Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (852)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slabší ukázka toho, co dokáže tým "Sandler a spol.", kterou zachraňuje pouze to, že se pánové očividně dobře baví. Pokud máte okolo sebe pár podobných pitomců a dokážete ocenit to infantilní pošťuchování, budete se slušně bavit, protože "budete doma" (proč ale kvůli tomu utrácet za lístek?). S coby sobotní výplní televizního programu s tím nemám problém. Do kina ale moc Machři nepatří... i když vidět to s kamarády a flaškou, možná bych mluvil jinak. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Neustálé, příliš vulgární urážky, které nejsou ani trochu vtipné, laciný situační humor, nesympatičtí pitomci v hlavních rolích, obličej několikrát zabořený v lejně (nechci ani hádat, čí bylo)... To tedy byla komedie. Spíš takový sled skečů. Nevtipných. Hvězdičku dávám za Steva Buscemiho v aquaparku a za Salmu Hayek házející žabky. Jinak nic. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na hodnocení ostatních, tak mám asi malé nároky, ale mě Machři bavili tak moc, že jim prostě musím dát plný počet. A proč? Kvůli té skvělé letní pohodové náladě, kterou na mě přenesli, i když léto už skončilo. Navíc to obsazení! Tohle je bez nadsázky komediální Expendables! Kde jinde můžete najít spolu herce jako Sandler, Hayek, James nebo Buscemi, který si (mimochodem) i na prostoru pár minut ukradne jedny z nejlepších hlášek, které ve filmu zazní! Já dostal to, co jsem chtěl - mnoho podařených hlášek (pro představu, na jednu slabší připadají asi dvě skvělé), krásné ženy (Salma, Maria) a hlavně jak jsem uvedl nahoře, naprosto pohodovou atmosféru. Bez nadsázky zřejmě komedie roku 2010 a vím určitě, že u jednoho zhlédnutí (alespoň u mě) rozhodně nezůstane! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Troška lepšia komédia a predovšetkým "dospelejšia" oproti niektorým.Herecké obsadenie je dosť dobré a dej tiež nieje špatný rovnako tak ani hudba.Ale nieje to ani žiadna šupa pri ktorej sa smejete celý film.Hlášky poslednú dobu už vychladli alebo nemajú ten správny náboj a bohužiaľ toto je tiež ten prípad.Na nudný večer je to inak celkom fajn. 70% - 3* ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Trošku to vypadá, jako kdyby si herci, kteří se znají i v civilním životě, natočili film sami pro sebe. Víceméně nic proti, jen kdyby celé to snažení nebylo tak strašně povrchní. Fekální vtipy jsem ustál, zato trapné předvádění Roba Schneidera jsem málem nepřežil, naštěstí se vždy našla scéna se sošnou Salmou Hayek, která snímek trochu rozsvítila. 30%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • Napriek pomerne idylickému letnému prostrediu v Lakehouse v Massachusetts v určitom okamihu počas výroby každý deň pršalo. (Zeker)
  • Ve scéně, kdy se zabodne šíp do nohy Robovi (Rob Schneider), je vidět na nártu konec černého hrotu. V dalším záběru, kdy zraněného nesou, je možné spatřit, jak šíp projel celým chodidlem a hrot je cca 5 cm pod podrážkou. (Mr.Hudson)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 80 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama