Reklama

Reklama

Marni na střední škole zažívala peklo. Dnes je z ní úspěšná kariéristka, ale vzpomínky na příkoří, které jí způsobovala oblíbená roztleskávačka Joanna, ji stále zalévají studeným potem. Marni si cestou domů na svatbu svého bratra Willa k velkému zděšení uvědomí, že se brzy stane švagrovou své úhlavní nepřítelkyně, která ji kdysi ponižovala před zraky všech spolužáků. A zjevně se učila od těch nejlepších, protože když byla na střední Marniina máma, musela snášet úplně stejné zacházení od Joanniny tety. Teď, když z nich má být jedna rodina, se Marni i její matka ze všech sil snaží nechat minulost minulostí. Na staré zášti se ale těžko zapomíná. A tak ještě než se rozezní svatební zvony, budou mít tyhle odvěké rivalky pár nových pikantních historek pro svá vnoučata. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (224)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zase ty je perfektním, naprosto dokonalým a učebnicovým příkladem zhmotnění termínu trapnost. Už v úvodní scéně nezůstanete na pochybách, kudy se vypravěčská forma tvůrců bude ubírat. Byly to cesty věru trnité, a pokud si v průběhu sledování budete opakovaně namlouvat, že dokoukat to z principu je vaší povinností, klidně to vypněte, žádného překvapivého obratu (nemyslím v ději, ale ve způsobu vypravování) se nedočkáte. Jedno se tvůrcům musí nechat, podařilo se jim postavu Marni zhnusit všem divákům tak dokonale (a tak rychle), že si zaslouží uznání, pakliže to bylo jejich záměrem. Dost možná se hvězdy (J. L. Curtis, S. Weaver) u natáčení slušně bavily, přenést tuhle pohodu na diváka se ovšem nezdařilo. Pro mě nejtrapnější komedie roku, a jenom proto, že to tvůrci evidentně nemysleli jako parodii. ()

Scar 

všechny recenze uživatele

Keď už sa zdá, že dej začína byť pritiahnutý za vlasy, tvorcovia ho úplne zaškrtia. Majú len jedno šťastie, že Kristen ide aj táto rola nemotorného káčatka dobre. Hoci, povedzme si na rovinu, režisér vôbec nevyťažil maximum z bane slávnych mien a tvárí. Dokonca ani nezačal tažiť, len ich dal na plagát. Nečudujem sa preto sklamaným divákom a nízkemu hodnoteniu, sú proste oklamaní. Hoci na druhej strane, ak by sme porovnávali tento film s inými komédiami, hodnotenie by nemuselo byť tak slabé. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie, která neni ani prasácká, ani stupidní, ani moc praštěná a navíc tu je dobrý herecký zastoupení v podobě Kristen Bell, kterou si začínám docela oblibovat, Odette Yustman (Mimochodem taky mam pocit, že Yustman === Megan Fox ), Sigourney Weaver a Jamie Lee Curtis. Bavil jsem se, i když se nejedná o nic úchvatnýho ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Není lehké být looser na střední škole. O to více je pak člověk hrdý na to, když se mu daří a je úspěšný, když je povýšen na pozici viceprezidenta firmy a bude pracovat v New Yorku, a když se patřičně hrdý s pokojený sám se sebou může vrátit do svého rodného města. To je přesně případ sympatické blondýnky Marni, která letí na bratrovu svatbu, ovšem ještě v letadle se dozvídá, že si její bratr bere její tyranku ze střední školy. To by rozhodilo i tu nejvyrovnanější osobu, a tak není divu, že se Marni děsí svého setkání s onou "bachařkou ze střední školy". Tahle komedie v sobě spojuje hned několik prvků, které mám rád. Předně je to příběh o dívce, která se dokázala vypracovat v úspěšnou ženu. Dále je zde návrat do rodného města, který mám také ve filmech hodně rád. A pak jsou tu přípravy na svatbu a stmelování rodiny, což mě také vždycky ve filmech potěší. Celkově mi tedy tato komedie připomíná mix mých několika velice oblíbených filmů, a tak není divu, že jsem s výsledkem více než spokojený. K tomu zde hrají velice sympatické herečky Kristen Bell a Odette Annable, na které se pěkně dívalo. Navíc jsem se k tomu všemu královsky bavil, takže tady není nad čím váhat. Uděluji pět hvězd. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem nechápal zdejší nízké hodnocení a po zhlédnutí mu přece jen musím dát za pravdu. Už jen za ten dámský ánsámbl bych dal jasné 3* - bohužel se však přes tuto hranici nepřehoupnu. V jistých chvílích mi některé postavy lezly tak na nervy, že bych na ně také vylil tu (asi) hrachovou polévku. Kdo však absolutně nezklamal, byla Betty White - táhne ji na devadesát, ale paradoxně zde hrála nejlépe. Film napěchovaný od paty až k hlavě americkým klišé a známými tvářemi, u něhož dávám 2* za obsazení 1* za skvělý soundtrack. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • V domě Márniiných (Kristen Bell) rodičů probíhalo také natáčení snímku Mezi námi děvčaty (2003), kde si také zahrála Jamie Lee Curtis. (beyli)
  • Postavu tanečnice Georgie, ktorú vo filme stvárnila Kristin Chenoweth, mala pôvodne hrať Leslie Mann, ktorá postavu odmietla kvôli tomu, že sa chcela viac venovať rodine. (Kristine1)

Reklama

Reklama