Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Clouseau zmizí a francouzská kriminální policie požádá druhého nejlepšího detektiva na světě, aby ho našel. Jenže Clouseaův nepřítel, Dreyfus, zmanipuluje počítač kriminálky tak, aby vyhledal nejhoršího detektiva na světě, a tím je detektiv newyorské policie Clifton Sleigh. (TV Prima)

Recenze (71)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Původně jsem se na tohoto Pantera nechtěl podívat, jelikož už byl bez Sellerse, nicméně otevřený závěr Stopy mě donutil změnit názor. Ani sám nevím, proč - druhá půle příběhu o inspektorově zmizení je v podstatě jen obyčejnou podprůměrnou komedií, kde by ani ty zde vystoupivší známé postavy nemusely být. Nijak mě to neuráželo, proto také hodnotím lépe než předchozí... ehm... poctu, byť výstup Rogera Moora (který ale za to nemůže), je nebývale trapný. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Hm, tak nevím, co si mám o vzniku a vůbec filmu samotném myslet. Vykrádání, nebo úctyhodná vzpomínka? Bez Petera to postrádá skoro všechnu šťávu a humor přechozích filmů s panteří tématikou. Přirovnal bych to k dívání se na Hercula Poirota bez Davida Sucheta (a to už by prostě nebyl pravý Hercule Poirot). Ano, je sice pravda, že tu je Herbert Lom a Burt Kwouk v naprosto super rolích, ale bez Sellerse to není už to, co bývalo a on se prostě nedá nahradit! (čímž bych chtěl trochu zkritizovat Edwardse, který měl vytušit, že v nejlepším se má skončit a hlavně, že to bez Petera nemá cenu). But on the other, pokuď bych měl být objektivní a podívat se na to z pohledu diváka, který se chce prostě bavit a neměl zkušenost ani s 1 z předešlých filmů, viděl bych to asi na průměr. Z mého pohledu jsou to 2*. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Coz o to, obcas se u toho da zasmat, jenze tvurci si bohuzel rekli, ze staci dat do hlavni role dementa a bude to sranda. Samozrejme nebudu kecat, kdyz nekam spadne a nebo neco hodi na Dreyfuse, tak to pobavi, ale vetsinou to je docela krecovity az trapny. Coz je dany tim, ze hlavni hrdina proste nema charisma nebo Sellersovo vyraz a neumi to spravne podat. Ale zachranujou to vedlejsi postavy, sympataci Kwouk a Niven, tradicne paradni Lom a hlavne saskujici Moore v roli Clouseaua. Ve vysledku sice urazka filmu se Sellersem, ale na druhou stranu, porad docela obstojna komedie. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Naštartovať novú sériu sa tvorcom nepodarilo. Zmaril im to divácky nezáujem. Z jednej strany je to aj logické, Clouseau sa nedá nahradiť žiadnym iným babrákom, nech už je akokoľvek vtipný. Ako rarita to nieje na zahodenie, niektoré gagy sú podarené a dej ubieha pomerne svižne. Ako jednoduchá komédia obstojí. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Film, který dělá původní sérii ostudu. Není to jen tím, že je to bez Sellerse, ale samotný scénář je stupidní a špatný. A herci také. O "vtipech" nemluvě. Polda, který měl nahradit Clouseaua, je neuvěřitelně trapný. Nivenovi asi nikdo neřekl, v čem to vlastně hraje. Dokonce ani bláznivý Dreyfus už toto dílo zkázy nezachrání. Nechápu, jak mohl po této frašce ještě vzniknout Syn RP. Asi Blake Edwards potřeboval další peníze... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Film se pokoušel z postavy Cliftona Sleigha udělat dalšího inspektora Clouseaua, který by figuroval v nové sérii Růžového pantera. Tahle myšlenka se ale nikdy neuskutečnila. O deset let později sérii znovu oživili a natočili díl v hlavní roli s Clouseauovým synem s názvem Syn Růžového pantera (1993). (HappySmile)
  • Herbert Lom vypadne během filmu dvakrát z okna, pokaždé jej zastupoval kaskadér. (OJan)

Reklama

Reklama