Reklama

Reklama

Ve filmu Nezapomeň na mě hraje Robert Pattinson rebelujícího mladíka, jenž se zamiluje do dívky v podání Emilie de Ravin (např. seriál Ztraceni). Jejich nečekaná láska musí projít silnou zkouškou způsobenou tragédií v obou rodinách. Role otců ztvárnili James Bond Pierce Brosnan a oscarový Chris Cooper. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (929)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi hvězdami, protože oproti původnímu očekávání to na mne nepůsobilo jako nějaká vyloženě hloupá romantika, Pattinson byl snesitelný a Emilie je sympaťačka od pohledu, ale pak přišel závěr, který celý film degradoval. To není žádná šokující pointa, žádné překvapivé zakončení, to je absolutně z prstu vycucaná situace, která nemá k předchozímu ději žádnou logickou návaznost. Ano, něco takového se určitě mohlo stát, ale proč to cpát do filmu, který k tomu ani náhodou nevede? Když tak nad tím uvažuju, tak celej ten film je prokanej celou řadou zbytečných tragických událostí, jejichž přítomnost má jediný cíl - divákovy slzy. Většina z nich ale není tak očividná, takže bych je byl schopne prominout, ale co je moc, to je příliš. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Film má pro mě jednu základní vadu. Ať už kvůli tomu, že mám tak nakoukáno, nebo protože autoři do filmu vložili příliš zřejmé indicie, jsem hned z počátku odhadl celkem spolehlivě veškerý hlavní děj včetně konce. A tím samozřejmě musím nutně naštvat i všechny, kteří se se mnou dívají, protože, pochopte, takové věci si nemůžu nechat pro sebe. Snímek je ale i přesto dost poutavý. Všechny charaktery jsou velmi zábavné a castingově odvážné. Nejen to, že je tu Patizon, u kterého, na rozdíl od jeho nejslavnější role, ve které ho nejspíš nikdy neuvidím, i chápu, co na něm ty holky mají, ale i obsazení o 4 roky starší Emilie de Ravin, kterou tak dobře známe z Lostu a má být ve filmu o deset let mladší než ve skutečnosti a ta iluze se jí daří. Sourozenecké i otcovské vztahy rovněž tenhle snímek táhnou. Jako drama by to bylo na tři. V rámci romantického žánru je to ale rozhodně výrazný nadprůměr, proto zvedám výš. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Byla jsem zvědava, jak se Robert Pattinson popere s rolí, která má mnohem blíže k herectví, než ta, jíž se zhostil ve Stmívání. Mnohem více jsem však byla na pochybách, jak bude jeho výkon vypadat a jestli náhodou nezapomene odhodit ten svůj Edwardovsky "plochý ksicht", který nosil po celou Twilight ságu. Ze začátku jsem si tak nějak musela zvykat a odprostit se od myšlenky, že už to není Edward. Poté jsem se dokázala přehoupnout do jiné roviny a zjistila, že Robert je opravdu dobrý. Možná to bylo díky jeho roli opravdového rebela, vždy s cigárkem po ruce. Připomínal mi z nějakého důvodu Jamese Deana. Těšila jsem se rovněž na Chrise Coopera, opět ve vedlejší roli, tentokrát coby starostlivý tatík a polda, kde opět nezklamal. Nezapomeň na mě rozhodně neobsahuje nijak originální milostný příběh, vlastně se jedná o možná ten nejohranější. Oba dva prožili v minulosti rodinnou tragédii, která je v mnohém poznamenala. Jejich osudy se jednoho dne spojí a oni spolu naváží na klasický vztah. Občas něco zaskřípe, něco se provalí, někdo bude lhát, někdo se naštve a někdo vylítne z kůže. Nejdříve musí oba projít mnohými útrapami, aby poté mohli být šťastni. Jenže to ještě divák netuší, co za šokující konec na něj čeká. Do té doby jsem byla zcela spokojena se skvělým obsazením, scénářem a krásnou hudbou. Nyní k závěru snímku. Z poslední doby si nepamatuji film, jehož konec by mě tak odrovnal. Všechno začíná zdánlivě nevinně, kdy Tylerova sestřička sedí ve škole a poté je záběr na tabuli, na níž je napsáno datum. A poté, mi to všechno docvaklo. A ta scéna, kde se Tyler dívá z okna v pracovně, kde je na návštěvě svého otce a ještě neví, že... Poslední zhruba dvě minuty mě mrazilo po těle a měla jsem slzy v očích. Jeden z nejsilnějších a nejpřekvapivějších konců v žánru drama za poslední dobu. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Silný příběh dvou mladých lidí (a jejich rodin) postížených osobní tragédií,jejich vyrovnávání se s minulostí, přítomností a nejistou společnou budoucností. Boj mladé zamilované dvojice za normální život a snahu jednat "lidsky" se svým okolím, nutí diváka k zamyšlení nad dnešní společností ve které lhostejnost,bezohlednost,a sobectví formuje každého z nás..... I když R.Pattisona moc jako herce nemusím, v tomto snímku mi nijak zvlášt nevadil...je to možná tím že herecké stvárnění oststních postav bylo velice kvalitní, a on se s nimy tak nějak svezl. Nemohu opomenout skvělou a propracovanou hudbu,která rozhodně podpořila "hloubku" tohoto snímku. za mě 75% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Velice nečekané překvapení. Bylo trochu zvláštní vidět Pattinsona v jiném filmu než ze Twilight ságy. Mně osobně dokázal, že hrát umí. A dokázal mi ještě jedno - sága Twilight není špatná kvůli hercům (Dakota Fanning a Kristen Stewart jsou jedny z nejtalentovanějších hereček, Robert Pattinson mi to předvedl zde a Taylor Lautner? Koukněte na Na sv. Valentýna), ale protože to prostě srajda je. Nezapomeň na mě je horská dráha emocí, která však není ani chvíli na dně - vlastně jsem se přistihl jen párkrát kdy se mnou dění na obrazovce nic nedělalo. Úvod, hádka s otcem, hod hasičským přístrojem i závěr. Alespoň jedna z těchto čtyř scén s každým pohne, se mnou pohly všechny. Zejména úvod a závěr, u kterých jsem měl co dělat, aby mi "něco nespadlo do oka". Aby podobné scény fungovaly, chce to výborné herce, režii, kameru a hudbu. Vše je splněno do puntíku, především vyhrocená scéna v otcově pracovně při výměně názorů, nebo přesvědčivě vyobrazený vztah mezi hlavní postavou a její mladší sestrou. Nezapomeň na mě má všechno, co by romantický film dneška mít měl. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (12)

  • Během pauzy při natáčení pouliční scény byl Robert Pattinson (Tyler Hawkins) zraněn, když utíkal před horlivým fanouškem a paparazzi. Nedával pozor, kam běží, a narazil do zaparkovaného taxíku. Jeho zranění nebyla vážná, ale přesto mu přišli na pomoc bodyguardi. (c.tucker)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 16 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama