Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak být spokojený a přitom nebýt sám?
Pozoruhodné herecké výkony v čele se Simonou Babčákovou v realistické komedii o šestici bilancujích třicátníků. Kdysi spolu studovali a postupně se všichni přestěhovali z Jablonce do Prahy. Po společném setkání na večírku ve svém rodném městě je jim jedno jasné - vědí, co v životě nechtějí, ale zároveň ještě nepřišli na to, co by chtěli. Zatímco první z nich se snaží urputně otěhotnět, druhá pije o něco víc, než je "společensky" přijatelné, třetí zjišťuje, že žije v manželství s neškodným tyranem. O nic lépe na tom není ani trojice mladých mužů - jeden studuje devátým rokem vysokou školu a jeho přítelkyně ho podvádí se svým bývalým, další čeká na příležitost, jak sdělit matce, že je gay a třetí neváhá konzultovat své trable s psychiatrem. Na řadu tak přichází dávný nápad - společný život na statku, po kterém kdysi všichni tak toužili. Vyjde jim tenhle nový pokus o štěstí? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý český film s pár dobrými nápady, výbornými scénami a solidními herci. Bohužel, místy to působí dost roztahaným dojmem a celý film mi přišel dosti nevyvážený. U některých postav bych navíc uvítal spíše méně známé herce, vzhledem ke stylu jakým je film natočen. Díky tomu, jsem se tak nedokázal dostatečně vcítit s postavami. Mezi současnými českými filmy se i tak ale jedná o velmi zajímavý počin. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Alespoň ten název nelže, protože všechny postavy v tomto filmu (už ani nevím přesný počet, jak mě to nudilo, ale myslím, že jich bylo sedm) jsou opravdu zoufalci. A nejsou normální, jeden vedle druhého prostě jsou něčím zvláštní. A tenhle typ filmu (o "lidech" pro lidi) mě už začíná štvát, speciálně, když nikam nevede, není tady nic, nad čím by se člověk měl zamyslet (nebo to závěrečné "lidi myslí hlavně na sebe" mělo být myšleno jako zamyšlení?) nebo s čím by se člověk mohl ztotožnit. Zkrátka a dobře, mám rád dramata o lidech, ale tohle šlo absolutně mimo mě. Než na tohle koukat podruhé, to si raději půjdu vybrat nějakou pěknou zeď a budu na ni 102 minut nepřetržitě zírat. Určitě to bude lépe strávený čas. 40 %. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Nezaujal mě příběh, ale vykreslení jednotlivých postav už ano. Hádání se manželů v autě po cestě na dálnici, nebo bouračka dodávkou jsou povedené scény, jiné zas byly horší. Tento příběh třicátníků je prostě místy realita, místy mě to zas nebavilo. Herecké výkony se mi líbily, akorát jim občas ublížil scénář s přiblblými dialogy. ()

AGAMENON odpad!

všechny recenze uživatele

Bože, bože, zač mne trestáš, proč si ten blázen vymyslel, že musíme chodit na čechiše póvl, proooč? Během celého filmu jsem si připadal, že sleduju záběry marťanského vysílání. Byl tam někdo normální? Já za sebe říkám, ne! Všichni by se měli nechat jít zavřít na 22 do šaškecu, evidentně by jim to pomohlo. Takový sračky dostanou normální kina hned, novýho Emmericha až za půl roku, až to dostatečně vošmirglujou multiplexy. Jediný pozitivum vidím, v tom, že jsem dal jenom 80kč, místo 129kč studenstkých v multi. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem čekal něco mnohem horšího, než čeho se mi dostalo. Byl jsem připravený na všechno, ale dá se říci, že jsem byl nakonec velice příjemně překvapený touto sondou do života šesti třicátníků, kteří z nejrůznějších příčin nejsou spokojeni se svým životem. Pokud tomuto filmu něco opravdu hodně pomáhá, tak jsou to méně známí herci, kteří to ale dokážou utáhnout a mnozí z nich hráli až překvapivě dobře. Nejvíce mě asi zaujal Václav Neužil, kterého jsem zaregistroval už v seriálu Zázraky života. Ten ve filmu Zoufalci podává velice zajímavý výkon a jeho role věčného studenta, který už devět let studuje vysokou školu a právě vylétl od další zkoušky, pro mě asi zůstane nadlouho nezapomenutelná. Ale kouzelná je samozřejmě i Simona Babčáková v roli nespokojené manželky a matky, a její manžel, to je kapitola sama pro sebe, pokud mě na tomto filmu něco rozesmívalo, pak to byl právě její manžel. Tito dva herci (Bačáková a Neužil) mi v tomto filmu přišli nejvýraznější, ale samozřejmě i ostatní herci své party dokázali zvládnout a já jsem jen rád, že tenhle film nedopadl tak špatně, jak jsem se zpočátku po některých zklamaných až naštvaných diváckých reakcích obával. Já jsem se skoro vůbec nenudil a docela rychle mi to uteklo, takže rozhodně nehodlám hodnotit tenhle snímek nijak špatně, Podle mého názoru se jedná o mírný nadprůměr, takže je to za 70%, neboli za tři hvězdy. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Pro většinu z herců (Žáček, Onufráková, Neužil, Kern, Štorková) se jedná o první větší zkušenost s filmem. (vendy63)
  • Scénář vznikl na základě výpovědí přátel režisérky Jitky Rudolfové. (Rocky62)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama