Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (852)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $162,001,186 Tržby Celosvetovo $272,223,430Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,966,225Tržby za predaj DVD v USA $49,596,323║ Tomu Sandlerovi vážne dochádza dych, posledné jeho filmy skôr riadne svojou jednoduchosťou a prvoplánovosťou nudia než zabávajú, rovnako ako tento asi bez poriadného scenára skuchtený zlepenec, kde sa nájde niekoľko fajn scén ale celkovo to ako film nefunguje ale skôr miestami neskutočnou vatovou trápnosťou nudí a ešte k tomu hlavne keď tu nabral hromadu ako že komikov, ktorý sú akoby už vo výslužbe, hlavne taký Chris Rock je dosť mimo. No a Salma Hayek príde skôr otravná než aspoň len na ten pohľad príjemná. A toto bláznenie sa na chate stálo ako že $80miliónov??? to asi maximálne tak padlo na honoráre. /videl v kine: 45%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler většinou nechybuje, ale občas se z jejich produkční společnosti objeví komedie, která trošku přehání a to úplně ve všech ohledech. Machři nejsou špatná komedie, ale asi jsem od ní čekal trošku něco jiného. Takhle mi to přišlo, jako kdyby si partička kamarádů dojela na víkend zařádit na venkov nebo do aquaparku aniž by přemýšleli, jaký to bude mít výsledek pro diváka. Bavil jsem se, nebudu tvrdit, že ne. Ale z těch bláznivých komedií, ve kterých Adam Sandler hraje je tahle ta nejzvláštnější. Přesto, že má celou řadu jasně bláznivých scén, herci, mi přijde, jí pořád berou dost vážně. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni pohodicka, jak kdyby herci ani netocili film, ale proste si vyrazili na vikend odpocinout a dobre se u toho bavili. Problem je, ze ackoliv jim to spolu skvele jde, kazdej z hlavni petky komiku utahne komedii sam a kdyz jsou takhle spolu, nikdo nedostane poradne prostor, aby neco poradnyho rozjel. Dalsi problem je, ze to neni jen nejaka dobytkarska komedie, ale rodinna komedie, takze tu mame hlavni bandu i s manzelkama a detma, tudiz to neni jen ciste komedie, ale resi se taky problemy rodiny, vztahy a podobne a ve vysledku se u toho clovek nijak zvlast nezasmeje. Navic vetsina forku se da dopredu cekat, i kdyz par je jich fakt masakralnich. Nicmene i pres tohle a diky pohodovy hudbe to dokaze skvele zvednout naladu a 100 minut pohodove bavit, takze nemam duvod nedat 4*. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jelikož už mně není 10, tak jsem se moc nebavil. Jako největší joke mi přišlo Sandlerovo opíkaní slaniny na UV lapaču hmyzu, výbornej byl klasicky Rob Schneider a Steve Buscemi. Jinak se bohužel kvalitní herecké osazenstvo nevyhýbá trapnosti, za což já se červenám až na prdeli, když se musím v duchu zjebat za mrhání časem. Podívat se na to určitě dá, menší pedanti to možná i ocení, ale já s tímhle končím, o dvojce ani nekotólám. 55% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sandler sice občas zaboduje verbálním humorem, ale strkání prstů do zadku, vyměšovací švandy a především to závěrečné kolektivní si vyříkání pravdy vše posílá do průměru, po kterém za čas neštěkne ani pes s podvázanými hlasivkami. Ostatně, může přijít z Hollywoodu něco pokrytečtějšího než film o všedních starostech a rodinných hodnotách? Z Buscemiho sádrového intermezza mi bylo trapno.. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • V čase 50:22 drží chůva v pravé ruce propisky a v levé ruce knihu s hrnkem a odříkává slova z knihy. V následujícím záběru však drží knihu v pravé ruce a levou rukou pije z hrnku, což by v takové chvilce změnit nestihla. (Iveet)
  • Postava Roba Schneidera Rob Hillard neustále jedáva a pije tie najviac bio potraviny a nápoje. To je presne to, čo robí herec aj v súkromnom živote. (Arsenal83)
  • První sestříhaná verze filmu měla tři hodiny a dvanáct minut. (LUKICKK)

Reklama

Reklama