Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 2

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

bobstock 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se na jedné planetce sejde nadměrné množství jakéhosi humanoidního druhu, který si velmi oblíbil pohodlnost, masožravost, moc a barevné papírky, kterými se vše platí. Sajrajtům z fástfoodu se vyhýbám, ale masožravec jsem taky a taky radši už naporcovaný než vidět jatka, co se bude nabízet v nákupákách je stále jen o nás, tak myslete lidi, co žerete. 80% ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Dokument o masové výrobě potravin. Jaké důsledky moderní potraviny přináší a proč jsou nezdravé potraviny levnější než bio? Protože nezdravé se produkují v tak masovém měřítku, že i stát podporuje jejich prodej pod cenou. Další kategorie je maso u kterého vidíte, čím zvířata krmíme a jak žijí v koncentrácích ve vlastních hovnech (ne výkalech)! Sice je dokument trochu uhlazený, ale ukazuje některá fakta, které nemůžeme tolerovat. Jenže kdo z nás se chytí za nos a přestane jíst jídlo ze supermarketu? Já maso už skoro nejím a po tomhle dokumentu ho jíst už vůbec nebudu. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO HD - Pozoruhodný dokument, který vás na jednu stranu zaujme, na straně druhé rozčílí a zarazí. Protože opět vám připomene pravdu o tom, co skutečně jíme. Člověk už to nějak pomíjí a nijak to neřeší, ale pak když o tom vidí dokument, zase se nad tím zamyslí. Navíc chudáci farmáři (jenž jsou řízeni velkými společnostmi) a samozř. chudáci konzumenti. Co se však týče zpracování snímku, velmi se mi to líbilo. Robert Kenner zpracoval zkrátka povedený dokument. Jeho snahy si cením na 80% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemná výprava za původem pochoutek, které většina z nás zbožňuje, a na které téměř nedá dopustit. Dokument se mi docela líbil. Není nijak závratně extrémisticky zaměřen. Ať už ze strachu před soudními tahanicemi s nadnárodními korporacemi, či ze snahy o trošku té objektivity. Nezmění však ve způsobu stravování vůbec nic. Sice se více a více rozmáhá ten životní trend stravování se "zdravě", ale myslím si, že většina populace stále stejně raději sáhne po tom chemicky ošetřeném kousku masa, protože je zkrátka výrazně levnější a jeho opatření mnohem snazší. Já dokument vnímám jako ryze informativní záležitost. Snad kromě té aférky, kdy dítě zabil jeden hamburger, dokument v tomto směru netlačí na pilu prakticky vůbec, což osobně vítám. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zajímavé informace i poodhalení fungování nejen potravinového průmyslu v USA. "Vetší, Tlustší, Rychlejší a Levnější" aneb "Jste to, co jíte" takový je dopad Fast-Foodů na kvalitu potravin po celém světě a jsem rád, že jsem měl v "Mekáči" pouze "Ice Cream". Food, Inc. se snaží divákovi představit způsob, zacházení i celkové fungování dnešního potravinářského průmyslu od semínka po supermarket, kde patří téměř každá věc obrovským nadnárodním korporacím, kterým se jen těžko dokáže někdo vzepřít. 80 % ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)
  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama