Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Clouseau zmizí a francouzská kriminální policie požádá druhého nejlepšího detektiva na světě, aby ho našel. Jenže Clouseaův nepřítel, Dreyfus, zmanipuluje počítač kriminálky tak, aby vyhledal nejhoršího detektiva na světě, a tím je detektiv newyorské policie Clifton Sleigh. (TV Prima)

Recenze (71)

DonArian 

všechny recenze uživatele

Kletba Růžového pantera je sice mnohem horší než předchozí Panteři s Peterem Sellersem ale stále to bylo o hodně vtipnější a lepší než Syn Růžového pantera a ty dva otřesné americké "remaky". Pořád se na to dalo dívat třeba na scénu kdy Clifton Sleigh jde do hotelu s umělou společnicí a za cholerického Herberta Loma. Pro mě za 55%. Mimochodem dabing se docela povedl. Je z roku 1996 a byl dělaný Novu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Naštartovať novú sériu sa tvorcom nepodarilo. Zmaril im to divácky nezáujem. Z jednej strany je to aj logické, Clouseau sa nedá nahradiť žiadnym iným babrákom, nech už je akokoľvek vtipný. Ako rarita to nieje na zahodenie, niektoré gagy sú podarené a dej ubieha pomerne svižne. Ako jednoduchá komédia obstojí. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Hned první Sleightovo vystoupení ve filmu není vůbec dotaženo do konce. Předtím se jen kecá a já se nudil. Pak to trošku dostane šťávu, ale pan Sellers tu prostě chybí. Chybí jeho potřeštěná mluva. Ta především. Jeho kousky prostě pan Wass prostě nezvládá. V každém případě je to koukatelný film, ale prostě klasika to není. 2015030810644/11023 ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Ale co, docela jsem se bavil. Ne, tolik jako u Selllerse, ale tak strašné to zase nebylo. Stále je tu geniální Herbert Lom ve své životní roli, kterému skvěle cuká oko. Je to o několik tříd lepší než Syn růžového pantera či Clusoe s Alanem Arkinem.Ovšem nejvíc mě dostává, že skutečného Clusoa ve filmu hraje tehdejší představitel Jamese Bonda, to je opravdu parodie. Nidke není uvedeno za jakou identitu se ve filmu vydává, ani není v titulkách. Dodnes nevím co měla znamenat ta otázka: Jste to opravdu vy? Zzdali hrál Roger Moore sám sebe nebo že by snad božského Jamese...:) ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Takové fiasko to teda ještě není ale tohle je bezpochby nejhorší díl Růžového pantera. Malé výstupy Nivena nebo Loma sice potěší ale Robert Wagner nemá žádný komediální talent a je stejně trapný jako jeho postava....udělat Růžového Pantera bez Sellerse je filmařský oříšek který se někdy teda povedlo rozlousknout ( Syn růžového pantera ) ale tenhle film je už opravdu na pomezí podprůměrnosti.....v porovnání s tím panterem se Stevem Martinem je to ale pořád ještě dobrý.... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Film se pokoušel z postavy Cliftona Sleigha udělat dalšího inspektora Clouseaua, který by figuroval v nové sérii Růžového pantera. Tahle myšlenka se ale nikdy neuskutečnila. O deset let později sérii znovu oživili a natočili díl v hlavní roli s Clouseauovým synem s názvem Syn Růžového pantera (1993). (HappySmile)
  • David Niven (Sir Charles Litton) byl při natáčení už blízko smrti a nemohl mluvit. V některých scénách ho tedy musel dabovat Rich Little. (HappySmile)

Reklama

Reklama