Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (851)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Co bylo v první půlce zábavné, je v té druhé už ohrané. Pestré obsazení, sem tam hlášky, co uhodí hřebíček na hlavičku, ale celé je to zabalené v podprůměrné, k trapnostem se schylující, dějové taškařici. Co se týče Sandlera (nebo Dugana?), který mě Zohanem na dlouhou dobu otrávil, pobavilo mě jeho letošní Zkus mě rozesmát o mnoho více. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni pohodicka, jak kdyby herci ani netocili film, ale proste si vyrazili na vikend odpocinout a dobre se u toho bavili. Problem je, ze ackoliv jim to spolu skvele jde, kazdej z hlavni petky komiku utahne komedii sam a kdyz jsou takhle spolu, nikdo nedostane poradne prostor, aby neco poradnyho rozjel. Dalsi problem je, ze to neni jen nejaka dobytkarska komedie, ale rodinna komedie, takze tu mame hlavni bandu i s manzelkama a detma, tudiz to neni jen ciste komedie, ale resi se taky problemy rodiny, vztahy a podobne a ve vysledku se u toho clovek nijak zvlast nezasmeje. Navic vetsina forku se da dopredu cekat, i kdyz par je jich fakt masakralnich. Nicmene i pres tohle a diky pohodovy hudbe to dokaze skvele zvednout naladu a 100 minut pohodove bavit, takze nemam duvod nedat 4*. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Neustálé, příliš vulgární urážky, které nejsou ani trochu vtipné, laciný situační humor, nesympatičtí pitomci v hlavních rolích, obličej několikrát zabořený v lejně (nechci ani hádat, čí bylo)... To tedy byla komedie. Spíš takový sled skečů. Nevtipných. Hvězdičku dávám za Steva Buscemiho v aquaparku a za Salmu Hayek házející žabky. Jinak nic. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dugan ako Sandlerov dvorný režisér, či Sandler ako Duganov dvorný herec? Ich vzájomná spolupráca už štvrtýkrát baví ľudí a znova úspešne. Rýchlo stráviteľná konzumná komédia, ktorá vyfučí zhlavy tak rýchlo ako vzduch z pneumatiky po defekte, stále je však plná dobrých, no nedotiahnutých nápadov, tvorcovskej neschopnosti, ale hlavne hereckej pohody, čo dodáva filmu šťavu a energiu. Aj keď posun kvality nabral mierny spätný chod, nič to nemení na tom, že dúfam, že si pozriem aj ich piaty spoločný projekt. 70%. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Kdo z nás by se nechtěl vrátit alespoň na chvilku do svého dětství a připomenout si, jaké to tehdy bylo, jací jsme byli my i ti ostatní, zkrátka jak to bylo tehdy fajn? Já osobně bych to bral všema deseti. Ale protože lidstvo zatím neumí cestovat v čase, tak si všichni musíme vystačit se vzpomínkami a případně s místy, ke kterým se naše vzpomínky z dětství vážou. A přesně o tom je tento film. Parta pěti kamarádů z dětství se po 30 letech vrací k domu u jezera, kde si kdysi užívali radovánek a oslav. Ovšem každý z těchto kamarádů (s výjimkou jednoho, který přijíždí osamocen) si s sebou tentokrát přiváží i svou rodinu a je jasné, že o zábavu nemůže být nouze. Já jsem si tuhle komedii užil opravdu do sytosti, úžasně jsem se bavil a nic mi zde nechybělo, zkrátka úchvatná bezchybná a dokonalá zábava, kterou stálo za to vidět. A celou tuto zábavu korunoval srandovní Steve Buscemi ve vedlejší roli, kterou zvládl s bravurou sobě vlastní. A kromě hlavní pětice herců ještě dokázala potěšit Salma Hayek, která je opravdu nádhernou herečkou, na kterou je radost se dívat. Já jsem v tomto případě maximálně spokojený a neváhám udělit pět hvězd. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • Scéna, v ktorej všetkých 5 hlavných postáv sedí na stoličkách pred domom pri jazere na slnku, bola v skutočnosti extrémne chladná. Mimo záber boli umiestnené vonkajšie ohrievače, aby sa herci, ktorí boli všetci oblečení v tričkách a šortkách, mohli medzi jednotlivými zábermi zahriať. (Arsenal83)
  • Postava Roba Schneidera Rob Hillard neustále jedáva a pije tie najviac bio potraviny a nápoje. To je presne to, čo robí herec aj v súkromnom živote. (Arsenal83)
  • V čase 50:22 drží chůva v pravé ruce propisky a v levé ruce knihu s hrnkem a odříkává slova z knihy. V následujícím záběru však drží knihu v pravé ruce a levou rukou pije z hrnku, což by v takové chvilce změnit nestihla. (Iveet)

Reklama

Reklama