Reklama

Reklama

Šerif David Dutton (Timothy Olyphant) z provinčního městečka Ogden Marsh má nudnou práci: jeho úkolem je dohlížet na pořádek v útulném zapadákově, ve kterém se většinou nic moc neděje. Jednoho dne se ovšem jeho město změní k nepoznání. Spořádaní spoluobčané se začínají chovat zpočátku jen podivně, postupně se z nich ale stávají zuřivé vraždící bestie. Zdivočelí sousedé a přátelé se množí, nákaza šílenství se rozšířila po celém městečku a obyvatelé se navzájem vyvražďují. Šanci uniknout nemají ani ti, kteří zůstávají normální. Město obklíčila armáda a ozbrojenci ve skafandrech nekompromisně čekají, až se obyvatelé Ogden Marsh navzájem zlikvidují... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (715)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Dvojkomentář k Romerově originálu a Eisnerově remaku: The Crazies (1973) Překvapivě slabý a povrchní Romero, v kterém se vinou lajdáckého scénáře, ochotnických výkonů a především vinou laciného řemesla se zásadními nedostatky v základních znalostech (režie, režie akčních scén, kamera, výprava, střih – vše dosahující až amatérských sfér) a kvanta technických i obsahových kiksů ztratí i těch pár typicky romerovsky hloubavých, zde jen velmi volně načrtnutých myšlenek. Kritika armádních složek i člověka samotného nabízí jen několik málo jímavých, avšak dále nerozváděných (!) otázek, které by Romero v lepší formě a s lepším zázemím dozajista jaksepatří vytěžil (Jak v tomto zmatku poznat, kdo je skutečně šílený? Obyvatelé městečka, kteří se jen snaží přežít či vojáci, na jejichž bedrech dost možná leží osud celého lidstva a kterým se nebezpečně začíná situace vymykat z rukou, pročež se uchylují k extrémním řešením? A kdo z obyvatel je skutečně nakažený a kdo jen ztrácí poslední zbytky racionálních zábran z čirého zoufalství, kterému v karanténě a s vidinou jisté smrti nutně musí propadat?). The Crazies (2010) V dodatečné zjednání nápravy v podobě remaku jsem snad ani nedoufal - nová verze Brecka Eisnera kašle na satiru úplně, alespoň však solidně kope za tým, za který kopat umí (na rozdíl od mnoha současníků) a platí za velmi zručně odvedené a řízné hororové řemeslo, zaujímající post o 1 a půl stupně pod Davidem Sladem a Zackem Snyderem. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný sci-fi thriller s hororovými prvkami. Má veľmi dobrý príbeh o menšom mestečku, v ktorom sa niektorí ľudia začínajú správať podivne, čo sa prejavuje na ich vražednom správaní a po vypuknutí epidémie je celé mestečko izolované a obkľúčené armádou, ktorá je možno ešte nebezpečnejšia ako samotní nakazení. A tak hlavným hrdinom nezostáva nič iné ako bojovať o svoje životy a snažiť sa dostať z izolácie. Spracovaný je dobre, nemá žiadne vyslovene slabé miesto a ani zbytočne dlhý úvod, jednoducho stále sa niečo deje a to je v tomto type filmu len dobre. Ale myslím, že je dôležité tento film nebrať ako horor, aj ked´ na prvý pohľad tak vyzerá, ale vsádza v prvom rade na iné prvky ako atmosféru alebo napätie, ktoré tu miestami síce je, ale v inej podobe alebo násilie, ktoré tu taktiež je, ale nie je ho moc a nie je ani moc drsné. Ale na celý film sa dobre pozerá kvôli dostatku zaujímavých scén. Najviac ma zaujalo neskoršie stretnutie s rodinou prvého zabitého, s doktorom, väčšina scén s vojakmi alebo veľmi zaujímavý záver. Chválim aj zaujímavých a originálnych záporákov, ktorí aj po nákaze robia to, čo bolo pre nich typické aj predtým. Uznanie si zaslúžia aj herci, ktorí sú v rámci tohto typu filmu veľmi dobrý nadpriemer, hlavne duo Olyphant a Mitchell je na tom veľmi dobre a aj po stránke správania jednotlivých postáv som spokojný. A technická stránka filmu je samozrejme kvalitná. Ja som dosť spokojný a dostal som približne to, čo som aj čakal. Určite sa nejedná o žiadny kult, ale po žiadnej stránke ma film nesklamal. 77% ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Rozhodne jeden z lepších hororových remakov, ktorý disponuje sympaťákom Olyphantom, vzhľadom na rozpočet prekvapivo epickým rozmachom a nejednou skutočne dobre natočenou (akčnou) scénou. Dramaturgia je ale značne zmätená - postupne sa to rozpadne na akúsi bezcieľnu road-movie so sledom výjavov "a do tohto lajna sme stupili na ďalšom kilometri". Navyše fungujúce ľakačky sú len asi tri a krvi je trestuhodne málo - keď už z toho tie fucky urobili R-ko, rozhodne by som zintenzívnil gore. Tesne po REC 2 dosť vlažný zážitok, ktorý síce slušne pobaví, ale už v priebehu niekoľkých hodín absolútne vyprchá. 7/10 ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Bylo to podivné. Všechno jsem to už někde viděl. Trochu to připomínalo Carriers. Timothy Olyphant má velké charizma, ale sem se moc nehodí, role zlounů mu sedí víc (Smrtonosmná past 4, Dokonalý únik). Děj je tuctový, některé momenty se povedly, ale je jich pomálu. Asi jsem už moc otřískanej podobnými filmy, takže v tomhle nevidím nic extra, ale pro svátečního hororového příznivce to může být dobrý, oddychový snímek. 45% ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, ale The Crazies je pro mě velké zklamání a to hlavně po akční stránce. Jak tady už někteří píší, delší akce a úderné není moc (žádná pořádná top scéna). Herci si své odehráli a nejsou slabou stránkou filmu. Na to že je film „erko“, je krve a gore překvapivě málo…V hlavě mi zůstali hlavně dvě akce a to scéna v márnici s frčkou a akce v myčce. I tak tento film můžu doporučit. -7/10* ()

Galerie (64)

Zajímavosti (10)

  • Všichni herci, kteří se ve filmu „dočkali“ své proměny v monstrum, strávili kvůli tomu v maskérně nejméně tři hodiny. (MeanWhile)
  • Ve vězeňské cele je mezi nápisy na zdích také nápis "Romero". (Chatterer)

Související novinky

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

11.09.2012

Nedávno dokončil třetího Riddicka a právě v Londýně maká na Fast Six. Jedním z dalších projektů by mohl být The Last Witch Hunter. Alespoň by si to přáli ve studiu Lionsgate, které před dvěma lety… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Pošuk z Pařby krotí duchy

Pošuk z Pařby krotí duchy

27.02.2010

Zatímco Ivan Reitman připravuje Ghostbusters 3 (Bill Murray prý hned na začátku zemře a pak bude starým parťákům pomáhat už jen jako duch), konkurence chystá žánrový protiúder. Producent blížícího se… (více)

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

03.01.2010

Celosvětové tržby Avatara se během tohoto víkendu lehkou nohou přehoupnou přes 800-miliónovou laťku, což znamená tři věci: 1, hlavouni studia Fox budou střílet šampusy i dlouho po Silvestru; 2, šíří… (více)

Reklama

Reklama