Reklama

Reklama

Prokletý klub

  • Velká Británie The Damned United (více)
Trailer

Film Klub prokletých vypráví temně humorný a konflikty nabitý příběh Briana Clougha (Michael Sheen) a jeho nešťastné 44 dní dlouhé trenérské mise u tehdejších anglických fotbalových mistrů: Leeds United. Bez svého věrného asistenta Petera Taylora (Timothy Spall) po boku a s šatnou plnou hráčů, kteří – zdá se – spíše podporují jeho konkurenta Dona Revieho (Colm Meaney), projde Clough během pouhých 44 dní nečekanou zkouškou agresivity a geniality. Taková jsou fakta příběhu. Příběhu Klubu prokletých. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Mám rád športové filmy..a Damned United ma prekvapil že sa vlastne nevenoval ako tak zápasu, ale skôr ostrej rivalite manažérov...skvelý Martin Sheen patrí už k hereckej elite na Ostrovoch...a tento film je dôkazom toho, že športový film nemusí byť hneď o zápasoch..ale o emóciách, ľudoch...vynikajúca dráma ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Průměrná fotbalová biografie, kterou z šedi nevytáhne ani tradičně skvělý Martin Sheen. Jeho televizní Duel s Nixonem má ale tisíckrát větší grády než ta směšná přestřelka, kterou absolvuje zde. V závěru jsem se cítil podobně jako při sledování letošních Pirátů na vlnách; tedy modlil jsem se, aby ten patos už proboha utnuli. Zvláštní, že oboje nese zásadní britskou stopu - ještě si snad začnu myslet něco ošklivého o současném UK filmu. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Na to, že fotbal není moje hobby, jsem si film docela užila. Postava velkohubého natřásajícího se trenéra dostala v podání M. Sheena i nenápadné odstíny skrývané nejistoty (jen výrazy obličeje, ne však vtělené do slov). Líbilo se mi i střihové pojetí a zejména zkratkovitě natočené zápasy (často je ukázané skóre). Což bohatě a víc než dost stačilo a kolikrát to mělo i větší sílu, než kdyby se tam upachtěně snažili markýrovat dávno odehrané hry. Protože, i když šlo hlavně o fotbal, film byl především o sebestředné umanutosti jednoho asi dost nepříjemného chlapíka, který ale evidentně fotbalu rozuměl. SHRNUTÍ: Nechali by ho tahle autoritativně a individualisticky trénovat i dnes? Myslím, že ne. Těch prachů ve fotbale je ještě víc a řekla bych, že sport dost svazují, příliš se z toho dělá penězovod a méně zábava a dřina. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Ten Michael Sheen asi vážně umí hrát. Dostal mě v Královně, dostal mě ve Frost/Nixonovi a teď mě dostal i potřetí v The Damned United. Každopádně jakožto fotbalový fanoušek jsem se hodně bavil. Tom Hooper si udržel režii pevně pod rukou (no a na King's Speech se těším zase o něco více) a vykouzlil komplexní snímek, který dle mého bude fungovat i na lidí, pro který je nějaká kopaná španělskou vesnicí. Rozhodně velmi milé překvapení, které jsem od tohodle malého britského snímku rozhodně nečekal. Things are going to be a little different around here... without Don. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem klasický sportovní film "kterak outsider s loosery k vítězství došel" ve fotbalovém podání. A ono nic. Hlavní náplní je trenérská "válka Roseových", perfektní dobová atmosféra, příjemná nadsázka a Michael Sheen, který opět exceluje. Tentokrát jako ambiciózní, schopný, ale na špičku nosu si nevidící manažer. Prostě snímek, který miluje kopanou a nebojí se to dát jasně najevo, byť v něm fotbal jako takový vlastně ani neuvidíte. A ty způsoby jak jsou (ne)zprostředkované samotné zápasy jsou velmi vynalézavé. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (17)

  • Filmovalo sa na autentických miestach, a to v meste Leeds, Chesterfield, Scarborough, Wakefield či na španielskom ostrove Mallorka. (MikaelSVK)
  • Rekordem, kterého si údajně Clough velmi cenil, byla šňůra neporazitelnosti ve 42 po sobě jdoucích ligových zápasech při jeho působení v Nottinghamu Forest v letech 1976 a 77. Tento rekord překonal až londýnský Arsenal a stalo se tak v dubnu 2004 - měsíc nato Brian Clough zemřel. (curfew77)
  • Brian Clough byl velmi kontroverzní postavou anglické kopané. Při svém působení v Derby County například údajně na hodinu nechal propustit sekretáře klubu, správce stadionu a šéfa skautů, protože je nachytal, jak se něčemu srdečně smějí po zápase, který Derby prohrálo. (curfew77)

Reklama

Reklama