Reklama

Reklama

David Norris je stoupající politická hvězda. Nejmladší senátor v historii má reálné šance dostat se do kongresu. Vše však zhatí aféra z jeho studentských let, která se záhadně provalí těsně před volbami. Jde na pánské toalety, kde si chce připravit proslov poraženého. Potká zde krásnou ženu Elise, do které se na první pohled zamiluje. Věří, že to je láska na celý život. Z tohoto omylu ho však vyvedou podivní pánové, kteří se mu představí jako správci jeho osudu a sdělí mu, že s ním mají úplně jiné plány a že jeho vztah s Elise mezi ně rozhodně nepatří. Tato organizace řídí život každého z nás a pro Davida naplánovala kariéru, která končí možná až v Oválné pracovně Bílého domu. Jenže to by musel nechat Elise na pokoji, což se Davidovi nechce. Pokud se David rozhodne odchýlit se od jejich plánů, budou se správci osudu velice zlobit a udělají všechno pro to, aby se David do jimi nalinkovaných kolejí okamžitě vrátil. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 433)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by se mohlo zdát, že jde o tu nejklasičtější a nejkonvenčnější možnou podívanou, ale pokud by se šlo hlouběji, režijní debut George Nolfiho se ukáže být velice důmyslným snímkem, který odkrývá mechanismy moci. Vyprávění je sice kanonické, protože se pracuje s dvouohniskovým narativem (práce/osobní život), ale přitom se tento tematizuje a v dialozích se upomíná na způsob, jakým se dávkují informace, jsou vytvářeny mezery apod. Styl upozorňuje sám na sebe, když postavy procházejí dveřmi do zcela jiné lokality, čímž se staví na odiv iluzornost kamerou zachycených věcí, a baví se o efektivnosti kostýmů, make-upu a rekvizit, kdy tři zmíněné prvky mají sloužit k podpoře dominantní ideologie. SPRÁVCI OSUDU ovšem nikdy daný rámec nepřekročí, pouze na něj upozorňují, jelikož jsou důslednou pastiší. Uspokojí tak jak ty, kteří si zašli na další hollywoodskou žánrovku, která romancí osloví ženy a akcí muže, tak ty, kteří žádají sofistikovanější díla. Osobně z režírujících "bývalých scenáristů bournovek" dávám přednost Tony Gilroyovi, ale neokázalost této dickovské adaptace mi přišla nesmírně osvěžující. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po sci-fi stránce film funguje dobře, navíc mu nechybí napětí, ale horší je to s poselstvím snímku, které se má divákovi zarýt pod kůži a jde hlavně o něj, ne ty serepetičky co ho mají dělat zajímavým (což teda dělají poutavým způsobem, abych zase snímku nekřivdil). Avšak právě s tím co Správci osudu vlastně tvrdí vůbec nesouhlasím a považuju to za výsostný projev sobectví. Ztotožňuju se s pohledem, který publiku předkládá třeba takový Osudový dotek (tedy takřka pravý opak). A když k tomu připočtu nepříliš vynalézavou romantickou šablonu a nevýrazné herecké výkony (potěšil mě jenom Terence Stamp), končím pouze na lepším průměru. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Já věděla, proč jsem dávala nažrat kočkám ještě před puštěním této nádhery! Po skončení jsem byla tak emocionálně vyřízena, že by chudinky určitě do rána chcíply hlady. Přes slzy štěstí jsem ani pořádně neviděla a málem jsem si při žehlení spálila své parádní, nedělní šaty, které jsem jako jediné padnoucí objevila v obchodě s nadměrnými velikostmi! To bych neměla co na sebe, až půjdeme s holkama na dortík, kde budeme tuhle úžasnou romantiku určitě probírat! To byla taková krása!! Vždycky jsem věděla, že pravá láska prostě musí zvítězit nad všemi nástrahami osudu!! Když při závěrečném "áj lav jú" všechno zlé jako zázrakem zmizelo, nemohla jsem ani popadnout dech a dojetím se mi úplně rozechvěl podbradek! No nic, ještě dám pár stránek Rosamunde Pilcherové a jdu spát. **** Musím připustit, že jsem se stošest minut výborně bavil. Sice jenom fantazírováním, jak by se dala nejlépe ošukat slečna Bluntová, ale to na pěkné tři úplně stačí. I ten Philip umí být někdy pěkný Dick. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Slušná inteligentní romance okořeněná zajimavým nápadem podle mého oblíbence a jmenovce K. Dicka. Pět nemůžu dát, protože k takovému hodnocení chyběl výraznější logičtější příběh a méně příliš obyčejných motivů, a i několika snad až příliš nudných pasáží. A docela divného skoku v čase, i když přiznávám se, tohle mi zas tak nevadilo. Nicméně herecké výkony jsou výborné, Damonovi zamilovanost plně uvěřena a Blunt zase hrála takovou tu samostatnou ženu, ale bez jakéhokoliv faktoru otravnosti a s vysokým faktorem přitažlivosti a sympatičnosti. Samotní správci s buřinkami taky fajn, technická stránka slušná, hudba v pohodě a jakákoliv akce díky dveřím velmi zajimavá. Mohlo to být využito lépe a mohlo to taky skončit lépe, ale jinak v rámci smíšeniny žánru určitě dobrý film. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Za profláknutí pravdy o čepicích, které tak rád nosím, bych se na scenáristu a režiséra v jedné osobě mohl zlobit. A stejně tak na toporné hraní Matta Damona a Emily Blunt nebo nulovou chemii mezi nimi, ačkoliv si prý byli předurčeni. Jenže mně se ten nápad vzepřít se osudu líbil. Vlastně na něj v reálu ani nevěřím a pokud někdo ano, tak ho bez pardonu odkážu do patřičných míst či lépe řečeno dveří a ještě mu rád půjčím svoji čapku, aby ten fígl taky prokoukl .. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (28)

  • Jako většina filmů podle povídek a románů Philipa K. Dicka si snímek bere za inspiraci jen základní myšlenku, kterou je zde skupina osob, upravujících realitu. V předloze se například hlavní hrdina jmenuje Ed Fletcher, je úředníkem realitní kanceláře, je ženatý a jedním ze správců osudu je také jeho pes. (KillHurt)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 62,5 milionu dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 127,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Greengrass kašle na Bournea

Greengrass kašle na Bournea

03.12.2009

Nejdřív se říkalo, že Paul Greengass a Matt Damon jsou plní entusiasmu, pokud jde o čtvrtou akci „agenta bez minulosti“. Pak ale šly dobré vztahy Greengrasse a studia Universal do kompostu. Důvod?… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama