Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí záběry, dechberoucí záběry, dechberoucí záběry... Rychlokamery, infrakamery, miniaturní kamery, zrychlené záběry, záběry ostré jak žiletka, záběry superdetailní a velkovelkocelkové - nádhera. Nejhezčí, nejkrásnější, záběry, co dech berou úplně nejvíc. +++++ Nemohu si pomoci od zdání, že BBC tentokrát přišlo s koncepcí natočit tisíce hodin materiálu, které se použijí pro několik dalších seriálů o přírodě, jež budou tematicky sevřenější, ale ty úplně nejlepší výsledky se všechny sestříhají do Života, kolem nich se udělají asi pětiminutové celky o příslušném živočichovi či rostlině a slepí se do dílů dle standardní středoškolské taxonomie. Fascinace válcuje porozumění. Senzace drtí střízlivost. I hudební podkres jakoby to přiznával. +++++ Ano, Život je nádherný, ale já si raději počkám na ty nenápadnější, úžeji zaměřené seriály, s kterými Attenborough, doufám, přijde. Silné ****. ()

Starlionx 

všechny recenze uživatele

Dokumentární "blockbuster" roku 2009 z produkce BBC představující nekonečnou rozmanitost přírody natočenou ve stylu Planet Earth. Deset dílů plných fascinujících záběrů (obzvlášť ultra slow motion záběry vyvolávají nepopsatelné pocity úžasu) s výborným soundtrackem (George Fenton) a jako vždy jedinečným komentářem Sira Davida Attenborougha. Milovník dokumentů o přírodě si nemůže přát víc. BBC v nejlepší formě! ()

Reklama

Stanix 

všechny recenze uživatele

3 roky po excelentní a těžko překonatelné Zázračné Planetě dokázali pánové a dámy z BBC překonat sami sebe a vytáhnout laťku na poli natur - dokumentaristiky zase o několik stupňů výše. Vřele doporučuju všem milovníkům přírody, jakož i těm, kteří jsou stále přesvědčeni o tom, že my lidé jsme jediné inteligentní bytosti na zemi. Skutečně tomu tak není. ()

SaraMylene 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantasticky natočený seriál!!! Mohla bych se na něj dívat pořád dokola. Unikátní záběry z říše zvířat mě naprosto odzbrojily. Vynalézavost všech těch zvířat je neuvěřitelná, jejich přizpůsobivost a učení se novým věcem, jak utéct před predátorem, nebo naopak je dechberoucí. Doufám, že vzniknou další dokumenty. Všem co milují zvířata, vřele doporučuji!! ()

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Nahlédnutí do světa živočichů, do našeho světa, je vždy fascinující a v případě, kdy se toho ujme BBC, je nemožné mít nějaké výhrady. Skvělá kamera a spousta zajímavých interpretací v podání profesionálů v HD rozlišení je pro fanoušky tohoto žánru vůbec to nejlepší, co mohou dostat. 100%. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)
  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)

Reklama

Reklama