Reklama

Reklama

VOD (1)

Rok 117 našeho letopočtu. Římské impérium se rozprostírá od Egypta k Španělsku, na východě sahá až k Černému moři. Jen v severní Británii se nedaří dobýt území obývané divokým a krutým kmenem Piktů, bojujících proti organizovaným římským jednotkám partyzánskými metodami. Quintus (Michael Fassbender), který jako jediný přežil piktský útok na římskou pevnost, táhne spolu s legendární Devátou Legií pod vedením generála Virila (Dominic West) na sever, aby splnili jasně znějící rozkaz – sprovodit Pikty ze světa a zničit jejich vůdce Gorlacona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (859)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběh jedné římské čety, který se ztratil v závanu historie. Příliš se o tom neví, ale tvůrci si s tím pohráli docela schopně. Vůbec mi to nevadilo, právě naopak. Takových filmů se totiž na světě moc netočí. Centurion je tak kouskem, který když jsem zahlédl, okamžitě jsem se na něj těšil. Škoda jen hodnocení, které tu tento film dostal. Já tyhle historické kousky s parádní efektní akcí miluju. A když té akce je dostatek, nemá cenu si tu dál stěžovat. Tenhle film je prostě akční paráda, která sice čerpá příběhově z historie málo, ale na druhou stranu nabídne pohled do skoro 2 tisíce let staré doby, a to se tvůrcům podle mě povedlo naprosto dokonale. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Men vs. Wild. Chlapci by potřebovali pár lekcí od Gryllse. Dojde-li jim svinské štěstí, nasazují svinský krok. Když běží, nepřemýšlí. Rozum nemají a neznají, což se očekává i od diváků. Devadesát minut běhání, sezení, žvýkání, žvanění (o ranách které nejsou vidět a tak) a vraždění. Nejzřetelnější jsou během četných řeží chlístance krve. To o sobě dává vědět Marshallova hororová průprava. Strašidelné scény, o něž si situace „pár nýmandů v divočině“ říká, přitom docela chybí. Stejně jako jakákoliv přidaná hodnota nad rámec starověké vybíjené. Jak je paralela s válkou v Iráku, která taky dlouho trvá a nenese žádné ovoce, vystydlá, je přítomnost Araba a černocha v „týmu“ křečovitá. Nechápu, k čemu takový film, k čemu Společenstvo prstenu, do kterého bylo vloženo podstatně méně peněz a intelektu. I když děsně blbě čitelné úvodní titulky slibují ohromnou podívanou, na „money shots“ očividně nezbyly „money“ a jestli vás nerajcují utínané údy, můžete se těšit jedině na dvě ženy, které jsou, jak tomu ve zhmotněných chlapských fantaziích bývá, tajuplné, mlčenlivé a sexy. Ale kvůli tomu netřeba sledovat devadesátiminutový film, úplně stačí na chvíli zavřít oči. 50% Zajímavé komentáře: Cappuccino, Macejko, Martinius ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Takové pofidérní béčko, což není nic špatného, ale odmítám tvůrcům navěky odpustit obsazení Olgy Kurylenko. To kopí sotva unese, natož aby s ním byla schopna provádět nebezpečné výpady či nedejbože zasazovat smrtící rány. I zvrácení hlavy odzbrojeného, na kolena sraženého vojáka vypadalo jako přílišná fyzická námaha pro její ach tak křehkou personu. Takto nebezpečná žena nevypadá. A když se nebojím hlavního démona, tak potom hlavní anděl nemá jak dokazovat svou sílu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Průměrnej masakr bez nějakých větších ambicí. Na akční scény se slušně kouká a tak hlavně za ně a i s přihlédnutím k faktu, že to bezproblémově uteče zvedám své původní hodnocení o hvězdičku. Zkrátka takový kousek co nenadchne ani neurazí, ale ty plytké postavy trochu naštvou. Všechny charaktery jsou tu jenom načrtnuté a moc se toho o nich nedozvíme. Zkrátka klaďasové jsou kladní a záporáci záporní. A tak nejzajímavější je úloha Olgy Kurylenko která je jakože němá a tak za celý film neřekne ani slovo.50% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já bych chtěl dát čtyři hvězdy, vážně bych chtěl. Za to, jaký je Centurion nadupaný film, za to, jak se v něm (skoro) pořád něco děje, za to, že (skoro) nenudí a má plno sympatických postav, za to, jak nekompromisně se v něm seká, kuchá, řeže, krájí a bůhvíco dalšího, za Marshallovu divokou režii, za Eshkeriho hudbu, za (pro mě) překvapivou Olgu Kurylenko.... Jenže kvůli odbyté finální konfrontaci, čarodějce a kvůli víceméně hloupému závěru nemůžu. Škoda. A velká. Dávám tedy lepší tři hvězdy s tím, že mi nebude dělat problém se na Centuriona někdy podívat znovu, což je určitě taky plusový bod. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (20)

  • Děj filmu se odehrává v roce 117 za vlády Julia Agricola. Ten ale zemřel už v roce 93. (Geralt z Rivie)
  • Po pozření muchomůrky zelené dojde k prvním příznakům otravy po 8 až 48 hodinách. Smrt během několika minut je tudíž nesmyslem. (Hal_Moore)
  • Zobrazení vlci jsou aljašského nebo kanadského původu a nikoli evropského. (Hal_Moore)

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

30.03.2011

Skotský béčkař, od něhož jsme naposledy viděli (pseudo)historickou řezničinu Centurion, dlouho snil o celovečerním remaku kultovního seriálu Profesionálové. To už neplatí. Film se pořád připravuje,… (více)

Jana Eyrová jako gotický horor

Jana Eyrová jako gotický horor

23.11.2009

Ano, všechno teď bude goth a emo. 260 miliónů za první víkend je 260 miliónů za první víkend (vy víte, o kterém filmu je řeč). Dokonce i klasika Charlotte Brontëové bude v nové filmové adaptaci… (více)

Reklama

Reklama