Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kathleen Kelly, majitelka malého knihkupectví Na růžku, sice žije s novinářem Frankem, ale tajně si dopisuje s neznámým přítelem na internetu. Je jím Joe Fox, spolumajitel velké sítě knižních supermarketů, který sice žije s nervní nakladatelkou Patricií, ale stejně tajně a nadšeně si píše s Kathleen. Přestože si dokonale rozumí, ani jeden z nich netuší, že se ve skutečnosti stali úhlavními nepřáteli. Joe totiž otevírá další knižní supermarket v těsném sousedství jejího obchůdku a tím ohrožuje jeho existenci. Nenabízí dokonalé znalosti dětských knih, ani dokonalou péči o zákazníka, ale je levnější. Citově založená Kathleen praktického byznysmena nesnáší. Netuší ale, že je to právě on, kdo jí radí, jak bojovat proti konkurenci. Praktický Joe zase pohrdá starosvětskými názory Kathleen, ale netuší, že jí přes internet radí, jak má proti němu bojovat. Vybavena radami svého internetového přítele a s pomocí článku partnera Franka se Kathleen pustí do boje za záchranu svého obchůdku. Ohlas je sice veliký, nicméně tržby neustále klesají. Zoufalá žena souhlasí, že se se svým internetovým přítelem sejde. Joe, který poslal na výzvědy kamaráda, tak zjistí, že jeho internetovou přítelkyní je Kathleen. Využije toho k dalšímu jízlivému setkání, ale stále jasněji si uvědomuje, že je do ní zamilovaný. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

Marci 

všechny recenze uživatele

Od té doby - a už je to skoro 10 let mám pocit, že nebylo natočeno moc dobrých komedií tohoto druhu. Chemie mezi Hanksem a Ryanovou tady funguje na 100 %. Komické scény se střídají s dojemnými, skvělí jsou tu i herci ve vedlejších rolích. Prostě tenhle film navazuje v tom nejlepším slova smyslu na konverzační komedie 40. let. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Léty bude tenhle film stárnout... Jeho určité kouzlo spočívá v jistém okouzlení emailovou poštou a chatem, které byly ještě v roce 98 (u nás určitě) něčím nezvyklým, už dnes se ale jen ušklíbáme nad nadšením Hankse ("ten pocit, když otevřete schránku a ta vám oznámí: Máte zprávu") a Ryanové, kteří s tímhle médiem pracují. Nebýt tohoto motivu, není na filmu NIC originálního, je z něj dobrá romantická komedie s průměrnými hereckými výkony obou představitelů a kýčovitým koncem ( do něj navíc hraje "Over the rainbow"). Rozhodně jsem dalek po tomhle snímku nějak plivat, bavil jsem se dobře... 60% ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie mám rád a tohle mi spousta lidí doporučila, ale jsem snad jedinej, komu ten závěr přišel tak přitaženej za vlasy, až to není možný? Vždyť Hanks už od půlky filmu ví o identitě své milované a ona se mu v závěru vrhne do náručí, místo toho, aby ho pořádně sjela za to, že ji celou dobu tahal za fusekli. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Velmi milá romantická komedie, která dokáže pohladit, potěšit a povzbudit, ale kvalit Lásky nebeské pro mě nedosahuje. Hanks a Ryan mají až neuvěřitelnou chemii, ze které snímek čerpá. Dialogy i monology jsou často vybroušené, vtipné a inteligentní, a proto má spoustu vět, které se zde pronesou hloubku a krásu poetiky. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Opravdu moc, moc, moc se snažím vymyslet nějaké synonymum k obligátnímu "nuda", ale nejde to. Nebudu originální. Viděl jsem jeden z nejnudnějších filmů ze škatulky "romantický". Hanks je po Klausu Kinském nejšerednější chlap na plátnech a monitorech, ale narozdíl od Hankse se Kinski nikdy necpal do tohoto žánru. A celé je to plný divných, fakt divných postav, přičemž v konkurenci vychází jako nejinteligentnější a nejnormálnější britský knihovník Bernard Black. No a pak se tam taky mailuje, to bych nechal bez poznámky, protože jsem byl vždy silně alergický na skutečnost, že se lidi nad 30 let chovají jako lidi pod 13 let. Jo a z chemie jsem míval trojky, ale safra poznám, když mezi postavami chybí. Tyhle dva prvky by nevytvořily sloučeninu ani pod tlakem a párou. Nene. Ale tak dobře, už mlčím, já vím, že jsem nebyl cílovka. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (25)

  • Obchůdek Kathleen Kelly byl inspirován a postaven podle obchodu Manhattan's Books of Wonder, který se nacházel v newyorské Chelsea. Meg Ryan tam jeden den pracovala za pokladnou, aby si práci vyzkoušela. Po několika změnách lokací obchůdek patrně definitivně ukončil provoz v roce 2021. (don corleone)
  • Keď si na lodi Joe Fox (Tom Hanks) pripravuje martini, hádže do pohára olivu. V ďalšej scéne však oliva zmizla a hádže ju tam znova. (enoemis13)
  • Michael Palin měl hrát známého spisovatele, který pravidelně předčítá v obchodě Kathleen Kelly (Meg Ryan). I když bylo několik scén natočeno, do filmu se nakonec nedostaly. (don corleone)

Reklama

Reklama