Reklama

Reklama

Poznáš muže svých snů

  • USA You Will Meet a Tall Dark Stranger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komedie, vypovídající o manželství, rozvodech a nevěře... Hořkým humorem ilustruje, jak lehké je pro naše iluze ze sebe dělat blázny. Vášně, touhy, sny, neklid i stres vykolejí v životě nejenom manželský pár Alfieho (Anthony Hopkins) a Helenu (Gemma Jones), ale i jejich dceru Sally (Naomi Watts) s manželem Royem (Josh Brolin). Poté, co Alfie opustí Helenu, aby dohnal své mládí a věnoval se energické, svobodomyslné dívce na telefonu jménem Charmaine (Lucy Punch), se Helena odvrací od racionálního přístupu k životu a řídí se praštěnými radami kartářky. Sally, nespokojená ve svém manželství, se zamiluje do pohledného majitele galerie Grega (Antonio Banderas) a její manžel Roy, nervózně čekající na reakci na svůj první rukopis, se zblázní do tajemné ženy Die (Freida Pinto), kterou pozoruje z okna svého bytu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (371)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Woody Allen prostě umí a na jeho pozdních filmech si pochutnám stejně jako na těch starších. You Will Meet a Tall Dark Stranger je komorní tragikomedie, která by se snad více vyjímala na divadelním pódiu, ale působí nakonec stejně dobře i na plátně. Herci opět skvělí, sice mi neurotický charakter Woodyho Allena trochu chybí, stejně jako ostřejší satirický humor, ale celkově příjemné pokoukání... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po skvelym Whatever Works jsem se na novyho Woodyho tesil, ale bohuzel tohle je jeden z tech slabsich filmu. Nerikam spatnej, jen slabsi. Tradicne takovy to klasicky komedio drama o vztazich, kde postavy neustale melou a kolikrat clovek nevi, jestli se ma smat nebo ne. Jako romantika to nijak zvlast nefunguje, ale precejen se u toho da obcas dobre zasmat. Navic to zachranujou skvely herci, obzvlast me prijemne prekvapili Gemma Jones a Anthony Hopkins, ktery pokazdy, kdyz jsou na scene, spolehlive pobavi a je skoda, ze nejsou vic vyuzity. Takze celkove v Allenovo filmografii nic vyjimecnyho, ale rozhodne prijemne stravenejch 100 minut. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Woodyho nový film je tak všedne realistický. Dej ani dialógy neohúria tak, ako jeho niekdajšie filmové perly. Ani jeho "ťah na bránku" nie je to, čo bývalo. Na druhej strane, čo by sme chceli, od niekoho, kto má svoje najproduktívnejšie obdobie už za sebou a i napriek pokročilému veku dokáže rok čo rok potešiť svojich fanúšikov. V "You Will Meet a Tall Dark Stranger" si pozorný divák nájde repliky, ktorým sa poteší a humor, ktorý síce nie je tak explicitný, za to je milý a úplne neškodný. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Woodyho pozdí sběr a zároveň ukázka toho, že filmař jeho formátu se už nemusí překonávat. Stačí jen tragikomický nádech, životní ironie a zástup skvělých herců, na které se dá vždy spolehnout. Příjemná jednohubka, jež se však v jeho filmografii zdá tak trochu bezvýznamná. Něco mi říká, že je to možná záměr. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Právě pro vás nastává období velkého naplnění........... Příběh o životě a jeho cestách, částečně vyprávěný třetí osobou. CITÁT - Všichni víme, že to někam dotáhneš.......... Líbí se mi, jak všechny osoby dostávají skoro stejný čas a prostor. Není to film jen o někom, je to prostě o všech. CITÁT - Já chci už svou rodinu.......... Asi ze všech těch postav, z nichž každá má svůj problém, se mi nejvíce líbí maminka Helena. CITÁT - Ať už sklapne, zabiju jí !!!........ Postavy se dostávají do stále trapnějších situací a i když jim to přejete, jejich osud si je najde. Boží mlýny - znáte to - a postavení planet není zrovna v dobré konstelaci. Snímek o tom, jak pomíjívá a křehká je existence. Nežijeme jen jednou. Film má bezvýznamný konec, ale to už je jiný příběh. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. května 2010 na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (Duoscop)
  • Monique Alfradiqueová se neúspěšně ucházela o roli v tomto filmu. (Karlos80)
  • Antonio Banderas nečetl celý scénář filmu, jen pasáže, ve kterých hrál, aby ho neovlivňovaly informace, které jeho postava neměla mít. Rovněž si nechal zarámovat dopis s nabídkou role, který od Woodyho dostal. (Krouťák)

Související novinky

Woody se stěhuje do Paříže

Woody se stěhuje do Paříže

04.03.2010

Po Barceloně a Londýně se jeden z nejpilnějších režisérů současnosti přesouvá do francouzské metropole. Jeho nový film, který začne natáčet v létě, jako obvykle nemá název a zápletka je držena v… (více)

Reklama

Reklama