Reklama

Reklama

Po celém světě začínají mizet vzácné kousky z muzeí a na místě činu je vždy jen vizitka známého zloděje Tornáda. Byl tudíž sestaven takzvaný Dream Team z detektivů různých národností. Za Francii byl vybrán Clouseau, což nelibě nese inspektor Dreyfus, který Clouseaua přeřadil k dopravní policii, kde vybírá pokuty za špatné parkování. Tým se má odebrat do Japonska, kde řádil Tornádo naposledy. Ještě než Clouseau odletí, je ve Francii ukraden vzácný diamant Růžový panter, a tak se celý tým sejde právě zde. Za Velkou Británii je to inspektor Pepperidge, za Itálii Vicenzo, za Japonsko počítačový expert Kenji a tým doplňuje krásná spisovatelka a expertka na Tornáda Sonia z Indie. Clouseau s sebou vzal ještě svého spolupracovníka Pontona a také asistentku Nicole, do které je Clouseau zamilovaný, ale nedokáže jí to sdělit. Po první schůzce se tým přesouvá do Říma, kde žije Alonso Avallaneda, který s Tornádem obchodoval. Tým dokonce přišel s myšlenkou, že Avallaneda by sám mohl být Tornádo, ale vzhledem k tomu, že nemá na pravém rameni jizvu po kulce, tato možnost padá. Clouseau přesto v domě cítí přítomnost Tornáda. Nicméně ho tam nenalezli. Když detektivové odejdou, objevuje se Tornádo. Ponton dostává za úkol Avallanedu sledovat. Zjistil totiž, že se má večer sejít s někým v restauraci, kterou shodou okolností před několika měsíci Clouseau nešťastnou náhodou vypálil. Ponton, po domluvě s personálem, umístí pod Avallanedovým stolem odposlouchávací zařízení, ale není to nutné, protože má schůzku s nějakou ženou, která evidentně není Tornádo. Zato se ke Clouseauově nelibosti v restauraci objevuje inspektor Vicenzo s Nicole. Žárlivý Clouseau by rád věděl, co si povídají, a v přestrojení za tanečníka se snaží přemístit odposlouchávací zařízení od Avallanedy k Nicole. Opět, kvůli jeho zbrklosti, dochází k požáru. A Tornádo řádí dál. Okradl spícího papeže a Clouseau zcela nezvládl vyšetřování. Detektivové ho už mají dost a chtějí, aby opustil tým. Jediná Sonia ho brání. Bylo nalezeno tělo muže, který je s největší pravděpodobností Tornádo. Spáchal sebevraždu a nechal dopis na rozloučenou, ve kterém mimo jiné uvádí, kde jsou k nalezení ukradené předměty a také, že zničil diamant Růžový panter. Testy DNA potvrdily Tornádovu totožnost, přesto Clouseau nevěří, že by Tornádo ukradl diamant, a kvůli své hlouposti je opět poslán vybírat pokuty, a není ani pozván na oslavu, která je uspořádaná pro Dream Team... (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (342)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film nie je zlý, ale je absolútne zbytočný. Pre fanúšikov série stelesnené zlo. Jednotka mala aspoň záchodový humor. Tu nefunguje absolútne nič. Postavy sa len presúvajú z miesta na miesto, snažia sa o vtipy, ktoré síce nie sú ani trápne ale ani vtipné a všetko to končí priveľmi hlúpo. Dá sa to pozerať, ale načo? ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než jednička, která mě až tak nenadchla. Tady jsem se ale musela opravdu celou dobu smát. Steve Martin opět hraje blbečka (tahle role to ovšem vyžaduje), Jean Reno je roztomilý, John Cleese dokáže dělat neuvěřitelné grimasy jen pomocí očí a překvapilo mě tak silné herecké složení - kromě již vyjmenovaných i Andy Garcia, Alfred Molina, Aishwarya Rai nebo Jeremy Irons. Nabyto skvělými hláškami a rozhodně nesmím zapomenout pochválit české titulky (kino verze) - ten kdo je překládal ten film dovedl k dokonalosti, opravdu si s těmi slovy, co Clouseau komolí, skvěle pohrál a připravil tak divákům skvělý zážitek! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnimu dilu slusny zlepseni. Pribeh neni buhvijakej, ale krome asi ctvrthodinovyho hluchyho mista nekdy po hodine filmu to je paradni jizda, kde se neustale neco deje. No Steve Martin je sice porad stejny hovado, navic vypada jak Hitlerovo bracha, ale nastesti uz nemluvi jako naprostej kreten, samozrejme ma porad uchylackej prizvuk a obcas si nakou kravinu kecnout neodpusti (ano, opet dojde na hamburger), ale nastesti se s kretenskejma prerekama tvurci mirnili a je to jedine dobre. A co se tyce ostatnich, smysl Renoa mi opet unika a Tym snu ve slozeni Garcia, Molina a Matsuzaki je sice fajn, ale ty role mohli klidne zamaznout nejakejma neznamejma jmenama a nic by se nestalo. Klinea nahradil Cleese, coz je dobre a na chvily se tu mihne Irons, coz je prijemny prekvapeni. Fakt se divim, ze do takovyhle kokotiny ukecali takovou paradni sestavu. No a co se tyce vtipu, samozrejme dojde i na par traparen, ale prislo mi, ze i kdyz je tu vtipu spousta, nejsou sem rvany uplne za kazdou cenu, ty povedeny tentokrat prevazujou a sem tam se najde nejakej spickovej, kterej me fakt rozesmal. Takze celkove na stary Pantery to porad nema, ale oproti prvnimu dilu znatelny zlepseni a solidni zabava. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

At si kdo chce rika co chce, Ruzovy Panter v podani Stevea Martina ma sve velke osobni kouzlo. Tohle nesmite srovnavat s legendou Petera Sellerse, Steve Martin pojal sveho inspektora Cluseauoa odlisne. Ano, je to porad ten stary nesika, ale nesika, co ma silenou anglictinu s nejfrancouzstejsim prizvukem, jaky je mozno slyset a co dela milionove grimasy, ze vam pripada, ze se snad ucil u samotneho Mr. Beana. Dvojka je o chlup horsi nez jednicka, ale opravdu jen o chlup. Jde totiz o stejnou zabavu, o stejne triky na divaky, ktere jsme mohli videt v prvnim dile. Ale precejen je to i stejne tak zabavne. Martinovi skvele sekunduje partak Jean Reno a krasna asistentka Emily Mortimer. A konecne, sefinspektora Dreyfuse si zde zahral samotny John Cleese :). V zaveru si ale dovolim rici STOP. Tise si preji, aby uz dalsi dil nenasledoval. Bohuzel neverim, ze se podari tvurcum prijit jeste s necim novym, ono to uz totiz poradne nejde. Takze trojka by uz mohla byt opravdu propadak. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Navzdory všem výtkám a potupným komentářům je to po všech stránkách příjemné překvapení. Oproštěn od nutkání srovnávat s původní sérií, mohl jsem si v klidu vychutnat jiného, typicky "martinovského" Clouseaua, který se ve svém druhém dobrodružství posunul od dementa spíš k sympatickému podivínovi, ubral na ztřeštěnosti, přidal na svižnosti, a zaplnil plochu příběhu řadou bizarních dialogů (výborná deduktivní přestřelka), vtipných momentů (scéna s vínem) a úsměvných blbinek ("chochoba"). ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • Navzdory rozsáhlé propagační kampani zaměřené především na Francii - hlavní hrdina je francouzský detektiv a hraje zde jeden z nejpopulárnějších francouzských herců Jean Reno - film ve Francii zažil velký komerční propad. Ve většině zdejších multiplexů se promítal jen týden. (HappySmile)
  • Keď príde Clouseau po krádeži diamantu na miesto činu, zvalí všetky tyčky s červeným špagátom. V nasledujúcom zábere však jedna tyčka stojí pred ostatnými vyšetrovateľmi. No keď sa ide Clouseau zoznámiť s Andy Garciom, tyčka tam už nie je. (Johnny.ARN)
  • Režisér předchozího dílu Shawn Levy se rozhodl opustit režisérskou stoličku a sám usedl na místo výkonného producenta. (HappySmile)

Související novinky

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama