Reklama

Reklama

Collapse

Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává nejen kolapsu naší civilizace jak ji známe, ale také o životě bývalého policisty Michaela C. Rupperta. Michael představuje svou vizi kolapsu na konci věku ropy, kvůli které lidé válčí, podplácejí a vraždí a kterou v budoucnu nebude možno ničím nahradit. V dokumentu jsou použity jak oficiální dokumenty a prohlášení, tak i selský rozum a kritické myšlení zmiňovaného protagonisty. Námět vychází z knížky A Presidential Energy Policy. Dokument je vyústěním Ruppertovy práce investigativního žurnalisty, kterým byl po zhruba třicet let, kdy se zabýval problematikou pašování drog CIA, vládní korupce, 11. září, války na Středním východě, ekonomiky, fosilních paliv atd. (InsideJob)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Ako bytost od prirody kriticka a skepticka mam problem akceptovat tak spravy ponukane masmediami, ako aj jednostranne vyhlasenia samozvaneho odbornika na vsetko. Kolaps je zaujimavym monologom, no nazvat ho dokumentom, by som sa neodvazil ani v najsvetlejsej chvilke. Je iste, ze na tomto svete je toho vela, z coho pokoj v dusi nemozno mat, no je myslim len na nas ako jednotlivcoch, nasledne na skupinkach a skupinach, aby sme si realne uvedomili, ze je tu aj strasne vela toho, preco sa je mozne aj v dnesnej dobe usmievat. A na to, aby som to vedel, nepotrebujem jednostranne Ruppertove konstatovania, nech su akokolvek depresivne, sokujuce, ci dokonca pravdive. Sledovanie tohto Kolapsu bolo, ale naozaj velmi putave....3,5/5* ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Zajímavé především v tom, že snímek je z roku 2009 (a to že jsem ho viděl až teď možná paradoxně pomohlo) a co říká Michael Ruppert, se doopravdy děje. Americká ekonomika jde do kopru, nepokoje v Řecku a nebo článek na novinky.cz ze dne 9.2.2011 o nadhodnocených zásobách ropy v Saudské Arábii jeho slova jen utvrzuje. Nedokážu objektivně posoudit, zda-li má pravdu či ne, každopádně vcelku deprimující dílko, navíc pokud se jeho slova vyplní. Ke shlédnutí: http://www.youtube.com/watch?v=DGXT4rLZUpw ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dokument který slibuje tolik, ale nedává skoro nic. Hodinu a půl dlouhá výpověď investigativního novináře Michaela C. Rupperta má ambice být přelomovým snímkem který probudí Západní společnost zahleděnou do svého úspěchu, a donutí ji připravit se na těžkosti budoucnosti. Ve skutečnosti jde o monolog postaršího muže který hodinu a půl sedí na židli a podává obecně známé informace skandálním způsobem. Používá pouze to co se mu hodí, obratně zamlčuje fakta která nepotřebuje, a těch několik málo otázek které dostane odpoví prázdnými frázemi. Jako středoškolské vzdělávací video by Collapse možná obstál, ale dobrá kniha politické ekonomie, či mezinárodních vztahů je mnohem lepší zdroj informací. Ztráta času. ()

danoo 

všechny recenze uživatele

E x t r é m n e . m a n i p u l a t í v n a . k o n t e m p l á c i a . n a d . s t a v o m . s ú č a s n é h o . s v e t a, u s i l u j ú c a . p r e d o v š e t k ý m . o . r e v o l ú c i u . v . m y s l e n í . ľ u d í.___________PS: „Osud Mika Rupperta, jeho príbeh, apeluje na paranoju, ktorá sa vypestovala vo väčšine z nás. ONI sú naozaj všade. A pretože sme toho toľko pripustili, musíme pripustiť Ruppetovu osobnú posadnutosť v niektorých aspektoch zodpovednosti, pretože mi ostatní sme zlyhali v jej predpokladaní" (Randall Sullivan, Los Angels Herald Examiner, 1981). ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Niekedy normálne ľutujem, že nie som pokrytecký alibista a jednoducho nad tým všetkým nemávnem rukou so slovami, že Ruppert je jeden veľký falošný prorok, ktorý sa nám snaží natlačiť do hlavy, že svet kolabuje aj keď to tak nie je. Ale ono to tak je. Svet kolabuje a nikto to nezastaví, domino efekt je už dávno spustený a človek ako druh sa dostal len do úlohy akéhosi štatistu, pozorovača, ktorý tomu všetkému môže len prihliadať s otvorenými ústami a čakať, čo príde zajtra. Jediné, čo môžeme urobiť aby sme zachránili seba a svojich blížnych je začať znovu žiť v súlade s prírodou, znovu pestovať rastliny, udržiavať statok, tešiť sa za každého litra pitnej vody, ktorý sa nám dostane pod ruku. Treba si uvedomiť, že kolaps nepríde zo dňa na deň. Nebude to tak, že sa jedno ráno zobudíme a svet bude zrazu v ruinách, zničený a zbombardovaný ako v postapo filmoch. Tento mechanizmu prebieha práve teraz, ale len málokto si to uvedomuje. Práve nám pred očami hnije náš svet a naša budúcnosť a my nie sme schopní s tým nič urobiť. Túto skutočnosť som si začal plne uvedomovať po zhliadnutí podobného, no omnoho známejšieho snímku Zeitgeist: The Movie a jeho pokračovania Zeitgeist: Addendum. Už tam som si uvedomil, že niečo nie je v poriadku. A naneštastie, každý deň, každá hodina, čo prežijem a vnímam dianie okolo seba ma v tomto mojom názore len utvrdzuje. Naozaj niečo nie je v poriadku. A nie je toho málo. Všetky tie náboženstvá, cirkvi, všelijaké občianske organizácie, politické strany, masmédia. Každý sa nás snaží udržať vo vedomí, že všetko je v poriadku a že sa môžme s pokojom oddať svojim každodenným radostiam. Ale tak to nie je. Čo zanecháme našim deťom, vnukom, pravnukom? Budú môcť viesť rovnaký život ako my, kde máme takmer všetko čo len chceme? Alebo budú musieť budovať celú civilizáciu od bodu nula, bez ničoho, a tentoraz aj bez tak dôležitej suroviny, ako je ropa? Jedno je isté. Svet v tom čase už bude iný. A záleží len na nás akým ho spravíme. Ak máte záujem o zachovanie našej planéty Zem a takisto aj zlepšiť životné podmienky všetkých živočíchov na nej, podporte prosím Projekt Venus: http://www.thevenusproject.com/ a Zeitgeistmovement: http://www.zeitgeistmovement.sk Základná myšlienka Projektu Venus: http://www.youtube.com/watch?v=68Y363-gPX8 Ďakujeme. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama