Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (657)

sonnak 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda. Karikatury Korna a Krampola jakoby vypadly z Kameňáků a sem prostě nepatří, na rozdíl od těch relativně uvěřitelných, které jsou více (policisté, Langmajer) či méně (Táborský) zábavné. Samotný zbytek ale není vůbec špatný. Plyne to pomalu, plyne to příjemně, občas to naruší výše uvedené postavy, ale těžce bezstarostná atmosféra letních vinic a hlavní sympatické duo všechno vynahrazuje. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Stál jsem před pár dny, tuším to bylo na samém konci dubna, na zastávce a náhodně zaslechl konverzaci jakéhosi plebejského páru. Muž vyprávěl ženě o tom, že právě viděl 2Bobule a že to bylo ještě lepší než první díl... Co si budeme namlouvat, není - ale je to zároveň daleko koukatelnější než všechny Lištičky, Muži v říji atd. Nikterak originální, Voříšková se nesvléká a smích trhající bránici se taky nekoná, ale musím uznat, že jsem se párkrát uchechtl, zvláště po druhé polovině snímku, hlavně ve scénkách s policajty. Hodnocení kolem padesáti procent (v tuto chvíli 54) je dle mého názoru zcela zasloužené a film navíc zcela nechtěně slouží jako sociologický materiál - zatímco chlapi si vesele chlastají a nejsou schopni nic zvládnout, všechno nakonec zachraňují ženy (kterým ovšem muži veškeré zásluhy upřou a ony se po nich ani neshánějí). ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Minimálně o dvě třídy níž než jednička. Zatímco jednička stavila na klasickém příběhu, tak tyhle Bobulky jsou jen bezduché natahování děje. Hádek s Langmajerem se ještě jednou musí spojit aby,... Aby co? Vlastně sám ani nevím, co tenhle příběh měl charakterizovat. Zkrátka odnikud nikam. Navíc u jedničky Bobulí jsem se dokázal smát a sžít s hlavními herci. U dvojky je sakra problém vyloudit na tváři úsměv. Krampol v roli naštvaného otce nemůže rozesmát snad nikoho. To už větší naději má Postránecký, který se objevuje pouze ve dvou scénách. Ani té mé oblíbené Terezky Voříškové jsem se moc nedočkal. Dvojka Bobulí je prostě nastavovaná kaše, která nemá šanci zaujmout zhola ničím. Komedie bez humoru a děj, který byste těžko hledali. Navíc zatímco jednička mi příjemně utekla, tak dvojka byla strašná nuda. Jen ten Kryštof na konci hezky zní. (29 %) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

2Bobule majú bližšie skôr ku Kameňáku ako k Bobulám, ale stále sa na to ešte dá pozerať. Príbeh je síce dosť slabý a vlastne aj nudný, ale hlavné postavy našťastie svojím humor dokážu zabaviť(narozdiel od tých nových), aj keď nie už tak kvalitné a všetok humor je skutočne ako keby okopírovaný s Kameňáku. Záver filmu je slabý tiež a rovnako tak aj scénár, ale keď to berme ako celok, tak to zas takú nuda nie je. 55% - 3* ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

2Bobule sice nedosahly kvalit sveho predchudce, nicmene nemaji se za co stydet, porci legrace servirovali tak akorat, aby to kazdou chvili vyvazily skvelou jihomoravskou scenerii...urcite doporucuji vsem, kterym se prvni dil libil...je to film, pri kterem si odpocinete, zarelaxujete... Normalne mistni uzivatele nehodnotim, ale opravdu nechapu, jak muze dat nekdo tomtuto filmu hodnoceni Odpad!. Do totalniho zablaceneho skvaru maji 2Bobule hodne daleko... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Režisér Vlad Lanné neměl právo finálního střihu. O ten se postarali producenti. (Taninaca)
  • Producent Adam Dvořák si během natáčení vyzkoušel profesi kaskadéra, když dubloval Langmajera při pádu na kole. Dubloval též za Hádka a Krampola, během jedné jízdy v autě dokonce i Marii v dámských šatech. Protože se do nich nevešel, měl je vzadu přelepené lepicí páskou. (Taninaca)
  • Na začátku filmu se v roli člena ochranky objeví bývalý profesionální bojovník a trenér Pavel „Hakim“ Majer. (Arnyfe)

Reklama

Reklama