Reklama

Reklama

Oceány

(festivalový název)
Trailer 2

Po úspešných filmoch Mikrokozmos a Putovanie vtákov francúzsky filmár Jacques Perrin poodhaľuje fascinujúci svet oceánov a bytostí, ktoré ich obývajú. Ukazuje nie len ich krásu, zaujímavosť a rýchlosť, ale aj zraniteľnosť voči environmentálnym hrozbám. Film vznikal v priebehu štyroch rokov, počas ktorých Perrin cestoval po celom svete s tímom potápačov, vedcov a technikov a využil najmodernejšie technológie 21. storočia, aby mohlo vzniknúť toto dielo, ktoré preniká do tajomných a fascinujúcich hlbín podmorského sveta ako žiadne iné pred ním. (STV)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (82)

uodevr 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej, neskutečně nádhernej veget. Indikuje to relaxaci jak nic jinýho a do očí to svědomě vhání slzy štěstí. Jo, Bondův komentář je takovej druhořadej, více méně neinformativní a tak nějak úplně zbytečnej, ale co už. Vlastně, možná by nebylo od věci u toho zvuk úplně vypnout a místo toho si do pozadí pustit třeba takový Deftones. Sakra, musím to jít vyzkoušet. EDIT: Vyzkoušeno. Jsem génius. Mírumilovně plovoucí stádo delfínů za doprovodu Change...nezapomenutelné. ()

Flussmaister 

všechny recenze uživatele

"Ponoř se hluboko do kapky vody, kde larva mořského ježka vypadá jako asteroid. Vajíčko korýše připomíná exotickou a nepopsanou planetu" Už to nemá to téma co předchozí díl "Earth", téma života. Nebere se tak vážně, často narazíte na vtipnou narázku na živočichy podmořského království a až na samotnou přírodu v podstatě není co vyzdvihnout. "Zatímco někdo cupitá poblíž, ostatní se skrývají, někdo večeří, další se snaží splynout s okolím a někteří,. prostě spí." Nicméně, kvalitní hudba nás doprovází od začátku do konce, i když už není taková, vyjímečná. Vypravěč není tak dominantní a působivý, jako v prvním díle, ale podle mě to sem sedí, už proto, že pod vodou je všecko tak trochu tiší, neakční a nedělá to neplechu. Na druhou stranu je to krásná podívaná. Přehlídka všech možnejch druhů podvodních živočichů, forem života, tvarů, barev a vůbec veškerého umu přírody. Takže opět hudba a kamera,. 85% ()

Reklama

carter... 

všechny recenze uživatele

60% Snímek se spousty výborných záběrů. Svou převážnou částí působí uměleckým dojmem, bez průvodního komentáře (zejména první celou hodinu) a nechává tak naprosto nerušený prostor samotnému divákovi. Toto pojetí filmu ne každému bude sedět, jelikož tím film ztrácí určitou vzdělávací dokumentárnost (jaký je to druh, na kterého se teď dívám? Apod.) a také díky tomu snímek postráda viditelný/uchopitelný koncept, který od dokumentu čekáme. Patřím k těm, kterým jeho pojetí nesedl. Navíc dát dokumentu epochální název ,,Oceány,, je zavazující co do obsahu a pojetí dokumentu. A po shlédnutí musím říct, že je to název v tomto případě troufalý. Nicméně, dokument zachraňují podvodní záběry, které jsou poutavé. Vystřihnu zde emotivní záběr lovu rybářské lodi (62min), harmonické plavání potápěče se žralokem bílým (72min) a mroží mateřskou lásku (86min). Jen za tyto záběry stojí dokument si pořídit. ()

onlavu 

všechny recenze uživatele

Krásné a nevšední obrazy vodní přírody s trochou silného apelu na ekologično. Dokument téměř postrádá mluvené slovo, takže člověk mnohem silněji vnímá vážný hudební podkres a především perfektní ozvučení mořského světa. To dodává dokumentu další rozměr. Člověk se nekochá jen obrazem, ale také zvuky živočichů - třeba slyšet, jak cupitají a bojují takoví krabi, to je vskutku parádní. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Exceletní obrazová práce, některým záběrům se až nechce věřit a výborný hudební podkres, který celou tu honosnost ještě umocňuje. Vtáhlo mě to pod tu vodu, jako by mě to chtělo utopit. Nemá to možná tak uspořádaný koncept vyprávění, jako řada dokumentů a trošku se skáče mezi jednotlivými lokacemi. Nicméně to, co dokument říct chce, řekne s přehledem. Vlastně je to hlavně o videostopáži, protože vypravěč řekne minimum. PS: Chcete natočit scífko? Mrkněte se na nějaký podmořský dokument a nemusíte absolutně nic vymýšlet, protože to, co "vymyslíte", jste už beztak někde viděli. Jasných 5*. Bluray kvalita nutností. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama