriál)
  • Česko Zločin (více)
TV spot 7
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Norsko / Švédsko / Německo, (2007–2012), 38 h 5 min (Minutáž: 54–58 min)

Tvůrci:

Søren Sveistrup

Hudba:

Frans Bak

Hrají:

Sofie Gråbøl, Lars Mikkelsen, Bjarne Henriksen, Ann Eleonora Jørgensen, Marie Askehave, Michael Moritzen, Søren Malling, Nicolaj Kopernikus, Bent Mejding (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Seriál se zabývá jediným případem vraždy. Dvacet dílů je rozloženo do dvaceti dnů vyšetřování. Studentka Nanna Birk Larsen je nalezena mrtvá v autě na dně řeky. Soudní pitva prokáže, že dívka byla před smrtí mučena a znásilněna. Vyšetřování se ujímá komisařka Sarah Lund. Měl to být její poslední den v kodaňské mordpartě. Má se stěhovat za přítelem do Švédska. Na oddělení je už její nástupce Jan Meyer. Lund však obětuje své soukromí, je odhodlána najít vraha. Pátrání přivádí vzájemnou antipatií trpící dvojici Lund-Meyer mimo jiné na kodaňskou radnici, kde je v plném proudu volební boj o post primátora. Protože podezření padá i na politiky z radnice, získává případ politickou dimenzi. Dalším okruhem podezřelých je rodina mrtvé dívky a zaměstnanci špeditérské firmy jejího otce. Vrah může být i mezi spolužáky a učiteli. (wero1000)

(více)

Recenze uživatele Radiq k tomuto seriálu (2)

Vražda (2007) 

První série: Tak su asi v polovině a nemužu se dočkat konečnyho vypátrání vraha. Trochu nudná je ta část odehrávající se v politickejch kruzích, to si člověk maximálně tak řiká, že sou to všechno idioti a dělaj prácu na hovno. Částečně nudnej je taky ten děj v rodině pozůstalých - místama je lepší, místama spíš horší, hlavně ta pozůstalá matka, která mě tam docela sere - nejen zvolenou herečkou (chyba), ale i hysterickým a hloupým chováním (ale za to nikdo nemuže). Je škaredá a ještě navic hnusná. Každopádně tajemná a ponurá listopadová severská atmosféra na mě působí jak světlo na můru a další děj očekávám jak pani matka svoje nenarozeny děcko. Škoda, že někdy je děj docela zdlouhavej a táhne se to jak ježkovy střeva po silnici. Ale jinak je to inteligentní a napínavá detektivka a po zauzlení se už těšim na rozuzlení... A chýlí se mi to ke konci a i když je to pořád stejně zdlouhavy, tak mě to stejně pořád baví. Trochu mě štve, že je to někdy zbytečně moc komplikovany, ale jinak by tam nemohlo byt tolik zvratů... Druhá série: Řek bych, že o něco lepší, než prvni série, ale taky to neni něco, kvuli čemu by měl papež šukat maly chlapečky. Moc mi tam neseděla ta politická linie, ale bez ní by to zas asi taky nebylo uplně ono. Ale dobry bylo, že oproti první sérii mělo tohle o něco rychlejší tempo a nebylo to tak moc zamotany. I když bylo to zamotany, ale docela pochopitelně. Akorát to rozuzlení mě nakonec docela zklamalo, ale co už. Taky Lundová a její chlapskej styl mi k ní už tak nějak nejde. Ale každopádně zajímavej inteligentní seriál, kterej mě zajímal až do konce... Třetí série: Stejně jako v předchozích dvou sériích, i tady je problémem hlavně ta politická stránka, která mě osobně teda vůbec nezajímá. Každopádně je to ale natočené zas tak stejně dobře a je škoda, že to nepokračovalo ve stejnym stylu, jak první díl s mrtvolou v přístavu, která byla fakt realistická a masitá. Jinak člověk už tak nějak očekává všechny ty různý zvraty, odhalené tajemství a motivy jednotlivých postav, takže aspoň mě to pak ubírá ten pravej zážitek. No, stejně hodnotím zase stejně, třema hvězdičkama... ()

Série 3 (2012) (S03) 

Stejně jako v předchozích dvou sériích, i tady je problémem hlavně ta politická stránka, která mě osobně teda vůbec nezajímá. Každopádně je to ale natočené zas tak stejně dobře a je škoda, že to nepokračovalo ve stejnym stylu, jak první díl s mrtvolou v přístavu, která byla fakt realistická a masitá. Jinak člověk už tak nějak očekává všechny ty různý zvraty, odhalené tajemství a motivy jednotlivých postav, takže aspoň mě to pak ubírá ten pravej zážitek. No, stejně hodnotím zase stejně, třema hvězdičkama... ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama