Reklama

Reklama

V akční komedii s názvem 21 Jump Street se policisté Schmidt (Jonah Hill) a Jenko (Channing Tatum) připojí k tajné jednotce Jump Street a využijí svůj mladistvý vzhled k tomu, aby v utajení pracovali na místní střední škole. Když vymění zbraně a odznaky za školní batohy, riskují své životy, aby vypátrali nebezpečný gang drogových dealerů. Zjišťují však, že střední škola se vůbec nezměnila od té doby, co ji před pár lety opustili – a především přicházejí na to, že se stále nevypořádali s celou řadou vlastních problémů, kterým v průběhu dospívání čelili. Oba se musejí postavit hrůze a nervozitě z toho, že jsou nuceni znovu zažívat všechny strasti, o kterých se domnívali, že už jsou dávno minulostí. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 156)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Mohl bych lamentovat nad tím, že pod jiným režisérem by lépe fungovala ta ‚buddy-chemie‘, ale pak jsem si vzpomněl na tu R-kovou nálož sprostých vtipů, a seznal, že ač to má svá hluchá místa (mínus pět minut stopáže by nebylo na škodu), řval jsem smíchy až příliš často na to, abych to jen tak zatratil do vod průměru. Už jen ten moment, kdy týpkovi ustřelí penis a on ho pak sbírá zubama ze země, je něco, co prostě normálně nepotkáte. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je to příjemně vulgární a kontroverzní věc, ale dějově je to nudná a sterilní záležitost. Takže až na pár gagů a několik solidních slovních obratů to je jen směska nevšedních situací a pár solidních záběrů. Ani ne komedie, ani ne kriminálka. Odvázané určitě, ale zase až tak mne to nebavilo. Chemie lehce pokulhávala. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Původní seriál mě minul uctivým obloukem, byť jsem byl ve věku zamýšlené cílové skupiny. Tentokrát však ani touha přiblížit se k nepříteli na dotykovou vzdálenost (neboť spolužačky hromadně usíraly z Depky a ty divnější i Bařtipána), abych mohl iniciovat pokusy o třecí pohyby, nebyla silnější, než nutkání dělat to, co jsem dělal. Asi jsem zrovna bulel Morrisonovi na hrobě, Krylovi na pohřbu, nebo celé té dnešní degeneraci na křtinách. - Pobavilo. Některé humory jsou hravé, jiné téměř neotřelé, parodování chlapeckého přátelství v rovině (zatím) sebe sama neobjevivších čáryfuků z Teplákova považuji za značně vydařené. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Na 21 Jump Street se dá nahlížet několika způsoby: za prvé jako na typicky postmoderní film plný odkazů a narážek, který vychází z toho, že nic závažného neexistuje a že úlohou dnešních tvůrců je už jen „dekonstruktivně“ žonglovat s obsahy starých obrazů a příběhů. Za druhé lze na 21 Jump Street nahlížet jako na velmi aktuální politický komentář, který na rozdílu mezi původním seriálem z osmdesátých let a tímhle filmem demonstruje rozdíl mezi bojovně naladěnou politikou Ronalda Reagana a současným apelem na třídění odpadu a biopotraviny Baracka Obamy. Za třetí se dá film vnímat přes scénáristu Michaela Bacalla, jenž ani tady nezapře svůj rukopis z Projectu X (pařbičky, loseři, R-kový ratingy) či Scotta Pilgrima (gamesácký vsuvky jako pět levelů na drogách od rauše po vyčerpání). P.S. Kdykoliv se ve filmu octne Dave Franco, rozzáří se plátno jako disco koule z nejbližšího gaybaru. Neskutečný. Ten kluk je větší frajer než Eso Rimmer. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni giga naklad. Puvodni serial jsem sice nevidel, ale to je v podstate uplne jedno, i kdyz tu ma cameo Johnny a vypada pri nem pekne drsne. Tady jde hlavne o to, ze Tatum s Hillem jsou naprosto hyper giga vymastena dvojka pubertaku, ktery se nejakym zazrakem stali policajtama. Takze neustale neco zesiraj a je to proste hrubozrna komedie, kde se pro nejaky fuck nejde daleko. Ale reziseri sli jeste dal a neustale tam rvou nejaky super cool zabery jak z tech nejlepsich akcnich filmu podporeny spravne udernou hudbou. Vysledek je mix mezi typickou pubertackou komedii ze stredni a buddy komedii o dvojce poldu a funguje to od zacatku do konce na vybornou a ja se prakticky celej film neprestal smat. Jasnejch 5*. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (28)

  • Vo filme zaznie i pieseň "Straight Outta Compton" od formácie N.W.A., ktorú napísal a bol jej členom v rokoch 1986-1990 Ice Cube (Kapitán Dickson). (belinko)
  • Odhadované náklady na výrobu byly 42 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

06.12.2023

Hollywoodem krouží nové žhavé zboží, které by mohlo do kin či před obrazovky nalákat davy nenasytných diváků. Hollywood Reporter totiž přináší zprávu, že je rozpracován scénář k třeskuté akční… (více)

Universal se opět pokusí oživit monstrum

Universal se opět pokusí oživit monstrum

21.11.2020

Před třemi lety se Universal pokoušel po vzoru Marvelu nastartovat vlastní filmový vesmír, který by zahrnoval klasické figury tohoto studia: Frankensteinovo monstrum, jeho nevěstu, Drákulu, Mumii,… (více)

Ženský remake 21 Jump Street na cestě

Ženský remake 21 Jump Street na cestě

08.12.2018

Tiffany Haddish (Night School) a Awkwafina (Debbie a její parťačky) jednají o hlavních rolích v chystaném ženském remaku 21 Jump Street. Nový film ze série, kterou před pár lety oživili Phil Lord a… (více)

Kdo natočí další Muže v černém?

Kdo natočí další Muže v černém?

03.02.2018

Ačkoliv nebyli Muži v černém 3 přijati zas tak nadšeně, bezesporu se proměnili v hit. Tržby 624 milionů dolarů (nejvíc ze všech tří filmů) donutily studio Sony k úvahám o čtyřce, Will Smith a Tommy… (více)

Reklama

Reklama