Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (657)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Producenti nyní už ságy o jihomoravských bobulích potřebovali ještě drobet vydělat, tak trochu naředili a upravili první nálev a vytvořili 2 Bobule (ta technologie je vlastně zcela přesně popsána přímo ve filmu, když se z bílého vína dělá červené). Film bez chuti a buketu pak natočili podle vypravování, pardon, vlastně scénáře, kterým ve škole normálně dávám 4 minus za závažné slohové nedostatky, nedůvěryhodnost dějových linií a malou nosnost děje. Tvůrcům 2 Bobulí to ale zjevně nevadilo. Inu, letní komedie... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ze snahy vymačkat z Bobulí co nejvíc šťávy vznikl filmový burčák pro Pražáky. Trestuhodně nevyužitý CyRano, nezištný product placement s 2CVéčkem proskakujícím billboardem (ještěže měl jen dvě reklamní plochy) a ryze "kameňácký" rozměr přinášející kreace pánů Krampola a Korna. To aby bylo hned jasné, že veškeré zbytky vtipnosti utonuly v Nových Mlýnech a že během natáčení režisér, ač to není v sekci zajímavostí uvedeno, míchal víno s vodkou. Když pominu bobule slečny Voříškové, vskutku Špatný ročník… ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Minimálně o dvě třídy níž než jednička. Zatímco jednička stavila na klasickém příběhu, tak tyhle Bobulky jsou jen bezduché natahování děje. Hádek s Langmajerem se ještě jednou musí spojit aby,... Aby co? Vlastně sám ani nevím, co tenhle příběh měl charakterizovat. Zkrátka odnikud nikam. Navíc u jedničky Bobulí jsem se dokázal smát a sžít s hlavními herci. U dvojky je sakra problém vyloudit na tváři úsměv. Krampol v roli naštvaného otce nemůže rozesmát snad nikoho. To už větší naději má Postránecký, který se objevuje pouze ve dvou scénách. Ani té mé oblíbené Terezky Voříškové jsem se moc nedočkal. Dvojka Bobulí je prostě nastavovaná kaše, která nemá šanci zaujmout zhola ničím. Komedie bez humoru a děj, který byste těžko hledali. Navíc zatímco jednička mi příjemně utekla, tak dvojka byla strašná nuda. Jen ten Kryštof na konci hezky zní. (29 %) ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek mě napadlo jediné - co to do pr...? Co má znamenat ta naprosto nepovedená úvodní scénka z oslavy? Krampola mám rád jako človíčka, co uvádí Nikdo není dokonalý, ale jako herec se marně o něco snaží (i když jako ožrala je perfektní). Jak se začínala rýsovat zápletka, nepřestával jsem vycházet z údivu. Korn v podání nájemného zabijáka je těžko k uvěření a ono i většina herců krásně přehrává, jako by ze sebe museli dělat blbečky. A ten konec je úplně z palce vycucaný. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Písnička Atentát, která se objevovala v původních Bobulích, možná nebyla dokonalá, ale bylo na ní něco zvláštně podmanivého. CyRáno z dvojky, zdá se, není o nic horší, ale kouzlo jí chybí. To samé u mě platí i pro srovnání prvních a druhých Bobulí. Ne, není to taková tragédie, jak se tu tvrdí, a už vůbec to není film pro teenagery; naopak očekávám, že se film nejvíc bude líbit věkové skupině 40-55 let . Bohužel mi chyběl nějaký sjednocovací prvek, přece jen děj o tom, jak se dva kamarádi na útěku před policií starají o dědečkovo víno, je pro mě ve spojení s Moravou mnohem lukrativnější než pohádka o tom, jak se mafián rozhodne na vinici odpravit chlapa, který jeho dceru přivedl do druhého stavu. Tři hvězdičky nemají značit úplný propadák, ale čtyři by bylo moc. Tak snad jen postačí tvrzení, že jsem ráda, že tento film vůbec vznikl. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy se Honza (Kryštof Hádek) s Jirkou (Lukáš Langmajer) vrací ze skladu s krytinami, kde opatřili tašky na střechu, podává Jirka (Lukáš Langmajer) Honzovi (Kryštof Hádek) jedno balení. Když však od skladu utíkají, odnášejí balení dvě. (Skarface)
  • Během natáčení scény, ve které měl Kozderka (Miroslav Táborský) utíkat a skákat přes zeď, představitel role kvůli deštivému počasí sklouzl a zeď se sesypala. Herec si ze zážitku odnesl přetržené vazy. (Cheeker)
  • Když prolezou kluci dírou ve zdi, kterou ve sklepě udělal Honza (Kryštof Hádek), tak Jirka (Lukáš Langmajer) prohlásí, že by jí měli zadělat zpátky. Když s tím začnou, tak už je ale díra skoro zadělaná. (Duoscop)

Reklama

Reklama