Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

draculca 

všechny recenze uživatele

Samotáři bych vytkla několik pro mě zásadních věcí. Hlavní dětská postava byl vybraná tak, že mě rozčiloval každej záběr s ní (tudíž skoro všechny). Zápletka je na to, že se film tváří naprosto vážně a seriózně, dost přitažená za vlasy. Nevěřila jsem skoro žádně situaci, podle mě by se někdo normálně smýšlející nikdy nechoval tak, jako všechny postavy zde se vyskytující:) A ten konec??? No prostě sentimentální, nepravděpodobná hrůůůza... Vlastně ani nevím proč dávám dvě hvězdičky:) Možná za pár povedených fórů a za skvělou Meg Ryan. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Samotář v Seattlu je možná velkou poctou klasickému Hollywoodu, který i mnohokrát cituje, jenže v porovnání s moderními romantickými komediemi nemá pořádný drive a hlavně končí tam, kde to nejzajímavější začíná. Ty dvě linie jsou celkem zajímavé, jenže pak logicky chybí silné okamžiky, které je možné zažít jen v páru. Punc originálu si však zaslouží. Vrchol v podobě podání ruky se ani v rámci žánru skutečně jen tak nevidí. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už opravdu znovu vidět nemusím. Film stojí jen na hlavní herecké dvojici Hanks, Ryanová a nedokáže nabídnout nic víc. Scény s tím spratkem Jonášem (nebo jak se jmenoval) mě vyloženě štvaly (btw už vidím, jak takhle malého kluka pustí samotného do letadla) a film byl už moc sladký i na mě. Průměr, existují lepší romantické filmy. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Na ten film mám docela fajn vzpomínky. Dívala jsem se na něho několikrát a většinou, když jsem byla nemocná (ani nevím proč) Jednou taky s mojí mamkou, když jsme byly obě nemocné :) Takže kdybych tenhle film neměla spojený s tím, jak jsem se nemocná zachumlala pod peřinu a dívala se na něho, asi bych mu 4 hvězdičky nedala. Meg Ryan se mi tam ale moc líbila. Zkrátka pěkný romantický film. ~(4,0)~ ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Tenhle film do puntíku splňuje definici romantického slaďáku a ve všech jeho částech exceluje. Takže pro ženskou část populace ideální film na pobrečení si, pro ostatní jen cukr složený ze známých klišé. Jak už ale bylo řečeno, ve všech bodech nezbytných pro tento typ filmu je dotažen téměř k dokonalosti; pomáhá tomu povedená dvojce - milá Meg Ryan a citlivý Tom Hanks. Cynici, třeste se! 3,5* ()

Galerie (51)

Zajímavosti (21)

  • Při relativně nízkém rozpočtu 21 milionů amerických dolarů dokázal film jen v USA vydělat téměř 127 milionů dolarů a celosvětově film vydělal 228 milionů dolarů. (Varan)
  • Scéna, ve které Hanks a Victor Garber brečí u filmu "The Dirty Dozen" byla kompletně improvizovaná. (don corleone)
  • Tom Hanks a Meg Ryan se spolu objeví na plátně asi na dvě pouhé minuty. (don corleone)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama