Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

Fr 

všechny recenze uživatele

psychiatrická léčebna. bývalý šéf inspektor Dreyfus je připraven opustit tento ústav. jeho fóbie na jméno a vše co připomíná Clousea je (zdá se) vyléčena. bohužel, největší zkoušku má však před sebou. Clouseau jde na návštěvu! čeká nás to nejlepší, co se dá v této sérii vidět: Kato -žlutá opice a jejich ,,tréninky", perfektní převleky (quasimodo) a šílený Dreyfus, který pokuď nedostane Clousea zničí cokoli. proto musí do akce vyrazit nejlepší světový zabijáci!! ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý film je stále vtipný, což je poměrně úspěšná skutečnost, vezmeme-li v potaz repetitivnost Sellersova humoru. Přestože si Sellers na finálovou podobu filmu veřejně stěžoval, po slabší první třetině filmu s takovým nuceným vtipem už propukne pravá zábava v podání klasické nemotornosti inspektora (vlastně už šéfinspektora) a závěrečná scéna s "infiltrací" hradu patří již od mého dětství mezi ty nejzapamatovatelnější scény Růžového Pantera vůbec. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Společně s povedenou Trojkou určitě středobod toho nejlepšího co v sérii vzniko. 4. díl je možná po dějové stránce zajímavější než na skečích postavená Trojka. Ale mě se líbí oba dva. -"Jsem zahradník Shork. -Co tady děláte? - Jsem zahradník. - Tak proč ste to neřekl hned?" O chvilku později.... - "Jak se jmenujete? - Shork. - Kuchař. - Zahradník. - ÁAAA tak už se nám to rýsuje". O ještě chvilku později.... "Tak včelař, který najednou nemůže mluvit. Kuchař, který si myslí že je zahradník." Tak tomuhle říkám tedy výslech podezřelých:) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Další výborná komedie Petera Sellerse. Tenhle díl je opravdu našlapán nezapomenutelnými scénami. Je zde výborná řežba s Katoem, nebo skvělá scéna, kdy se Sellers a Lom sjedou rajčákem. Sellersův výkon je zde podtržen tím, že zde absolutně geniálně paroduje francouzský akcent. Jeho blbost a nešikovnost byly oproti předešlým dílům mnohonásobně umocněny, tím že Clouseau dostal jakýsi globální rozměr. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá víceméně z piety – ve své době jsem konkrétně tohle pokračování v kině absolvoval nepočítaněkrát. Stejný efekt jako u českého Agenta W4C – originál bondovky byly politicky závadné, tož nám klukům lačným po rafinovaných agentech, ďábelských zlosynech a oslnivých kráskách nezbylo než hltat parodie, ty se tzv. směly. Pak má člověk v dospělosti brát svět vážně. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)

Reklama

Reklama