Reklama

Reklama

Místa

Trailer 2

VOD (1)

Drama o lásce, ztrátě a pomstě. Dvěma devatenáctiletým klukům Adamovi (Vladimír Polívka) a Markovi (Jan Cina) je jejich rodiště těsné, zároveň ale moc nevědí, co si se svými životy počít. V tu chvíli do jejich světa vstupuje dcera místního prominenta Anna (Johana Matoušková) a vnáší do něj tajemství, napětí a touhu. Zdánlivě nudné a usedlé město před nimi začíná odhalovat temné spodní proudy. Annin otec má navíc k dceři velmi ochranitelský vztah, a když se trojice zaplete do konfliktu ústícího v krvavou rvačku, usoudí, že přátelství jeho dcery s Adamem a Markem může být nebezpečné... Místa jsou novým projektem tvůrců nejlepšího filmu roku 2010 Pouta. Děj se odehrává v 90. letech na malém městě, kde nelze dělat nic, ale zároveň i tak trochu všechno. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (92)

packa

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době píšu komentář, ovšem s tím že hodnocení bude bez hvězdiček. Absolvoval jsem "samizdatovou" znojemskou předpremiéru, která se uskutečnila na skvěle vybraném místě u hradeb přímo nad malebnou Dyjí, s překrádným výhledem na Mikulášský kostel, znojemský hrad, rotundu či třeba znojemskou přehradu. Celá akce byla výtečně zorganizovaná - před týmem ze Znojemské besedy smekám klobouk... A pak to přišlo - promítala se šílená sračka! Ústřední herecké trio mi šlo na nervy už od prvních chvil, neschopnost tvůrců vyprávět ucelený příběh všechno jenom podtrhla. A když jsem v průběhu filmu, na základě okatých indicií, zcela bezpečně předpověděl smrt jednoho z hlavních hrdinů, trápení jsem ukončil a vyrazil raději na pivo... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu ledacos dobře funguje: atmosféra, dobře obsazení herci, výběr písní apod. Na druhou stranu je scénář takový nějaký nedotažený a název o ničem (což si na rozdíl od Kima Ki-duka naši tvůrci nemohou dovolit, pokud chtějí, aby na film někdo přišel – já šel v pátek večer jeden den po uvedení filmu do kin a nepromítalo se, protože jsem byl jediným zájemcem). ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Problémem Míst je to, že většina diváků bude očekávat další Pouta, a to se jednoduše nemůže povést, protože takový film u nás vznikne jednou za dekádu. Špaček se Štindlem chtěli zkusit něco trošku jiného, ale úplně se jim to nepovedlo. Předně oceňuji povedenou syrovou atmosféru, která je hodně ponurá a koresponduje s prostředím, do něhož je děj zasazen. Jsou tu i na naše poměry některé hodně dobře a zajímavě natočené scény (bitka v lese) a celé to má vesměs vydařenou kameru. Problém pak nastává v příběhové linii, která je dost neukotvená a zpočátku to vypadá, že půjde o další film o dospívání a hledání prvních lásek, později se ale rozvine jakási česká variace na western o pomstě s osamělým hrdinou. Tahle linie na mě osobně fungovala asi nejvíc, protože jsem chápal motivaci postav a tak nějak to celé mělo spád a náboj. O to větší je škoda, že se tvůrci s tímhle nezačali zabývat dřív a místo toho zvolili dost rozvláčný rozjezd, který je vlastně hodně dlouho o ničem. Potěší obsazení neznámými tvářemi, ústřední trio je velmi dobré a hraje hodně civilně, což je jedině dobře. Místa opět nejsou diváckým filmem a po výtečných Poutech půjde pro moho lidí o zklamání, osobně si ale myslím, že zatracení nezaslouží, protože mají skvěle fungující momenty, bohužel ale také dost balastu. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zevlování přítomností vstříc mlhavé minulosti a ubohé budoucnosti.. Místa se úzkostlivě snaží něco sdělit, naladit vás na pocitovou vlnu, ale kvůli neuvěřitelným postavám pronášejícím uměle působící fráze mají jen pramalou naději. Snad jen vzácné jednotlivosti (trio v rozhlasovém studiu) či vypůjčené věcí (mazaný twist) vnesly něco bez statusu prchavosti.. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu jsem si zahrál malou roličku punkera, byla to scéna kde jsem na koncertě. Tuhle scénu jsme natáčeli několikrát, točila se v Ústí nad Labem, bylo to v jednom klubu. Na place byli všichni tři mladý herci - Vladimír Polívka, Johana Matoušková a Jan Cina. Si pamatuju jak mi v šatně Jan Cina ještě chválil moje creeper boty z Lucky Hazzardu :D Samozřejmě že ve filmu jsem měl jiný, co mi půjčili v šatně a ty byli strašný, ty mě tak tlačily na nohy že mě to už sralo, ale natáčení mě bavilo, tak jsem to musel vydržet, to je jasný. S Johanou Matouškovou jsem prohodil pár slov, pokecali jsme. S ní jsem měl právě tu scénu kde mě zabrala kamera :) Když jsem odcházel z natáčení domů, ještě mě zdravil hlavní představitel filmu Vladimír Polívka. Režisér Radim Špaček byl v pohodě rejža, ještě jsem mu řekl že jsem ho viděl ve filmu Karla Kachyňi - Blázni a děvčátka a že to bylo dobrý a on mi poděkoval. Jsem rád že mě dali do týhle scény i když jsem tam jenom na pár vteřin, ale rád jsem se pak viděl v kině na velkém plátně. Natáčení byla příjemná spolupráce a moc dobrá zkušenost a jsem za to rád. Dostal jsem se k tomu přes jednoho týpka co je taky herec, dřív to byl zpěvák punkových kapel. Byl to herec Vladimír Škultéty. Po natáčení mi zaplatili za roli a ještě mi dali peníze na zpáteční cestu na vlak do Prahy. Celkově mě film bavil i když je to tam místama v některých scénách nudný. Bohužel to byl propadák a film ani nevydali na DVD. Ale na to natáčení moc rád vzpomínám, moje první zkušenost s filmem a na to se nezapomíná. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Ústí nad Labem, Litoměřicích a Praze. (Terva)

Související novinky

Reklama

Reklama