Reklama

Reklama

Intimní past

Trailer

Každý rok se přibližně tři milióny nezadaných žen v Americe přestěhují do neznámého bytu. Nevědí, kdo v něm před nimi žil, neznají jeho majitele a ani si nedělají starosti s výměnou zámku na dveřích. Film Intimní past je právě o takové ženě. Mladá a pěkná doktorka Juliet Dermer (Hilary Swank) se po rozchodu s manželem přestěhuje do Brooklynu. Chce začít nový život v překrásném a prostorném apartmánu, který se zdá být až příliš dokonalý. Záhadné události ji vedou k podezření, že v bytě není sama a brzy se její obavy stanou skutečností. S hrůzou zjistí, že její zdánlivě okouzlující majitel Max (Jeffrey Dean Morgan) je jí nebezpečně posedlý. Když se Juliet pokusí osvobodit od jeho hrozivých úmyslů, následuje děsivá hra na kočku a myš. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Docela fajn thriller, který má slušné nápady, atmosféru i obsazení, ale postrádá napětí a nějaký zajímavý zvrat nebo výraznou scénu. Christopher Lee rozhodně potěší, ale jeho role nebyla nijak zvlášť výrazná a kdyby ho hrál jakejkoliv jinej děda, tak by se skutečně mnoho nezměnilo, ale chápu, že tvůrci nového Hammeru chtěli jeho učinkováním dodat snímku legitimitu a kontinuitu se starými klasickými "hammery" z 50. - 70. let. Co opravdu musím ocenit je hezké logo - nápis Hammer s rychle se střídajícími snímky k jejich kultovních filmů. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Ajajaj... Horor ? To sotva. Thrillerová jednohubka s nesčetněkrát omletou zápletkou ? Ó ano. To bohužel nezachránila ani PANÍ herečka, jako je Hilary. Moc jsem se na ní těšil a nezbývá mi než doufat, že ve snad (pro mě) nejočekávanějším filmu loňského roku dostala prostor ke skutečnému hraní a ukáže tak, co v ní je. V tomto případě jsme viděli maximálně, co je NA ní (vskutku stále krásná ženská). Naprostý průměr ve všech směrech, ale kvůli Hilary přihmouřím obě oči ;-) 50%. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Celkem ohraný scénář zachraňují neohrané výkony Jeffrey Dean Morgana a Hilary Swank. Přesto je The Residnt stále nadprůměrná hororová zábava, která mě alespoň nenudila a místy jsem se i párkrát lekl. Ovšem práce kamery se mi moc nezamlouvala. Místy byla trochu divná. Dále ve vedlejší roli se tu ukáže veterán Hammeru Christopher Lee, což potěší hlavně fandy starších děl z 50. let. Intimní past určitě není nic přelomového, ale dá se na ní dobře koukat a určitě má co do sebe. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Přestože se tomu nedá upřít snaha odvyprávět tuto snad už tisíckrát omletou zápletku zase trochu jinak, v globálu to je jen další atmosferický thriller o zmagořelém domácím s voyeurskými sklony. Hilary Swank je výborná herečka, což dokáže v několika scénách prodat i tady, ale celkově jí ta role nijak zvlášť nesedí. Naopak její vousatý oponent v podání Jeffrey Dean Morgana do toho domu plného tajných chodeb a maskovaných kukátek zapadá skvěle a člověku je ho někdy vážně líto. Bohužel kromě standardní závěrečné honičky je film v podstatě úplně statický, a to po hříchu i ve chvíli, kdy si to do bytu nakráčí Juliin přítel Jack, jenomže z očekávané bitky nemá divák vůbec nic. Tu a tam sice obecenstvo vystraší nějaká ta překvapivá lekačka, ale to je úkaz spíše vzácný, nehledě na to, že se filmaři nevyhnuli několika do očí bijícím klišé (mobily nemají v domě signál, ale to pouze tehdy když je třeba volat o pomoc; násilník se v jedné chvíli svíjí v agónii na zemi, aby za deset vteřin byl oběti v patách zase v plné síle atd.). No a když si k tomu připočteme i absolutně nulovou pointu, ve výsledku nám vyjde veskrze průměrná záležitost. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle domácí se heslem CO JE V DOMĚ NENÍ PRO MĚ rozhodně neřídí. Hilary se přestěhuje do nového bytu a jelikož je po rozchodu tak začne flirtovat s panem domácím. Já jí chápu sleva na nájem se hodí vždy. Jenže stará láska nerezaví takže zůstane jen u flirtování a přijde návrat k panu EX. To se panu domácímu kterej je navíc psychicky labilní voyer moc nezamlouvá a pokud až dosud se provinil maximálně šmírováním, tak v nejbližší době na seznam deliktů chce přidat napadení, znásilnění, vraždu...co z toho se mu povede to vám neprozradím, ale musím uznat že se fakt snažil. Film mě bavil, Hilary hrála jako vždy velmi dobře a Jeffrey si roli psychopata vyloženě užíval. Potěšil mě i Saruman jen škoda, že neměl moc prostoru. Napětí ke konci gradovalo a film má několik povedených scén. Myslím že po shlédnutí si hodně lidí v podnájmu vyměnilo fabku. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (4)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

17.09.2013

Nějak se mu ten comeback nedaří. Jeho režijní debut Man of Tai Chi moc slávy ani peněz nepobral a obludně předražená samurajská fantasy 47 Ronin (rozpočet údajně přesáhl 200 milionů dolarů) vypadá na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno