Reklama

Reklama

Johnny a jeho motorkářský gang přijíždějí do Carbonville na soutěž motorek. Kvůli svému chování jsou však vyhozeni z města. Dostanou se do nedalekého Wrightsville, kde pokračují ve své hrůzovládě. (Cinemax)

Recenze (87)

Attta 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který jsem si užil jak ze strany motorek tak ze strany hereců, prostředí a clekově i filmařiny. Velice dobrá zápletka a celkově má snímek určitě co nabídnout jakémukoli divákovi. I přes to, že jsem film viděl hodně dávno, pořád ho mám vrytý do paměti a to pro mě znamená hodně! Vřele doporučuju. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto sa hovorí atmosféra! Pár vecí by som síce spravil inak (keďže som aj z inej doby:), ale napriek tomu, tento film som doslova hltal. Mladý Brando je proste macho a Mary Murphy? Asi som sa zamiloval. Prehnaná korektnosť a moralizovanie už od začiatku, tiež nie sú jednoznačné. Nakoniec je Wild One o dvoch stranách mince, o podieloch viny. O motorkároch a o šálke kávy... Je dobovo štylizovaný, ale pre mňa čarovný. ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu dosti netypický film. Hollywood začal pomalu dávat prostor revoltujícím rebelům. I když byl Marlon Brando výborný herec a v toto filmu byl ještě ve skvělé formě, nedá se říct, že by sledování hlučných motorkářů a rádoby spořádaných občanů, chtějících zjednat pořádek, bylo něčím, co dokáže strhnout. Spíš bych řekl, že se mohlo z námětu dostat mnohem víc, což se však nepodařilo. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka, mladícky entuziazmus a nejednoznačné vyznenie na konci. Odľahlé mestečko čelí šikane zo strany motorkárskeho gangu a stači málo aby sa všetko zvrtlo. Film dobre ukazuje postupnú eskaláciu napätia ale príbeh je moc krátky aby sme lepšie spoznali postavy. Vyhrotenejšie pasáže kvôli tomu nemajú až takú silu. Brando hraje rozporuplného rebela ktorý si ma úplne nezískal a romanca s Mary Murphy škrípe. Napriek tomu som našiel  momenty čo bavili. Divoch je roadmovie o chuti po slobode, neviazanosti a odporu voči autoritam, natočený je ale priemerne a bez výnimočnosti. Rychlo ubehne, no aj rýchlo zabudnete že existuje. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Marlon Brando jako drsný vůdce motogangu, který je nezkrotný. Není nezkrotný, je spíš nabubřelý hlupák, který si nechce přiznat pravdu. Revoltuje proti starším a nezajímají ho následky. On ví vše nejlépe a jeho gang tyranizuje malé městečko. Zamiluje se do servírky - chce na ní zapůsobit svou drsností, ale je spíše pro smích. I když je servírka naivní, není hloupá a prokoukne jeho chvástání. Občanům se nelíbí nepořádek a tragédie na sebe nedá dlouho čekat. Brando hrál dobře, ale film je přeci jen starý a není tak aktuálně podaný. Lee Marvin nezklamal jako motorkář básník :-) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (10)

  • Film byl v Británii do roku 1968 zakázaný. (formelin)
  • Postava China (Lee Marvin) je založena na skutečném 'bikerovi' Willie Forknerovi, známém též jako "Wino Willy". (Mol)
  • V době natáčení Lee Marvin neuměl jezdit na motorce. Rychle se to však naučil a později se stal horlivým závodníkem na svém Triumph 200cc Tiger Cup v pouštních závodech. (Mol)

Reklama

Reklama